Sayfa 3 / 10 İlkİlk 12345 ... SonSon
61 ile 90 arası toplam 272 sonuç

Konu: Ajax'ta Alman ekolü: Hedef 1995! | 2. Sezon

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .

.
    .

Evet beklenen gün erken geldi. Klopp'un taktisyeni olarak ünlendik daha ayrıldığımızın üstüne 2-3 ay geçmeden karşısına rakip olarak çıkıyoruz. Bu maç için alışılagelenden farklı bazı değişikliklerimiz oldu. Üstüne tartışmak ve kendim taktik yapmak istiyorum diyen arkadaşlar için güzel olacak.

Plan nedir?

Bundan önce 2 MC'miz Mücadeleci Orta Saha ve İki Yönlü Orta Saha olarak oynuyordu, AMC pozisyonu da On Numara (veya Eriksen yüzünden Oyun kurucu). Bu maçta MC'lerden birini defansif seçtik, Pres derecesini "Kendi sahamızda" olarak geriye çektik. Diğer MC'yi de oyun kurucu (hücuma katılan, top süren) ayarladık. Burada Eriksen oynayacaktı ama sakat. AMC'miz Inside Forward yani Merkezi Hücumcu oldu. Fakat defansın arkasına ara pas attırmak için burayı Ofansif Orta Saha yapabilirim maçta.

Defansif ayarladığımız MC'nin görevlerine ilk 15 dakikadaki duruma göre Götze'ye (AMC) markaj vermeyi düşünüyorum.

Hadi bakalım gece maç var. Gazamız mübarek olsun. Benim tahminim parlak bir zafer ya da üzücü bir mağlubiyet olabilir. Beraberlik önermiyorum kuponlarınıza yazmayın

.
    .

Nesil
    2011
    Yer
    Erzincan

Fazla detaya girmeden ilk gördüğümü yazıyorum; paylaştığın taktiğin açığı çok, Jürgen affetmeyecektir.

Umarım yanıltmış olursun beni maç sonucu ile...

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .
    .
    .

Maça inanılmaz bir baskıyla başladılar. Sanıyorum 2nci dakika falandı Ryan Babel harika top sürdü, slalom yaptı, kaleciyi de geçti ve topu direğe vurdu! (açısı biraz dar gibiydi ama imkansız yine de) Ondan sonra bizim takımı atak yaparken falan görmedim. Önce normal düzene, baktım olmuyor 4-1-4-1'e geçtim. Top sürekli Dortmund'da kaldı, belki net pozisyona giremediler ama sağlı sollu vurdular topa. İlk yarıyı bu şekilde dualarla bitirdik.

İkinci yarı başlarken yine standart anlayışımıza döndüm. Fakat bütün Atakları (A) Support (Destek) yaptım. Dortmund bu şekilde biriki kere açık alanda yakaladı bizi ama bizim takımda sahada oynadığını göstermeye başladı. 1-2 yoklama derken golü attık. Ben korktum takımı defansa çektim fakat ne mümkün, topa sahip olan atak yapmaya başlayan biz olduk. Öyle böyle derken futbolda olur böyle şeyler denilen türde bir galibiyet aldık. Valencia maçında şans bize borçlanmıştı bu maçta ödemiş oldu.

İstatistiklere bakarsanız benim yarı sahamda Dortmund'un nasıl topa sahip olduğu ve bizi ezdiği ortaya çıkıyor. DC transferim Paletta maçın adamı seçildi. bilmiyorum özellikleri pek parlak gelmeyebilir, Parma ile yaptığım meydan okumada çok beğenmiştim, burada da yüzümü kara çıkarmadı.

Nesil
    2011
    Yer
    Erzincan

Şans kaliteye bakmadan, o anın talihlisine verir büyük ikramiyeyi. Şans ya da güzel oyun farketmez; başarıların 3 puana endeksli olduğu bir düzlemde, nasıl alındığının ne önemi var puanların! Tebrikler.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

dortmund galibiyeti güzel olmuş tebrikler...

