1 ile 30 arası toplam 48 sonuç

Konu: Oyuncu Rolleri Rehberi

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Çalışkan forvet ve Yardımcı Forvet ikisi bir arada kullanılabilirse yani etkili olursa hem bazı arkadaşların pres sorununa hem de gol yollarına çare olur.

Mücadeleci Orta saha dansa Savaşçı iyi olmuş.

Anchor Man yok sanırım ?
    Anchor Man'i ön libero olarak çevirdim. Örnek olarak da Suat Kaya'yı vermeyi düşünmüştüm. Ama unutmuşum.

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    "Hareketli Kanat Oyuncusu" Inside Forward'ın karşılığı sanırım. Peki eski adıyla AMC mevkisindeki Inside Forward için nasıl oluyor? Gene aynı isim mi geçiyor?
    Abi bunu söylediğin iyi oldu. Normalde mevkilere bakarken oyuncuyu tam AMC yaptığımda bu özellik çıkmıyordu. Ancak şimdi AMC'yi tam ortadan değil de, hafif kanada doğru yakınlaştırdığımda da bu özellik çıktı. Oyuncunun mevkisi AMC olmasına rağmen rol olarak "hareketli kanat" görevinin verilmesi saçma olur. Ama Inside Forward'in de açıklaması bildiğin kanat oyuncularının içeri kat etmesine dayanıyor.

Bu durumda Hareketli Kanat Oyuncusu sıfatını değiştirmem gerekiyor. Aklıma ilk gelen "İçeri Kat Eden Oyuncu" oldu ama bu konudaki alternatiflerinizi bekliyorum. Buraya bir ayar çekmem gerekiyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Abi bunu söylediğin iyi oldu. Normalde mevkilere bakarken oyuncuyu tam AMC yaptığımda bu özellik çıkmıyordu. Ancak şimdi AMC'yi tam ortadan değil de, hafif kanada doğru yakınlaştırdığımda da bu özellik çıktı. Oyuncunun mevkisi AMC olmasına rağmen rol olarak "hareketli kanat" görevinin verilmesi saçma olur. Ama Inside Forward'in de açıklaması bildiğin kanat oyuncularının içeri kat etmesine dayanıyor.

Bu durumda Hareketli Kanat Oyuncusu sıfatını değiştirmem gerekiyor. Aklıma ilk gelen "İçeri Kat Eden Oyuncu" oldu ama bu konudaki alternatiflerinizi bekliyorum. Buraya bir ayar çekmem gerekiyor.
    Önceki serilerde tam ortadaki AMC'de çıkıyordu artık çıkmıyor mu?

Ben de ilk etapta sentugo gibi "Gizli Golcü" düşündüm, futbol oynadığımız dönemlerde hocalarımız orta sahadan ileri çıkıp forveti ikileyecek veya üçleyecek oyuncular için bu terimi kullanırdı. Ama senin dediğin gibi burada asıl olarak C.Ronaldo, Messi tarzı kanattan içeri kateden oyuncular için kullanıldığından "İçeri Kat Eden Oyuncu" fikrin mantıklı geldi bana da. Tabi -Türkçe'ye nasıl çevirdiniz bilmiyorum ama- "wide play" için verilen "İçeri Kat Eder" komutuyla bir anlam karmaşası olur mu bilemem. "Ekstra Forvet" veya "Ek Forvet" gibi tanımlar da uçuk kaçar sanırım

Mesaj Yetkileri