Spor Toto Süper Lig
14. Hafta
Her geçen gün üzerine koyarak devam ediyoruz, kolay denebilecek bir fikstür gelince bu fırsatı geri çevirmek olmazdı. Güçlü rakibimizi de eli boş gönderdik Bandırma'dan.
Spor Toto Süper Lig
14. Hafta
Her geçen gün üzerine koyarak devam ediyoruz, kolay denebilecek bir fikstür gelince bu fırsatı geri çevirmek olmazdı. Güçlü rakibimizi de eli boş gönderdik Bandırma'dan.
Spor Toto Süper Lig
15. Hafta
Mersin deplasmanında tekrar 4-5-1'e döndük. Rakibimiz zor günler geçiriyor, ligde kalma mücadelesi verecekler büyük ihtimalle bu sezon. Düşme hattı içindeler. Deplasmanda gereksiz ofansif futbol oynamaktansa geride bekleyip kontrataklarla gol aramak daha akla yatkın seçenekti bana göre, işe de yaradı. 6 maçlık süper bir seri yakaladık ve bir anda üst sıralara tırmanmamızı sağladı bu sonuçlar.Sanırım artık uyum sorununu da geride bıraktık, bir-iki oyuncu haricinde herkesten beklediğim katkıyı almaya başladım. Ali Kemal Yılmaz, Burakcan Kunt ve Ömer Ali Şahiner'den beklediğim şeyleri göremiyorum, önümüzdeki dönemde bu oyuncular için neler yapabileceğimizi tekrar düşüneceğiz.
Havamı da atayımTaraftarımız mest oldu taktiksel çeşitliliğimiz ve sonuçlara katkısı sonrası. Çok sıkıntı çektik ama meyvesini yemeye başladık nihayet. İnşallah sürekliliği koruyabiliriz, genç bir takım olduğumuzdan sonuçlar direkt etkiliyor genel durumlarını, tecrübeli takımlar kadar koruyamıyorlar soğukkanlılıklarını.
Bu arada Yılmaz Vural'ın da ekmeğine mani olmuş gibi oldum, kendimi biraz da suçlu hissediyorum bu konuda. Mersin İ.Y. Yılmaz Vural'ı görevinden aldı 2-0'lık Bandırma mağlubiyeti sonrası
6 maçlık seri lig tablosunda da ciddi bir sıçrayış yapmamıza vesile oldu. Son haftalarda gol de yemiyoruz, savunmamız daha derli toplu. İşleri rayına oturttuk galiba![]()
Seri güzel olmuş. Güzel sonuçlar almışsın. Tebrikler. Şampiyonluğu Bandırmaya getirme hedefi varmı bu yıl?
Şampiyonluk çok uçuk bir hayal olur şu durumdaÖncelikli hedefimiz ligi üst sınırda bitirmek, ilk 8 içinde yer alsak kendimizi başarılı sayarız. Tabi ilk 5'te bulunup Avrupa kupalarında boy göstermek de harika olur.
Ziraat Türkiye Kupası
4. Ön Eleme Turu
Zayıf rakip karşısında işi ilk yarıda bitirdik. Orta saha oyuncularının hücuma desteği skoru erken ele almamızda etkili oldu. Özellikle Hasan Türk solda çok iyi işler yaptı, hem savunma hem hücum anlamında. Eren Albayrak ve Ömer Ali'den çok daha fazla şey katıyor takıma bu mevkide oynadığında.
Ligte iyi bir konuma gelmişiz, her şey istenildiği gibi gidiyor. Bakalım daha sezon uzun, sorun bu performansı sürdürmekte olabilir.
Sakaryaspor ne durumlarda kim bilir![]()
Toparlanana kadar puan farkı açıldı ama dönüş süper olduDediğin gibi süreklilik en önemlisi, belli bir istikrar sağladık mı gerisi gelecek. Bu arada aklındaki soruyu da cevaplayayım;
Spoiler: Sakaryaspor
Spor Toto Süper Lig
16. Hafta
Ligin ilk yarısının sonlarına yaklaşırken resmen alev aldı takım! Rakip ayırt etmeksizin herkesle başa baş oyun oynuyoruz. Fenerbahçe karşısında özellikle savunmada ayakta kalmayı başardık. En çok zorlayan oyuncular Kuyt ve Krasic oldu, hatta Krasic'i durdurabilmek için Hasan'ı da sola yakın oynattım.
Kontrataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştık. Eren Albayrak bugüne özel ekstra oyun sergiledi, soldan içe kat edişleri ve topsuz alandaki etkili oyunu skorun lehimize sonuçlanmasında birinci etkendi. Attığı iki şık golle galibiyetin mimarı oldu. Gecenin bizim açımızdan en üzücü anı ön liberomuz Bekir Yılmaz'ın, Fenerbahçe stoperi Bekir İrtegün'ün sert müdahalesi sonrası yaşadığı sakatlık... Ayak bileği kırılan Bekir yaklaşık 3 ay bizi yalnız bırakacak.
Türkiye Kupası 5. turunda rakibimiz Beşiktaş. Taraftarımız önünde gruplara kalmak için sıkı bir mücadele bizleri bekliyor.