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by Duka View Post
    Şans kaliteye bakmadan, o anın talihlisine verir büyük ikramiyeyi. Şans ya da güzel oyun farketmez; başarıların 3 puana endeksli olduğu bir düzlemde, nasıl alındığının ne önemi var puanların! Tebrikler.
    Quote Originally Posted by samasti View Post
    dortmund galibiyeti güzel olmuş tebrikler...
    Gerçekten benden çok daha güçlülerdi, Valencia maçında böyle değildi de bu maçta hissettim. Duka maçtan önce ne yaparsam yapayım Jürgen bizi bozacakmış zaten ama babadan kalma 4-1-4-1 ilk yarıdan sağ çıkmamızı sağladı, ikinci yarı golü de yiyince Dortmund'un bacaklarındaki derman kesildi sanki.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by romelon View Post
    Hocam kariyer gerçekten etkiliyici anlatım ve detaylar olsun ama oyunun butür liglerde malesef dezavantajı var ligi bir kaç yıl sonra sürklase etmeye başlıyorsun yani tek hedef şampiyonlar ligi kalıyor en azından eski serilerde o şekilde oluyordu bu seride henüz bu liglerde hiç oynamadım umarım ligde seninle sürekli kapışacak bir PSV , Twente izleriz kariyer ilk başta ilgimi çekmedi ama anlatım ve detaylar çok iştah kabartıcı olduğu için biraz geç oldu ama takipdeiym umarım uzun soluklu ve heyecanlı olur, başarılar.
    İlk sene kopma şansım yok gibi, ikinci sene de çok fark açamayabiliriz maaş bütçesi 18M olan bir takımdan bahsediyoruz. Astronomik transfer yapmak zaten mümkün olmayacak. İngiltere'de işler biraz daha farklı

1995 yılını üç senede görür müyüz onu merak ediyorum asıl.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

ŞL'de en az çeyrek final takımı kanatlandırır 95 ruhu gelir ozaman

sakary Ali Misafir

Maç içinde JK'nin sizi karşılayışı ve maç sonu demeçlerini de merak ediyorduk

Dortmund galibiyeti hoş olmamış, karşılaşma oynanırken hakeme aşırı tepkiler vermiş ve Dortmund taraftarından maç boyunca ıslık yemişsiniz diye duydum

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

DMC'nin sadece kendi sahasında pres yapması hakkında hala olumlu mu düşünüyorsun?

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Maç içinde JK'nin sizi karşılayışı ve maç sonu demeçlerini de merak ediyorduk

Dortmund galibiyeti hoş olmamış, karşılaşma oynanırken hakeme aşırı tepkiler vermiş ve Dortmund taraftarından maç boyunca ıslık yemişsiniz diye duydum

Hakem konusunda haklısın bizim oyunculara kolay sarı kartlar çıkardı, Poulsen'i de bu kart korkusuyla oyundan aldım zaten. Ama Dortmund taraftarı beni sever

Maç sonrası el Jürgen beni tebrik ederken kulağıma "Şanslı" diye fısıldadı ve birbirimize gülümseyip ayrıldık. ŞL ligine iki mağlubiyetle başladıktan sonra onunla oturup havadan sudan konuşmak mümkün değil.

Jürgen hala gruptan çıkabileceklerine inanıyor, ben de temkinliyim. Genç oyuncuları fazla göklere çıkarıp dağılmalarını önlemek gerek. Bir basın mensubunun "Porto deplasmanında bu kadar şanslı olabilir misiniz?" sorusuna "Futbolda maç günü kimin daha çok dua ettiğini bilemezsiniz" şeklinde kinayeli bir cevap verdim. Belki de dua etme sırası Portodadır kimbilir?

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by LeoN48 View Post
    DMC'nin sadece kendi sahasında pres yapması hakkında hala olumlu mu düşünüyorsun?
    Evet bunu çok sık uygularım. Defans yapıyorsanız, geri dörtlünün hemen önüne kondurduğunuz önliberonun fevri çıkışlar yapmasını istemezsiniz. Dortmund planım özelinde konuşamıyorum çünkü ne yapsam olmayacak gibiydi, yapay zeka muhtemelen Kontrol hücum stliyle oyuna başladı ve bu da yetmedi 4-2-2-2'ye döndüler. Kazanmaya and içmiş adamlar

Ben DMC'yi pressiz 4-1-4-1 de kullanıyorum. Örneğin iki MC'den biri defansif olacaksa onun presini de kendi sahamızda ayarlarım. Zaten motomot dinlemiyorlar, yine çıkıp presini yapıyor adam.

Selamlar.

Nesil
    2011
    Yer
    Erzincan

Quote Originally Posted by nessus View Post
    Evet bunu çok sık uygularım. Defans yapıyorsanız, geri dörtlünün hemen önüne kondurduğunuz önliberonun fevri çıkışlar yapmasını istemezsiniz. Dortmund planım özelinde konuşamıyorum çünkü ne yapsam olmayacak gibiydi, yapay zeka muhtemelen Kontrol hücum stliyle oyuna başladı ve bu da yetmedi 4-2-2-2'ye döndüler. Kazanmaya and içmiş adamlar

Ben DMC'yi pressiz 4-1-4-1 de kullanıyorum. Örneğin iki MC'den biri defansif olacaksa onun presini de kendi sahamızda ayarlarım. Zaten motomot dinlemiyorlar, yine çıkıp presini yapıyor adam.

