1 ile 30 arası toplam 344 sonuç

Konu: Bandırma Futbol Akademisi

Hybrid View

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Transfer çalışmaları oldukça uzun sürdü, tamamlamadan parça parça paylaşımda bulunmak istemedim Sezon öncesi beklentiler üzerine yönetimle yaptığımız toplantıda bu sezonu üst bölümde bitirebileceğimize inandığımı dile getirdim. Güzel şeyler duyunca başkan kesenin ağzını biraz araladı
    8.5 milyon TL transfer bütçesi, 700bin TL aylık maaş bütçesi sundu kullanımımıza. Zaten cimri adamım, hepsini kullanma gibi bir niyetim hiç olmadı, ama elimizi de güçlendirdi bu dönemde. Bakalım kimler gelmiş, kimler gitmiş.

İlker, Ömer ve Ertuğrul ile kalemizi uzun süreliğine garanti altına aldığımıza inanıyorum. Bu transferler sonrası Emirhan tekrar kiralandı, Aykut'un da satışına izin verdim.
    __________________________________________________ _______________________

Savunma hattımızı geçen yıl yeterince beslemiştik. Eksilen mevkilere takviye yapmak yeterli oldu. Sol bek İsmail'i kiralık ya da tamamen almak için büyük çaba sarfettik ancak son dakikada Antalyaspor olaya dahil olup oyuncunun aklını çeldi. Biz de yerine alternatifi Karabükspor'da bulduk. İshak da Süper Lig için iyi bir bek. İlhan ise geleceğimiz diyebilirim. Geçen sezondan beri yakından takip ediyorum. Yaşına göre çok iyi özelliklere sahip ve saha içindeki oyunu da çok iyi. Genç kadromuzda önemli isimlerden biri olacağına eminim.

En çok takviyeyi orta alana yaptık, yapmışız... Futbol direktöründen transfer görevini almayı unutunca birkaç transfer de o yaptı, biraz şişirdik orta alanı. İnşallah ileride sıkıntıya sebep olmaz. Sağ kanatta geçen yıl biraz problem yaşadık diyebilirim. Direkt o mevkinin oyuncusu olmadığı için ya forvetten, ya ters kanattan oyuncularla eksikliği gidermeye çalışmıştık. Bu yıl Burakcan ve Merthan ile sağ kanadımızı da fazlasıyla güçlendirdik. Asıl hedefim Serdar Gürler'di, oyuncunun aklını çelmeyi de başardım ancak Elazığspor Nuh diyor, peygamber demiyor... 5.750 m TL'den bir kuruş aşağıya inmeyince vazgeçtik transferinden

Ahmet Kuru ve Koray ayrıldı takımımızdan, yaşları da ilerlemişti zaten. Tek forvetli bir sistemde oynadığımızdan Bertul ve Şahin yeterli olacaktır normal sezonda ancak her duruma karşı tedribi almak gerek diye düşündüm. Bursaspor'un genç forveti Okan Deniz'i de kiralık olarak alternatiflerimiz arasına aldık. Diğer iki arkadaşa gelince... Bunlarda gençlik gelişim şeysi personelimizin sürprizleri. Ben sıksam ne olacak, adamlar arkamdan iş çeviriyor. Yabancı almıcaz dedik, gitti Kosta Rika'dan ikinci lig topçusu getirdi Cemal'e ise kanım ısındı biraz. Üstünde durursak bir pivot olacak gibi duruyor.

Yeni transferlerden İlker Sayan Turgutluspor'a kiralandı, önümüzdeki günlerde Okan Derici de kiralık olarak ayrılabilir. Çok fazla alternatif mevcut, yedek kulübesinde çürümelerini istemem bu genç yaşta.

İki tam takım çıkaracak genişlikte kadro oluşturduk. Ekstra alternatiflerimizde kale için İlker, forvet için Okan Deniz, bir de altyapıdan yetişen Ali Osman var. 25 kişilik genç, dinamik bir ekibe sahibiz.