Ziraat Türkiye Kupası
5. Sıralama Turu
Öncelikle şunu düzelteyim, karşılaşma tarafsız sahadaymışBen ismimizi önde görünce sazanladım iç sahada maç diye. Her neyse
İlk yarı ve ikinci yarının ilk 15 dakikasında Beşiktaş'ın üstünlüğü vardı diyebilirim, daha istekli, daha çok arayan taraftı siyah-beyazlı ekip. Ancak kaleci Ertuğrul ve savunmamızın hatasız oyunu dengeyi sağladı. Rakibin sert oyunu karşısında pek etkili olamasak da duran toplarda oldukça tehlikeli gol fırsatları yakaladık. Karşılaşmadaki tek gol de bu şekilde geldi. Bertul Kocabaş'ın arka direğe doğru gönderdiği topta İshak markajdan kurtulup düzgün bir vuruş yaptı ve galibiyet golümüzü kaydetti. Kalan bölümde Bertul'la iki net pozisyon daha yakaladık ancak golle sonuçlandıramadık. Bu sonuçla resmi maçlardaki galibiyet serimiz 11 maça yükselmiş oldu. Nazar değmez inşallah
Yeni patch ile ilgili fikrimi de nacizane belirteyim. Sinir olduğum bazı konulara çözüm getirilmiş, artık bekler, stoperler anlamsız pas tercihlerine girmiyor, kaleci de aynı şekilde. Topla ilgili sıkıntı devam ediyor gibi geldi bana. Özellikle bir pozisyonda çaprazdan şut çekti forvetim. Direğin biraz yanından dışarı çıktı, bir yerlere çarptıkça hızlandı, hızlandı... Ortasahaya kadar geldi sol taç çizgisine. Bilardo topu olsa bu kadar mesafe kat etmezdiSanki buzlu bir zemin üstünde hareket ediyor. Ayrıca duran toplara dikkat ettim, son maçta 2 frikik direkten geri döndü
Gözlemlemeye devam edicem, pek tesadüf gibi gelmedi bana.
Spor Toto Süper Lig
17. Hafta
2015 yılının son resmi müsabakasında Sivasspor'a konuk olduk. Oyun kalitesi bakımından Yiğidolar'a üstünlük sağlasak da bunu skora yansıtmayı bir türlü başaramadık. İlk yarının son dakikalarında gelen gol açıkçası biraz oyun planımızı sekteye uğrattı. İkinci yarıda erken bir zamanda eşitliği sağlama fırsatı elimize geçti ancak, Zeki kaleciyi ters köşeye yatırmasına rağmen direği aşamadı... Skoru dengeye getiren gol Şahin'in ayağından geldi, genç sol bek Ali Kemal, Şahin'in savunma arkasına yaptığı koşuyu iyi gördü ve güzel bir pas gönderdi, Şahin bekletmeden yaptığı sert vuruşla 1-1'e getirdi karşılaşmayı. Kalan bölümde yapılan oyuncu değişikliklerinin de ekstra bir katkısı olmadı ve puanlar paylaşıldı. Duran top-direk durumu devam ediyor. Okan Derici yine direği sarstı kullandığı serbest vuruşla. Yeni bug'ımız hayırlı uğurlu olsun diyelim
Süper bir gruba düştük kupada. Gücümüze denk ekiplerle mücadele etme şansı yakaladık, inşallah altı maç sonunda yarı finale yükselen ekiplerden biri olmayı başarırız. Diğer grup daha da enteresan... İkişer ezeli rakip aynı grupta![]()
Çok kek gruba düşmüşüz.![]()
Orduspor biraz ters gelebilir, gruptan çıkacağımıza eminim bendeYeriz bunları çerez niyetine!
Devre arasında boş durmadık, kadromuzu güçlendirmek amacıyla takviyelerde bulunduk. Takımımızda kiralık forma giyen Eren Albayrak'ın bonservisini aldık öncelikle. 110bin TL'ye Bandırmaspor'lu olmasına izin çıkıt Trabzonspor'dan. Sağ kanat alternatifimizde serbest durumda bulunan Volkan Şen oldu. İleri uca çeşitlilik katacak bir isim olarak Bursaspor'da pek iyi günler geçiremeyen Batuhan Karadeniz kiralandı. Oyuncuyu 1,5 yıllığına takımımızda bulunduracağız, satın alma opsiyonu da mevcut; 3 milyon TL.
Aramızdan ayrılan isimler de oldu. Öncelikle Okan Deniz'in kiralık anlaşmasını feshettik, Bursaspor 'a geri döndü. 3 adet aynı tip oyuncu açıkçası gereksizdi, Batuhan'ın gelişiyle ona olan ihtiyaç ortadan kalktı. Birkaç oyuncumuzda maç tecrübelerini arttırmaları, daha fazla forma şansı bulmaları amacıyla çeşitli takımlara kiralık olarak gittiler.
Burakcan Kunt -> Akhisar Bld.
Ali Kemal Yılmaz -> Kasımpaşa
Cemal Şengil -> Eyüpspor
Octavio Roberto Arrieta -> Eyüpspor
Başka takviye düşüncemiz yok şu an. Çok ekstrem bir durum olmazsa transfer dönemi kapandı takımımız için.