Selamlar.
    DMC nin tam saha pres ya da kendi yarı sahasında pres yapmasına etki eden ve Leon ile seninde dile getirmediğiniz en temel belirleyici etken; takımın alan mı adam mı markaj uygulaması ve DMC nin yine takıma ters olarak adam ya da alan markajı yapması... Be carefull! yani )

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

ben yeneceğini düşünüp kuponuma eklemiştim

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Duka View Post
    DMC nin tam saha pres ya da kendi yarı sahasında pres yapmasına etki eden ve Leon ile seninde dile getirmediğiniz en temel belirleyici etken; takımın alan mı adam mı markaj uygulaması ve DMC nin yine takıma ters olarak adam ya da alan markajı yapması... Be carefull! yani )
    Olayın o boyutunu da hesaba katmak gerekir kaptan, haklısın..

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Eredivisie 7.Hafta

Sigporsson ve Lasse Schöne'yi de sakatlar kervanına ekledik. Yetmedi Sigporsson'un yerine girip gol atan Helenius'da sakatlandı. Bu, takımda forvet kalmadı demektir. Neyse ki Sigporsson'da bir şey yokmuş.

Eredivisie 8.Hafta

Bu maçtan 3 gün sonra Porto deplasmanına gidecek olmamaız talihsizlik. Twente en ciddi iki rakibimizden biri. Maç boyunca topa sahip olmakta güçlük çektik. Bu genelde deplasmanlarda başımıza gelen bir şey. Bir yerlerde bir hata var ama nerde? Ama futbolda kazanan haklıdır. Biz de kazanmaya devam ediyoruz

.
    .
    .
    .
    .
    .

Fikstür sıkışık denk geldiği için maç öncesi yapamadık. Porto 4-2-3-1 oynayan Dortmund ve Valencia'ya iki maçta 7 gol attı 1 gol yedi. Bende maçtan önce bunu gözeterek İtalya işi 4-1-2-1-2 taktiğimle maça çıktım. Bu DMC'nin oyun kurucu olduğu (Pirlo) 2 MC'nin iki yönlü çalışkanlar adala olduğu (De Rossi, Marchisio) Forvetlerin de AP rolünde(Santrafor, Cassano-Balotelli) oynadığı bir anlayış.

Golü attık, bir golümüz de ofsaytmış hakeme göre. Beraberlik neyse de, ikinci golleri maç motoru azizliği oldu gibi. Moutinho'nun frikiği direkten ilginç bir kavisle döndü Eliseu gelen topa dar açıdan voleyi çaktı. İkinci yarı 10 kişi kaldılar ama oyuncu değişikliği bakımından elim sıkışıktı. Eriksen, Helenius, Schöne, Drenthe ve hatta oynatmama rağmen Siem de Jong sakattı. İlk üç maçta ideal puan toplamamıza rağmen, ev sahibi avantajı diye bir şey bu grupta pek geçerli değil. İkinci olmayı çok istiyoruz bunun anahtarı da 2 maç sonra evimizde karşılaşacağımız Porto maçında.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

sakatlar kötü olmuş... İçinde bulunduğun durumu anlayabiliyorum İnşallah Porto'dan sevindirici haberler alırız

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Eredivisie 9. Hafta

Porto maçından önce evimizde iki maça çıkacağız. Bu maçta Boilesen, Fischer ve Ligeon'a şans vererek gelişmelerine katkıda bulunmaya çalıştım. Aslında takımda genç olmayan birinden sözetmek (Poulsen hariç) zor. Paletta belki (26 yaş) Fischer gençler içinde favorimiz. Golünü de attı.

Eredivisie 10. Hafta

Rotasyonu daha da arttırdık. Kimse Ajax'a geldi gençleri oynatmadı demesin İlk yarı rüyalarımdaki futbolu oynadı takım. Süper kupadaki PSV maçı gibiydi. Bir ara pas golleri atıldı ki sormayın İkinci yarı bunun yerinde yeller esince skor 4-2'ye geldi. Maç sonunda asistanım "Çocuklara kızmayalım" diye araya girse de ikinci yarıdaki performanslarının berbat olduğunu söyledim. Moralleri bozuldu ama that's the futbol, it's the futbol!

.
    .
    .
    .

Grubun ağabeyi Porto'yu evimizde ağırlıyoruz. Bir önceki maç şanssız bir yenilgi almıştık. Antrenör olarak karar vereceğim şey şu: Porto'nun üstünlük kurduğu 4-2-3-1 formatıyla mı yoksa ilk maçta kullandığım 4-1-2-1-2 şeklinde oynamak mı.

