Nestor'la gece gündüz uyumadık, karın ağrısı şeklinde geçen transfer dönemini olumlu bir şekilde tamamlamayı başardık. Şu an istediğim tek şey var: UYUMAK! Gece 03.00'da Brighton'daydım, 05.00'da Londra'da! Uykusuzluktan öleceğim.
İşte, takımımıza katmayı başardığımız 9 oyuncu:
1. DAN HART
Genç oyuncu, yedek DMC/MC olarak transfer edildi. Transferinde ''genç oyuncu'' kapsamında sözleşme imzalaması ve haftalık sadece 55 pound istemesi etkili oldu. Umut vadeden bir profili var. Takıma katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. DMC'de defensive midfielder/support, MC'de deep lying playmaker/support olarak oynayacak.
2. DANNY JACKSON
Tecrübeli oyuncu, SW mevkisine transfer edildi ancak elimiz sıkışırsa stoperde de kullanacağız. Hamle becerisi, havasal hakimiyeti ve engin tecrübesiyle takıma faydalı olacaktır. Kendisi defans oyuncularından en baba olanın giydiği ''2'' numarayı hak etti. SW'de sweeper/defend, DC'de central defender/stopper olarak oynayacak. Oyuncu haftada 600 pound alacak.
3. JASON BANTON
MR mevkisine aradığımız oyuncuyu serbest transferde bulduk. Arsenal altyapısından yetişmiş, ayrıca Tottenham ve Liverpool gibi köklü kulüplerde de oynamış olan Banton, haftalık 800 pound alarak takımımıza elinden geldiğince yardımcı olacak. Genç yaşı büyük bir avantaj. Winger/support olarak oynatmayı düşünüyorum.
4. MICHAEL DOUGTHY
QPR'dan hiçbir ücret vermeyerek kiraladığımız 19 yaşındaki Dougthy, takımımızın ML mevkisinde ilk tercihim olacak. Hız ve yaratıcılığıyla ön plana çıkan Michael'in defansif olarak takıma hiçbir şey veremeyecek olması büyük bir sorun. Kanat transferlerini yaparken çift yönlü oyuncuları ilk sırada tutuyordum ancak bu standarttaki bir takımda bunu yapmanın çok zor olduğunu anladım. Elinizde zaten 1 ya da 2 tane seçenek var ve alternatif diye bir şey yok. Yine de Dougthy ve Banton transferlerinden memnunum. Bu arkadaş da winger/support olarak oynayacak.
5. NEIL ETHERIDGE
Kaleyi sağlam ellere bıraktığımızı söyleyebilirim. Fulham'dan hiçbir bedel ödemeden sezon sonuna kadar kiraladığımız Neil Etheridge, 22 yaşında olmasına rağmen ülkesi Filipinler ile tam 35 maça çıkma başarısını göstermiş! Gözüm kapalı yaptım bu transferi, son derece de güveniyorum.
6. NICHOLAS BIGNALL
Reading'den sezon sonuna kadar bedelsiz olarak kiraladığımız Bignall, hız ve güç gibi yırtıcı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bitiricilik ve golü koklama gibi özelliklerini geliştirebilirse çok canlar yakacak. Genç oyuncuyu poacher/attack rolünde oynatmayı planlıyorum.
7. SCOTT GRIFFITHS
Griffiths de Peterborough'dan, yine ücretsiz olarak sezon sonuna kadar kiraladığımız DL oyuncusu. Kendisine beklerin numarası olan ''3''ü verdim, umarım yüzümü kara çıkartmaz. Full back/support rolünde oynayacak.
8. STEVEN GREGORY
Bir Nestor başarısı! Transferin son günlerine girilirken, ön libero açığımızı bir türlü kapatamamıştık ve maaş bütçesi konusunda diplerdeydik. Artık gözümü karartmış ve sezona ön liberoda genç Dan Hart'la başlamaya karar vermiştim. Ancak o sırada aklıma güvenebileceğim kadim dostum Nestor geldi. Nestor'la konuştum, bu mevkinin olmazsa olmazım olduğunu ve kesinlikle Gregory'i takımımıza katmamız gerektiğini bildirdim. O da ayarlayacağını, rahat olmamı söyledi. Ve birkaç gün sonra Steven Gregory 5 aylığına kiralık olarak takımımızdaydı! ''Haftalık 1.6k pound maaşı nasıl verebildin dostum?'' diye sorunca ''Üzümünü ye bağını sorma.'' dedi. Alem adam bu Nestor. Oyuncu DMC pozisyonunda, defensive midfielder/support rolünde oynayacak.
9. SUAT USTA
Stopere mutlaka bir takviye lazımdı ve bu takviye için eldeki en iyi aday Rui Marques'ti. Marques başka bir takıma gidince, Rui'ye en iyi alternatif olan Suat'a yöneldik. Çok para istedi ancak vermeye mecburduk. Verdik de. Böylece transfer tatlıya bağlandı. PSV altyapısından yetişen, Galatasaray başta olmak üzere birçok Türk takımında da top koşturmuş olan Suat Usta'yı 2 yıllığına renklerimize bağladık. Çok atletik bir defans oyuncusu, fiziksel özellikleri muazzam. DC mevkisinde, ball playing defender/stopper olarak görev vereceğim kendisine. Şimdilik biraz dil sıkıntısı çekiyor ancak 1-2 aya kalmadan Nestor ona aksanları bile öğretmiş olur.
Genel olarak transfer dönemimizi şöyle özetleyebiliriz:
Kulübe gelmeden önce yaptığım planla, aldığım oyuncuların sayısının ve mevkilerinin bire bir uyuşması benim açımdan çok güzel oldu. Ancak oyuncu satma konusunda beklenen rakama ulaşamadık. Artık o işi tamamen Nestor'a bıraktım. Oyunculara çatır çutur talip bulmaya başladı. Transfer dönemi kapanmadan takımı fazlalıklardan kurtarmış olacağız herhalde onun sayesinde.
Artık gözlerim kapanmaya başladı baylar! Bir sonraki yazıda sezon başı hazırlıklarını bırakıp, aksiyona geçelim artık!