Transferler gayet güzel.![]()
Hem bütçeye, hem takıma en uygun isimleri getirmeye gayret ediyoruz. Taraftar mutluysa biz de mutluyuz
Türkiye Kupası serüveni çok yorucu oldu takımımız adına, 3-4 gün arayla oynanan grup karşılaşmaları kadroyu yıprattı... Bu yoğun tempoda ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalıştı oyuncularım ancak faturası ağır oldu, sakatlıkları da beraberinde getirdi... Şu an ana kadrodan 5-6 oyuncu tedavi görmekte ve bu sakatlıkların büyük kısmı maç esnasında, ikili, sert, agresif müdahaleler sonucu ortaya çıktı. Genel kondisyon durumlarından bahsetmiyorum bile
5 maçlık bir periyodu geride bıraktık bu nedenle resimlerin fazla yer kaplamaması için spoiler ile paylaşımı yapıyorum. Bu şekilde hem yüklenmesi uzun sürmez, hem daha düzenli olur diye düşündüm
Spoiler: ZTK A Grubu 1. Maç
Spoiler: ZTK A Grubu 2. Maç
Spoiler: ZTK A Grubu 3. Maç
Spoiler: ZTK A Grubu 4. Maç
Spoiler: ZTK A Grubu 5. Maç
Orduspor deplasmanında alınan beraberlik gruptan çıkmayı garantilememizi sağladı. Göztepe deplasmanında çıkacağımız son karşılaşma gruptan çıkmayı garantilemiş iki takımın formalite maçı olacak.
Spor Toto Süper Lig
18. Hafta
İç sahada kolay kolay bileğimiz bükülmüyor, lige Adanaspor mağlubiyetiyle başlamış sonrasında oldukça sıkıntı çekmiştik. Bu kez başlangıcı güzel oyun, güzel sonuçla yaptık. Taraftarımız önünde 2-0'lık galibiyetle üç puana ulaştık. Eren Albayrak son maçlarda kendini aşan performans göstermeye başladı. Maç motorunun problemlerinden kaynaklandığı kesin.
İlk kez karşılaştığım bir durumu sizlerle paylaşayım. Daha önce maçın oynandığı anda gollerin-kartların olacağı dakikaları gördüğünü söyleyen kişilere rastlamıştım. Bana da nasip oldu görmekAncak bu durumu fark edince taktiksel değişikliğe gittim ve karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde görünen kartlar çıkmadı, bilginize. Sadece görsel bir problem olarak gözüme çarptı yani.
Spor Toto Süper Lig
19. Hafta
Ziraat Türkiye Kupası
A Grubu 6. Maç
Spor Toto Süper Lig
20. Hafta
Spor Toto Süper Lig
21. Hafta
Spor Toto Süper Lig
22. Hafta
Yoğun fikstürle başa çıkmak fazlasıyla zor oldu elimizdeki genç kadro için. Sahaya sürecek 11'i bulmakta zorlandığımız günler oldu, sakatlıklardan yorgun oyunculardan geçilmiyordu. Neyse ki atlattık bu durumu. Eskişehirspor maçı sonrası haftada bir maç rutinine geri dönünce oyunumuzda toparlandı. Son karşılaşmada şanssız bir şekilde geri düşsek de güzel oyunun karşılığı olarak galibiyeti elde ettik.
Ligde işler yolunda görünüyor, önümüzde 4 maçlık önemli bir periyot daha var. Trabzonspor, Orduspor, Fenerbahçe (kupa) ve Galatasaray ile karşılaşıcaz 3 hafta içinde. Bu dönemi de atlatırsak önümüzü daha net bir şekilde göreceğimizi düşünüyorum.
Gençlik gelişim sorumlusu görevi için Coşkun Özdemir ile anlaşma sağladık. Öncesinde takımımızda gözlemcilik görevini üstlenmişti ve çalışmasından çok memnundum. Aynı başarıyı yeni görevinde de göstereceğine inanıyorum![]()
Takım ligde hiç de fena gitmiyor, maksimum yapacağı Avrupa Kupalarına katılma vizesi almak olacaktır bu olursa şahane olur, Okan Derici'nin teknik ve zihinsel özellikleri iyi bir oyuncu, Fiziksel yönden gelişimine katkıda bulunursan çok sağlam maçlar çıkarır, iyi şanslar.
...
Üzerinde duruyorum fiziksel gelişiminin ancak ne kadar faydası olur bilmiyorum, antrenman alanları, antrenörler malum orta düzeyde bile denemez henüz. Teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için.
Spor Toto Süper Lig
23. Hafta
Spor Toto Süper Lif
24. Hafta
Ziraat Türkiye Kupası
Yarı Final 1. Maç
Spor Toto Süper Lig
25. Hafta
İşler tam olarak istediğimiz gibi gidiyor diyemem, oyunumuzun karşılığını alamıyoruz, basit goller yiyoruz. Ancak fikstrünü zorlu bölümünü atlattığımız söylenebilir. Ligin ilk yarısında da benzer durumu yaşamış, ilk 7-8 hafta sıkıntı çekmiştik. Aynı seriyi yine yakalababilirsek avrupa kupalarına katılım hakkı elde edeceğimize inanıyorum.
Son 10 karşılaşmadan 7'sinde sahadan beraberlikle ayrılmışız![]()
Spor Toto Süper Lig
26. Hafta
Yine bir beraberlik dahaKasıtlı yaptıklarını düşünmeye başlıyorum artık, 90 dakika üstün götür oyunu, sayısız gol fırsatı yakala. Tam üç puana ulaşacakken 'zekinin biri' çıksın rakibine asist yapsın... Çok can sıkıcı hal almaya başladı bu puan kayıpları.
