-
Sentugo'nun pres hakkında söylediklerine yönelik (tam saha pres yaptırınca 16 metre yarıçaplı alanda ki adama baskı yapma) forumda taktik rehberlerinden birinden okuyarak öğrenmiş ve o şekilde uygulatmaya çalışmıştım. Fakat gözlemleme ve analizler gösterdi ki tek başına pres ve markaj yeterli olmuyor. GS ile oynarken Umut ve Elmandere gerçekte olduğu gibi bir şekilde baskı uygulatabildim.
Umut için defansif forvet ve atak rolu ile rakip merkez defansa baskı, destek rolu ile rakip ortasahaya baskı uygulatabildim. Elmander de geriye dönük forvet destek rolu ile defansif ortasahaya baskı ve geriden top aldırmayı sağlamıştım.
Pres konusunda ise tam saha yerine forvetler için tam sahadan hemen önceki kendi yarı sahası seçeneğinin son birimini seçerek uygulattım. Gözlemlerime göre yorumum; kendi yarı sahası seçeneği futbolcuyu top rakipteyken, topu karşılatmaya kendi yarı sahasında set örerek başlatıyor. Forvetler böylelikle top rakipteyken orta sahada çizgi halinde topu karşılayıp baskı yapabiliyorlar. Tabi bununda dezavantajı, kondisyonun yetmemesi ve atakların hızlı gerçekleşemeyip bazı önemli boşluklardan yararlanamamaya neden oluyor.
Mesaj Yetkileri