Gayet verimli bir hazırlık dönemi geçirdik. Yalnızca sağ bek Selim ve sol açık Ömer Ali sakatlıklar yaşadılar, o sakatlıklarda hazırlık maçlarında ikili mücadele kaynaklı, kısa vadeli problemler. Hazırlık maçlarındaki performansı değerlendirecek olursam takviye fazla olduğundan şu an için tam uyumlu oyun sergilediklerini söyleyemem. Zamanla taşlar yerine oturdukça oyunumuzda iyileşecektir.

Spor Toto Süper Lig
    1. Hafta

Lige başlangıcı maalesef iyi yapamadık. Yeni yükselen Adanaspor karşısında pozisyon üretmede dahi zorlandık. Özellikle hücum bölgesinde görev alan oyuncuların birbiriyle uyumsuz oluşu etkiledi oyunumuzu. Ayrıca Burakcan çok huysuz bir adammış, sürekli bir şeylerden şikayet halinde, can sıkacak gibi duruyor ilerleyen günlerde. Söz geçirmeyi başaramadım henüz.

Spor Toto Süper Lig
    2. Hafta

Başa baş bir mücadele ortaya koymayı başarsak da son vuruşlardaki kalite farkı kendini gösterdi. Hücumda daha etkili olan Bursaspor Bekir'e çarparak ağlarla buluşan top ile 1-0 galip geldi.

Spor Toto Süper Lig
    3. Hafta

Güçlü rakibimiz karşısında ilk yarı işler yolunda gitmedi, erken bir golle, savunma hatasından gol yedik. İkinci devrede daha derli toplu bir görüntü sergiledi genç oyuncularımız. Bertul'un boşalttığı alanı iyi değerlendiren Zeki, çok şık bir vuruşla karşılaşmada eşitliği sağladı. İlerleyen bölümde iki tkaımda kazanmak adına hamleler yapsa da eşitlik bozulmadı ve puanları paylaştık.

Spor Toto Süper Lig
    4. Hafta

Çok kötü bir sezon açılışı oldu takımımız adına, fikstür de nasıl denk geldiyse birbiri ardına ligin üst seviye ekipleriyle karşılaşıyoruz. Sahamızda konuk ettiğimiz Eskişehirspor'a Nobre'nin beleş golüyle mağlup olduk... Savunma ayakta uyurken boştaki topa dokundu ve karşılaşmadaki tek golü kaydetti. İlk 4 haftada tek puan alabildik ve şu an ligin son sırasındayız

Spor Toto Süper Lig
    5. Hafta

Nihayet şeytanın bacağını kırdık! Hala kadroyu oturtabilmiş değilim, sürekli yeni arayışlar içerisindeyim. Sakatlık sorunlarının da baş gösterdiği şu dönemde daha geri plandaki isimlerde fırsat bulmaya başladı. Bu fırsatı değerlendiren ilk oyuncu Okan Deniz oldu. 12. dakikada hakemin tartışmalı penaltı kararıyla geriye düştük, ilk yarı berbat bir oyun vardı.
    Devre arasında yedikleri azar kendine getirdi oyuncuları, önce kornerde Hasan'ın altıpasa gönderdiği topa doğru zamnalamayla vuran Okan eşitliği sağladı. İkinci golümüz Hasan Türk'ün rakip ceza sahası içinde sakatlanmaya çalışılmasıyla oluştu. Nasıl olduysa orta hakem sarı kartı bulunan ve %100'lük gol pozisyonunda rakibine arkadan müdahale yapan oyuncuyu atmayı akıl edemedi. Her neyse homegrown oyuncumuz Ali Naci penaltıyı gole çevirerek öne geçmemizi sağladı. Sert oyununa devam eden İbrahim Kaş penaltı pozisyonunda yırtsa da ortasahada yaptığı bir müdahale sonrası oyun dışı kaldı. Rakip eksik kalınca daha rahatladık, son golümüz de Hasan Türk'ün savunma arkasına gönderdiği topta Okan Deniz'in şık vuruşuyla geldi. İlk galibiyetimize muhteşem bir ikinci yarıyla ulaştık, bu özgüvenimize de etki edecek bir sonuç oldu.

Bu maçı da kaybetseydik psikolojik olarak sıkıntılı günler bizi bekliyordu... Moralleri biraz olsun toparladı Kayseri deplasmanındaki güzel oyun ve galibiyet. İnşallah bu maç çıkışımız olur.

Mesaj Yetkileri