şekil-A'da görüldüğü üzre top stoperimizin konrolünde. 90+1'de topu uzaklaştırmak yerine kaleciye geri pas vermeyi tercih ediyor. Ertuğrul topu almak yerine rakibini perdelemeyi seçiyor... Sonuç; arka direğe yönelen topu takip eden bir G.Antep'li oyuncu ve hediye edilen 2 puan daha...
Spor Toto Süper Lig
27. Hafta
Suskunluğu bir bozduk, pir bozduk! Haftalardır 3 puanı bir arada göremiyorduk, üst üste alınan beraberlikler stres yaratmaya başlamıştı üzerimde. Göze hoş gelen futbol ve bol golle şanssızlığımızı kırdık.
Spor Toto Süper Lig
28. Hafta
Spor Toto Süper Lig
29. Hafta
Spor Toto Süper Lig
30. Hafta
Son maçlara bakacak olursak görev alan herkes üst düzey performans sergiliyor, bunlar arasında öne çıkan isimlerde yok değil. Mesela Bertul uçuk bir oyun sergilemeye başladı, fiziksel özelliklerinin gelişimi oyununa bambaşka şeyler ekledi, tutulamaz bir forvet oldu çıktıHasan Türk de ortasahadan hücuma verdiği destekle skora büyük katkı sağladı son dönemde. Yetenekleri sınırlı olsa da çalışkanlığıyla takımın şu anki bulunduğu konumda önemli katkısı var. Çok fazla forma şansı bulamasa da Şahin Aygüneş profesyonelliğini koruyor, yaşadığı sakatlık problemlerine rağmen ne zaman sahada yer alsa verebileceği maksimumu vermeye çalışıyor. Volkan Şen uzun süre sahalardan uzak kalmasına rağmen (yarım sezon takımsızdı, devre arasında serbest olarak kadromuza dahil ettik) uyum sürecini ve maç kondisyonunu atlattıktan sonra önemli isimlerde birisi haline geldi. Yine devre arasında bonservisini aldığımız genç sol açık Eren de beklentileri aşan bir başka isim. Savunmada stoperlerimiz rakiplere geçit vermiyor, hatta İlhan Argü'nün gelişimi parmak ısırtıyor, milli takım için adı geçen oyunculardan biri olmaya başladı. Kalede Ertuğrul'un istikrarı da takdir ediliyor, yine ilerleyen dönemde milli takımda görebileceğimiz isimlerden birisi olacak bence.
Manisaspor maçı dönüm noktası oldu resmen ligdeki durumumuz için. Moraller çok iyi, uyum çok iyi, sonuçlar çok iyi. Her şey istediğimiz gibi gidiyor, ligin son 4 haftasına girdiğimiz şu günlerde avrupa kupalarına katılım hakkını elde edebilmek adına büyük şans elde ettik diyebilirim. Önümüzde çok önemli bir 90 dakika var. Yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile karşılaşıcaz, hatırlarsanız ilk maç 1-1'lik beraberlikle sonuçlanmıştı. Diğer tarafta da Göztepe-Galatasaray arasında finale çıkma savaşı olacak. İlk maçı Göztepe 2-0!lık flaş bir sonuçla kazanmıştı. Enteresan bir final olabilir, bekleyip görücez
Kulüple ilgili son gelişmelerden de sizleri haberdar etmem gerek. Antrenman tesislerine yatırımlarımız sürüyor, bulunduğumuz konuma uygun hale getirmek, oyuncular için daha cazip bir kulüp haline gelmek için çalışmaya devam ediyoruz.
Ayrıca yeni pilot takım isteğim de yönetimden olumlu yanıt aldı. Hatta seçimi bana bıraktılarSonucunda anlaşma sağlanabilir mi bilemiyorum ancak Süper Lig'e veda etmesi kesinleşen Bucaspor ile bağlantı kurma isteğimi yönetime bildirdim. İkinci ligde bir pilot takımımız mevcut (Alanyaspor), PTT 1. Ligde de o seviyedeki oyuncularımızın gelişimine katkı sağlayabilecek bir pilot takımımız olmasını istiyorum.
Last edited by Deus Dominus : 29.Aralık.2012 at 18:30
Ziraat Türkiye Kupası
Yarı Final 2. Maç
Karşılaşmaya istediğimiz gibi başlayamadık, Fenerbahçe'nin önde baskısına kanat oyuncularının hareketli oyunu eklenince çok sıkıntı çektik savunmada. Her iki kanat oyuncusununda bireysel yetenekleri karşısında çok bocaladı beklerimiz. Erken gelen gollerle bir anda geriye düşsek de Hasan Türk'ün başlattığı ve bitirdiği hızlı hücum oyunda kalmamızı sağladı. İkinci yarıda oyun biraz daha dengelenir gibi oldu ancak sağ kanatta sıkıntımız devam ediyordu. Hem Volkan'ın, hem Selim'in sık sık hata yapması 3. golü kalemizde görmemize neden oldu. Maçın 2/3'lük bölümü bile geride kalmamıştı oyuncu değişikliği haklarımızı bitirdiğimizde...