Jürgen Klopp'a bir gün konuşurken bana "Eğer köşeye sıkıştıysan, saldırganlaşmalısın" demişti. Ben de ona Osman Paşa'nın Plevne savunmasını anlattım. "İşte bu!" diye bağırdı gözlerinin içi gülerken.

Jürgen bir önceki Valencia maçında bunu yaptı. Maçtan önce "İlk dakikadan itibaren atak oynayacağız" demişti ve geri düşmesinde hatta önce 10, sonra 9 kişi kalmasına rağmen maçı 2-1 kazandı. Delilik yapmak için doğru zaman mı?

.
    .

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .

Erdem J.D. : Bugün burada doğru olan işleri yaptık

.
    .

Arkadaşlar nasıl üzgün olduğumu anlatamam. Tam olarak istediğiniz şeyi yapıp, maçtan beraberlikle ayrılmak iyi olmadı. Alışılagelmişin dışında "Kontol" felsefesiyle başladık. Porto'ya ilk yarı, hatta goller haricinde top göstermedik. Her zaman yaptığımı gibi defansif önlemler almamak aslında sonumuzu getirdi. Her şeye rağmen futbolun adaleti 92. dakikada penaltı olarak tecelli etse de, Vanden Borre gole çeviremedi. Sağlık olsun, her maç rakibe bunları yapsınlar canımı yesinler. Bu sene olmazsa seneye umudumuz olur

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Son dakikada penaltı kaçması kötü olmuş,istatistik olarak her şey ortada

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by Namzet View Post
    Sorma büyük acılar çekiyorum Valencia'da Dortmund'u yendi ortalık iyice karıştı.

Porto 10
    Ajax 5
    Valencia 4
    Dortmund 3

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Resmen ezmişsin Porto'yu... Penaltıya da çok dramatik olmuş

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kalan 2 maçtan birinden galip ayrılmak üst tur için yeterli olacaktır, iyi şanslar. Bu arada anlatımını ve resim paylaşımını beğendim, düzeni seviyorum : )
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Namzet View Post
    İstatistikler mini eteğe benzer, herşeyi göstermez

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya

Bir iki gün kayboldum neler neler yapmıssın panzer abim ligde bir kaç maç kaybedersin diye dusunuyordum bu degişimle amakusursuz ilerlemişsin şampiyonlar liginde ilerleyecegini düsünüyorum Cruyff'a selam direnişe devam Vamos Total Futbol
    You'll Never BeatThe Irish !

sakary Ali Misafir

Porto galibiyeti bu zorlu grupta çok çok iyi olacaktı.

Neyse Jurgen'e söyle pek bir şansları yok, fazla zorlamasınlar

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by samasti View Post
    Resmen ezmişsin Porto'yu... Penaltıya da çok dramatik olmuş
    Quote Originally Posted by LeoN48 View Post
    İstatistikler mini eteğe benzer, herşeyi göstermez
    3 gol atıp 0 "Belirgin Şansla" maçı bitirdiğimi bilirim, 5 net gollük pozisyon yazmış, FM bile insafa gelmiş. 23 şutun sadece 4'ünün uzaktan şut olmasına da dikkatlerinizi çekerim Leon bey

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by Mete07 View Post
    Bir iki gün kayboldum neler neler yapmıssın panzer abim ligde bir kaç maç kaybedersin diye dusunuyordum bu degişimle amakusursuz ilerlemişsin şampiyonlar liginde ilerleyecegini düsünüyorum Cruyff'a selam direnişe devam Vamos Total Futbol
    Heheh hoşgeldin sevgili Mete. Valla ligde işler iyi gidiyor, ŞL'de de evimizde beraber kaldığımız iki maç çok şanssızdık. Geçen gün yönetimden biriyle konuştum, takıma oynattığınız hücum futbolundan çok memnunuz dedi. Ama aslına bakarsan Utrecht ve Porto maçlarıyla başladı istediğim futbol. Böyle devam edersek Cruyff ya Alman olur ya da intihar eder Bir bombam var patladamadım, seninle o zaman konuşmak isterim

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Porto galibiyeti bu zorlu grupta çok çok iyi olacaktı.

Neyse Jurgen'e söyle pek bir şansları yok, fazla zorlamasınlar
    Gelip bize patlayacaklar diye korkuyorum. İkinci çıksak şu gruptan seneye daha güçlü AML/R bi de MC alarak bu işi bitiricem Selamlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Kalan 2 maçtan birinden galip ayrılmak üst tur için yeterli olacaktır, iyi şanslar. Bu arada anlatımını ve resim paylaşımını beğendim, düzeni seviyorum : )
    Biraz zaman alıyor Sağol, selamlar.

Sayfa 3 / 10 İlkİlk 12345 ... SonSon

Mesaj Yetkileri