Biraz daha geniş alanda oynayarak ve rakibin kanat oyuncularını daha yakın marke ederek etkinliklerini azaltmayı başardık bu bölüm sonrası ancak bu kez de hücumda istediğimizi yapamaz hale geldik. Eren Albayrak'ın bireysel becerilerini kullanarak rakiplerini saf dışı bıraktığı bir pozisyonda güzel ortayı iyi değerlendirdi Bertul ve farkı bire indirdi. Ancak skoru eşitleyecek golü bir türlü bulamadık kalan bölümde. Elimizden bu kadarı geldi, son maçı görme şansını ne yazık ki kaybettik...
Diğer tarafta Galatasaray-Göztepe arasındaki mücadelede turu atlayan taraf İzmir ekibi oldu. İlk maçtaki skor avantajı sayesinde 2-1 kaybetmelerine karşın finale yükselerek avrupa kupalarına katılma hakkını elde ettiler. Gerçekten takdir edilesi bir dönem geçiriyorlar ZTK'da.
Önümüzde kritik 4 karşılaşma var;
Antalyaspor (D)
Mersin İ.Y. (E)
Fenerbahçe (D)
Sivasspor (E)
İlk iki haftadan üç puan çıkarmayı başarabilirsek avantajımızı büyük ölçüde arttıracağımız kanısındayım. En yakın takipçimiz Gaziantepspor 3 haftadır mağlup oluyor, son iki haftada ise Orduspor ve Galatasaray ile oynayacak. Gençlerbirliğ ise hemen ardındaki üç takımla üst üste maçlara çıkacak.
Göztepe'nin finale yükselmesi hesapları karıştırdı en kötü ihtimalle 4. sırada bitirmemiz gerekli ligi.
Spor Toto Süper Lig
31. Hafta
Zorlu 90 dakikadan galip çıkan taraf olmayı başardık Antalya deplasmanında. Başa baş bir mücadeleye tanık oldu izleyenler, son vuruşlardaki beceri farkı skorun lehimize belirlenmesine vesile oldu. Hasan Türk gollerine devam ediyor, maşallahı varHatta yılın oyuncusu adaylarından biri olarak gösteriliyor, rakipleri sağlam ancak aday olması bile çok önemli. Eren Albayrak da maç içinde inişli çıkışlı performans gösterse de sonuca katkısını sürdürüyor.
Orduspor Sivasspor'a kaybedince 3.lüğü ele geçirdik. Haftaya Mersin konuğumuz olacak Bandırma'da. Rakiplerimizin birbiriyle oynayacağı haftada üç puana ulaşmak çok büyük önem taşıyor.
Spor Toto Süper Lig
32. Hafta
Sizde aynı duyguya kapılıyorsunuzdur zaman zaman. Oyun gol olmasına karar veriyor ve ne kadar saçma olursa olsun o dakikada gol oluyorYediğimiz gol şu ana kadar fm 2013'teki yediğim en saçma goller sıralamasında 1 numaraya oturdu.
Tarif etmek gerekirse; Sehic'in gelişigüzel uzaklaştırdığı top ceza sahamıza doğru süzülür. Topun düşeceği alana Erkan Zengin koşu yapar. Top direkt olarak stoperimiz İlhan Argü'ye gelmektedir fakat genç stoperimiz kimi-neyi gördüyse pozisyonundan ayrılıp ileriye koşmaya başlar...
İlhan'ın boşalttığı alana hareketlenen Erkan topu kontrol etmek ister ancak top açılır, kalecimiz Ertuğrul'a doğru yönelir. Ertuğrul da İlhan gibi hayali bir topun peşine düşer, topun üzerinden atlar ve kaleyi boş bırakır... Ancak hala avantaj takımımızda çünkü topa en yakın isim sol stoper Abdülkerim, peki o ne yapıyor? Ayakta kalıp topu uzaklaştırma imkanı varken Erkan'ın koşusunu bekliyor. Erkan topa vurmadan önce de kayarak topa müdahale edip golü kendi ağlarına gönderiyor. Menajer Deus Dominus yedek kulübesinde sinir krizi geçiriyor
Zorla da olsa maçı çevirmeyi başardık. Zaten baştan sona büyük üstünlük kurduk rakibimize ama sıkı savunmalarını açmak hiç kolay olmadı. İkinci yarıdaki yerinde oyuncu değişiklikleri ve daha geniş alana yayılan oyun rakibi çözdü ve galibiyeti getirdi takımımıza.
Kaldı iki hafta... İki puan yeterli olacak Avrupa Ligi'nde yer almamız için, hatta bizim puan almamıza bile gerek kalmayabilir çünkü Orduspor-Gaziantepspor maçı var. İki rakipten biri saf dışı kalacak kesinlikle.
Spor Toto Süper Lig
33. Hafta
Ne desem boş, dengede geçen maçın hakkı iki takım adına da birer puandı ancak bir anlık dalgınlık pahalıya patladı... Orta sahadan itibaren birçok kez topu geri kazanma şansını yakaladığımızı gözlemledim ancak oyuncular rakibe basmak yerine sürekli geri kat edince bomboş alanlar bıraktılar Fenerbahçe oyuncularına, ceza sahasına ortalanan topta tam bir kör dövüşü sonrası Sow topu ağlara gönderdi... Ertuğrul'un başarısız müdahalesinin de gole sebebiyet verdiğini söyleyebilirim çünkü üzerine gelen sert topu tutmaya çalışınca elinden sektirdi...
Çok zorlu bir 90 dakika kaldı önümüzde. Gaziantepspor'a karşı ikili averajda gerideyiz, dışarıda 2-1 mağlup olmuş, iç sahada 1-1 berabere kalmıştık. Hemen ardımızdaki Beşiktaş'la ikili averaj dengede. +5 fazla averajımız var. Sivasspor maçından en kötü ihtimalle bir puan çıkarmalıyız ki ligi ilk 4 içinde bitirmeye hak kazanalım.
Rakiplerimizin de son hafta kimlere karşı puan mücadelesine gireceğini de söyleyeyim:
Gaziantepspor lider Galatasaray'a konuk olacak. Galatasaray şampiyonluğu haftalar öncesinden garantilemişti, sahaya nasıl çıkarlar ne derece mücadele ederler bilemiyorum.
Beşiktaş sahasında Antalyaspor'u konuk edecek. Antalyaspor'da düşme hattının hemen üzerinde ancak düşecek takımların belli olması sebebiyle herhangi bir baskı yok üstlerinde.
Spor Toto Süper Lig
34. Hafta
Kazanmak için, golü bulabilmek rakip sacunmayı aşabilmek için denemediğimiz yol kalmadı neredeyse. Biz yüklendikçe Sivas kapandı... Gerçekten çok zorladı rakibimiz, ancak Hüseyin Göçek daha önce görmezden geldiği pozisyonları 86. dakikada es geçemedi. Kazandığımız penaltıyı alt yapıdan yetişen genç Ali Naci ağlarla buluşturdu ve hak ettiğimiz üç puanı takımımıza kazandırdı.
Maç sonrası sevincimiz ikiye katlandı, nitekim hem Gaziantepspor, hem de Beşiktaş rakiplerini yenmeyi başaramadı. Böylece ligi 3. sırada tamamladık, Avrupa Ligi'nde tek eleme oynayacağız bu sayede.
Takımımızdan son haberleri de bu yazıyla aktaralım.
•Bucaspor'la bağlantı kurma düşüncemiz gerçekleşmedi.
•Genç stoperimiz İlhan Argu A Milli Takım Aday Kadrosunda yer aldı.
•Ozan Tufan, Selim Kayalı ve Abdülkerim Bardakçı ise 21 yaş altı milli takımından davet alan oyuncularımız.
Abdülkerim Bardakçı
Ali Kemal Şirin
Ali Kemal Yılmaz
Ali Naci Bozkurt
Batuhan Karadeniz
Bekir Yılmaz
Bertul Kocabaş
Burakcan Kunt
Cemal Şengil
Emirhan Ergün
Erdi Kasapoğlu
Eren Albayrak
Ertuğrul Taşkıran
Hasan Erbey
Hasan Türk
İlhan Argu
İlker Avcıbay
İlker Sayan
İshak Doğan
Mertan Öztürk
Mustafa Yumlu
Okan Derici
Ozan Tufan
Ömer Ali Şahiner
Ömer Kahveci
Şahin Aygüneş
Selim Kayacı
Volkan Şen
Zeki Korkmaz
Adettendir, yeni sezon hazırlıklarını anlatmaya transferlerden başlanırBozmayalım geleneği bizde öyle başlayalım.
Oturmuş güzel bir kadromuz var zaten, iki yıldır istikrarlı bir performans sergileyen kadromuzu bozmadan yerinde takviyelerle güçlendirmek, yetersiz olanlarla ilgilenmek amaçlandı 2 aylık dönemde. Giden oyuncularla başlayalım.
Geçen yıl Bandırmaspor altyapısına katılan iki genç oyuncumuz Ali Nail Aydın ve Ferhat Çarıkçı PTT 1. Lig ekiplerinde kiralık olarak forma giyip gelişimlerini sürdürecekler. Onlar için gerçek birer deneyim olacak bu 1 yıllık dönem, altyapıdan yetişen oyuncular bildiğiniz gibi hem lig hemde Avrupa kupaları için çok önemli. Ali Nail ve Ferhat da benim önemsediğim oyuncular.
PTT 1. Ligde şampiyon olup tekrar Süper Lig'e yükselen Karabükspor, takımımızdan tam üç oyuncu transfer ederek kadrosunu güçlendirdi. Şahin Aygüneş, Ömer Ali Şahiner ve Burakcan Kunt kariyerlerine Karabük formasıyla devam edecekler. Bu güne kadar katkılarından dolayı teşekkür ediyor, yeni kulüplerinde başarılar diliyoruz ex-oyuncularımıza
Rotasyonda yer alan iki ortasaha oyuncumuz yine başka Süper Lig takımlarının ilgisine maruz kaldı. Erdi Kasapoğlu için birçok takım teklifte bulunsa da oyuncunun tercihi Trabzonspor'dan yana oldu. Bekir yılmaz ise sezon sonuna kadar satın alma opsiyonuyla Akhisar Bld.'nin yolunu tuttu.
Kulüp tarihimizin ilk yabancı oyuncusu olan Kosta Rika'lı Arrieta ile yollarımız ayrıldı, geçen sezon Eyüpspor'da kiralık olarak forma giymişti genç oyuncu. Sembolik bir rakam karşılığı transferi gerçekleşti bu kulübe. Sözleşmesi sona eren Ercan Göç de takımdan ayrılan bir başka oyuncu oldu.
As takım için daha fazla tecrübeye ihtiyaç duyduğunu düşündüğüm birkaç isim daha geçici olarak başka kulüplere gittiler. Kalecimiz Emirhan Manisaspor'a, genç forvet Cemal Şengil Altay'a, Okan Derici Bucaspor'a ve Merthan Öztürk Alanyaspor'a kiralandılar.
Aramızdan ayrılan oyunculardan kasamıza 2.5 milyon TL girdi. En büyük kazancı Şahin Aygüneş'ten (1 milyon TL) elde ettik.
__________________________________________________ ________________________
Gelelim aramıza katılan oyunculara...
Geçen sezon kiraladığımız Batuhan'dan neredeyse hiç verim alamadım. İstikrarı yok, 1 maç varsa 4-5 maç ortada yok. Uğraşmak istemedim ve kiralık anlaşmasını feshettik. İki isimle forvet ihtiyacımızı giderdik, zaten Şahin'in satışına onay vermemde bu isimlerin aramıza katılmasının payı da olduğunu söylemem gerek.
Mersin İ.Y.'dan transfer ettiğimiz yetenekli forvet için 170bin TL'lik bir bonservis ücreti ödendi. 1. ligde oynamak yerine hedefleri olan bir takımda oynamak istemesi transferini kolaylaştıran etkenler oldu bizim adımıza. FC Eindhoven'da oynadığı dönemde 14-15 gol attığı sezonlar olmuş, takımımızda da hücumda vereceği katkıyı merakla bekliyorum.
Gençlerbirliği ile arasını açtığım genç oyuncu (mind games) transfer listesine koyulunca fırsatı kaçırmadık ve kadromuza dahil ettik kendisini
. 130 bin TL gibi cüzi bir rakam ödendi eski kulübüne. Ciddi rakipleri var kadroda, formayı kapmak için sıkı çalışması gerek ve ben güveniyorum Artun'a.
__________________________________________________ _______________________
Ozan Tufan 3 sezondur takımımızda kiralık olarak forma giymekteydi, artık bizden biri olduAma Bursaspor'un satmaya yanaşmaması, Ozan'ın da Bursa'ya dönmek istemesi sağ bek arayışına itti beni.
Aradığımız ismi Kayseri'de bulduk, takımında pek iyi günler geçirmeyen genç bek satılık listesindeydi. Durumu fırsat bilip transferini haziran ayı içerisinde bitirdik. Sonrasında umulmadık durumlar çıktı, Ozan Tufan tekrar kiralandı. Bakalım ne getirecek bu sağ bek bolluğu
Mustafa Yumlu geçen iki sezonda takımımızda forma şansı aramıştı, sözleşmesinin son senesindeki oyuncu için teklifimiz olsa da gerek oyuncunun yüksek talepleri, gerekse başka takımların da dahil olması transferini engelledi. En büyük arzum Sezer Özmen'i kadroya katmaktı stoper alternatifini arttırmak için. Hem sol ayaklı oluşu, hem yetenekleri bizim için harika olacaktı ancak sözleşmesinin son senesinde olmasına, hatta oyuncunun ısrarla ayrılmak isteğini dile getirmesine rağmen Ç.Rizespor'un uçuk bonservis isteği transferin bitmesine engel oldu. 9.5 milyon TL'ye kadar çıktık teklifte, kabulde gördü ancak Fenerbahçe'nin olaya dahil olması bir anda uçurdu kulübün istediği parayı, 14.5 milyon TL'den aşağı satmamaya kararlıydılar. Bende Fenerbahçe'ye de yar etmemek için uçuk tekliflerde bulunup oyuncunun aklını çeldim, sona da iptal ettim transferini. Ara transfer dönemi ya da gelecek sezona takıma katmak için çaba sarf edeceğim artık. Bu arada oyuncunun aklını karşıtırmaya da devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın, iki dakika boş bırakırsam biliyorum transfer olmaktan vargeçecek ve sözleşme yenileyecek
Lafı fazla uzattık... Stoper arayışımız Sivasspor'dan Halil Efe ile son buldu. 2.6 milyon TL'yi gözden çıkardım bu transfer için. En az elimizdeki oyuncular kadar yetenekli bir isim o da. Savunma hattımız çok hızlı isimlerde oluşmasa da havadan kolay kolay geçit vermeyecek rakiplere.
Asıl amacım sol kanada takviye yapmaktı ancak doğru ismi bir türlü bulamadık, Anıl Koç'u kiralamak istedik, Eskişehirspor'a transfer oldu. Alper Uludağ'ı kiralamak istedik, maaşını karşılayamadık. Sonrasında Volkan Şen'i solda kullanmaya karar verdim. Sağ kanat için iki yıldır peşinden koştuğum bir oyuncuya tekrar gözümü diktim...
Serdar Gürler! Nihayet Bandırmaspor forması giydirmeyi başardık yetenekli oyuncuya. İki yıldır peşindeyim Serdar'ın, fırsat buldukça kendisi ile ilgili, geleceği ile ilgili yorumlar yapmaktan kaçınmadım. Sık sık takımımıza transfer etme isteğimi dile getirdim. Sonunda meyvesini verdi bu baskı. 8-10 milyon TL'lik isteklerine boyun eğmedik Elazğıspor'un ve biraz gecikmeli de olsa 2.2 milyon TL'ye transferini bitirdik. Hemde makul bir maaşa ikna ettik Serdar'ı ve temsilcisini. Nasıl mutluyum anlatamam, azmin zaferi!
Zaman zaman rakiplerimiz aşırı kapalı oyun sergiliyor ve açmakta büyük güçlük çekiyoruz, bu sezon biraz daha ofansif bir anlayış benimseyeceğimiz için forvet arkası takviye isteğim vardı. Burakcan Kunt'tan pek memnun olmadığım için satışına izin vermiştim (hem saha içi-hem saha dışı, problemli bir oyuncu). Ali Kemal Yılmaz var o mevkinin oyuncusu ancak bir alternatifin daha iyi olacağını düşündüm.
Galatasaray'ın satılık listesine koyduğu Tolgay Arslan'ı kiralayarak takımımızı tamamladık. Sezon sonuda sözleşmesi bitiyor, eğer kulübüyle yenilemezse belki Bandırmaspor'lu bile yapabiliriz kendisini
Biz transfer yaparız da gençlik sorumlumuz Coşkun Özdemir durur mu? Tabii ki hayır!
Coşkun Bey Mehmet Ali Basmaz'ı Denizlispor'dan transfer etti, 450 bin TL bonservis ücreti ödenmiş takımına. Diğer iki isim Doğa Koçgündüz ve Oliver Kutcshki bonservisi elinde olan oyunculardı. Mehmet Ali ve Doğa ikinci lig takımları olan Tepecikspor ve Turgutluspor'da gelişimlerini sürdürecekler.
Dış transfere 10 futbolcu için harcanan miktar 5.5 milyon TL, aylık maaş bütçemizin de 850bin TL'lik kısmını kullanmaktayız. Kiralık giden oyuncuların maaşları düşüldüğünde 800bin bile etmiyor ödenen miktar. -ki ligde alınan tek bir galibiyetin 825bin TL ödülü olduğunun altını çizmek isterim-
Sıkı bir hazırlık kampından geçirdim takımımı. Ağustos ayına girene kadar form antrenmnları üstünde durduk giderek artan bir yoğunlukla. Ağustos ayı içinde takım uyumu ve taktiksel çalışmalarımıza ağırlık verdik. Ağustos'un ilk haftasına kadar tam 7 karşılaşma yaptık, dört gün arayla. Stadımızın zemini yenilendiği için bu karşılaşmaları hep deplasmanda tercih ettim. Sezon açılışı için ise Belçika'nın güçlü ekiplerinden Anderlecht'i konuk ettik sahamızda.
Güçlü rakiplere karşı iyi sonuçlar alamamış olabiliriz ancak hazırlık döneminden son derece memnunum. Hiçbir ciddi sakatlıkla karşılaşmadık, her oyuncu şans buldu, tatil dönüşü formlarını geri kazandılar. Bu sezon üç kulvarda mücadele etmeye çalışıcaz, o yüzden herkese ihtiyacımız var.
Sezona Akhisar deplasmanıyla merhaba diyeceğiz. Ardından Avrupa Ligi'nde gruplara kalabilmek için mücadelemiz başlayacak. Rakip Romanya takımı, Steaua Bükreş!
Diğer temsilcilerimize bakacak olursak 3. ön eleme turunda Göztepe Feyenood'a 2-0'lık skorlarla mağlup olup elendi. Gaziantepspor ise Ferencvaros'u eleyip grup elemelerine kaldı. Sıradaki rakipleri Ukrayna temsilcisi Metalist.
Unutmadan personellerimiz ile ilgili yapılanmayı da aktarayım sizlere. Teknik ekibin büyük çoğunluğu sözleşmelerinin bitimiyle birlikte ayrıldı takımdan. Bu kez ekibimi kendim kurdum, çok zaman harcadım anrenör ekibini kurmak için ama değdi. Altyapı sorumluları ve gözlemcilerin seçimini futbol direktörümüze bıraktım.
Yeni yardımcım Turgay Tapu olacak. Almanya'da yetişmiş, top koşturmuş birisi ve antrenörlük kariyerine kulübümüzde ilk adımı atıyor. Onun taktiksel bilgisi ile benim deneyimlerim birleşince güzel şeyler çıkacak ortaya eminimİyi bir ikili olabileceğimizi düşünüyorum.
Kardeşim yaklaşık 45 dk dan beri baştan sona kadar okudum kariyeri müthiş işler yapmışsın.. İlk 2 sezondaki Koray Kurt - Ahmet Kuru AŞ. yi takip etmek çok keyifliydi. SüperLigdeki ilk sezon müthiş başarı ardından son sezon Avrupa tek kelime ile efsane başarılarının devamını dilerim umarım kısa sürede Şampiyonluk ve Avrupadan bir kupa gelir..
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, beğendiyseniz ne mutlu bana. Elimden geldiğince düzgün paylaşım yapmaya çalışıyorum, keşke vaktim daha çok olsa da her detayı atlamadan keyifle paylaşabilsem. Kariyerin takip edildiğini bilmek oyundan aldığım keyfi ve sizlerle paylaşma isteğimi de körüklüyor, bunun için de ayrıca teşekkür ederim.
Yeni sezon maceralarını yeni yıla sakladım, gece yarısı görüşmek üzere![]()