Quote Originally Posted by perpetua View Post
Lille gecen yil Hazard'i satmak istemiyordu.

Bir yil boyunca piyasasini olctuler ve sonunda en yuksek parayi veren takima da verdiler.

Adamlar cunku enayi degil. Hazard'i takimda tutarak ikinci sezon ust uste Sampiyonlar Ligi'ne girme hakkini kazandilar.

Sirf Hazard'in gecen sezon takimda tutulmasi sayesinde bu sezon 20 milyon Euro civarinda para kazandilar.

Bu sezon Lille ligde kacinci sirada? Sampiyonlar Ligi'ne girme sansi hemen hemen yok.

Gecen sezon Hazard'i satsalar, bu sezon kazanacaklari 20 milyon Euro da ucuyor gidiyor.

Yani Hazard'i gecen sezon takimda tutarak bu sezon hem 40 milyon Euro bonservis aldilar, hem de 20 milyon Euro sampiyonlar ligi gelirini aliyorlar.

Onlara gelecek 1 yil icinde 60 milyon euro gelir kazanmalarini saglayacak adami gidip gecen sezon 25 milyon Euro'ya satacaklardi, degil mi?

http://www.espnstar.com/football/oth...ard-price-tag/
http://www.totalfootballmadness.com/...t-eden-hazard/

Gecen sezon Ingiliz kuluplerinden 50 milyon Euro civarinda bonservis isteyen Lille'in baskani herhalde gizli Fenerbahce taraftari.

Fabregas'a gelince. Bir yil ben Barcelona'ya gitmek istiyorum diye soylendi. Arsenal satmiyorum da satmiyorum dedi. Sonunda artik futbolcu ben ille de gidecegim diye tutturunca dogal bir rakama satmak zorunda kaldilar.

Takim 80 milyon Euro istiyor cunku satmak istemiyor. Istemiyor da istemiyor. Biraz inatci. Ama ayni zamanda da biraz sakaci bu FM'in baskanlari. Satmak istemiyoruz ama 80 milyon euro verirsen dusunuruz diyor.

Benim oyunumda bir suru 16-17-18 yasinda futbolcu aldim. Hemen hemen hepsi 4-5 yildiz potansiyel(Liverpool icin). Hic bir tanesine 3-4 milyon Euro'dan fazla para odemedim.

Birisi bu fiyati cekiyorsa, su anda satmak istemiyordur. Bunu kabullenmek gerek.

Ama ille de o adami alacagim diyorsaniz ya bekleyeceksiniz, ya da parayi bayilacaksiniz.

Gercekten ornek vermenin de bir faydasi yok cunku zaten gercekte de transferin olmayacagi (yani bizim gercekte gozlemlemeyecegimiz) bir fiyat istiyor takimlar, satmak istemedikleri oyuncuyu satmaya ikna olmak icin.

Nazikce satmiyoruz deseler belki daha dogru olur ama herkesin bir fiyatinin da olmasi lazim.

Bu adamin fiyati da demek ki 80 milyon Euro..
Öncelikle neden hala daha oyundaki transfer politikalarında istenilen abartı rakamların oyunun bir bug'ı olarak değilde olması gerektiği bir doğal durum gibi görüp üstüne birde gerçek hayattan örneklendirme yapılıyor anlamadım. Biri resimlerle paylaşmış adama 183 milyon TL verio BJK 218 milyonTL istio. Eğer ezeli rekabet transfere yansıdığından deseniz burda başkan var oda mı devreye girmiyo bu kadar paraya bu oyuncu alınmaz die. Tartıştığınız konu oyundaki transfer bedelleri ise bu tam bir SAÇMALIK düzenlenmesi gerekir.

Gerçek hayata gelince artık futbolda hiç bir takım yıldızlaşmış futbolcusunu ekonomik durumu iyi olan takımların transfer isteğini 'Nede olsa zengin kulüp istediğimi koparırım olmazsa satılmaz bu da işime gelir bende kalır' mantığı ile tutamıyor. HAzard örneklendirilmiş. Hazard transferinin sürecini iyi bilmek gerekir: City-United ve Chelsea 3 de Lille takımına benzer transfer bedeli sundu, Lille de oyuncusunun menejerinin 3 kulüple de görüşmesine izin verdi. Bu sefer takımlar menejeri aracılığı ile Hazard'a teklif götürdü. Hazard ise cevabını İngiltere - Belçika maçından hemen sonra açıklayacağını söyledi ve Chelsea'yi seçtiğini nedeni ile birlikte açıkladı. Çünkü banko 11 de yer bulma şartımı bir tek chelsea kabvul etti dedi. YANİ para pul kulüp menfaati fln değil oyuncunun maça çıkma garantisi etken olmadı.ztn Hazard gibi bir kaç devin devrede olduğu oyuncu tipi de yok fazla artık. Mesela Modric 2 sene direndi Rednapp satmamak için Modric te tıpkı Fabregas gibi mızıkladı baktı Totenham bende kalsa faydası olmıcak çünkü oyuncu mutsuz ve formunu etileyecek satmak zorunda kaldı yani OYUNDAKİ gibi yokuş YAPAMADI. ztn eğer o mantıktan yürürsek meireles ,krasic çok saf topçular olmalı sen kalk liginin şampiyon olmuş/ŞL şampiyonu olmuş kulubünü ve ŞL oynama şansını bırak FB ye gel ayrıca bu mantıkta JUve/Chelsea de ahmak başarılarında rol oynayan topçuları nominal transfer bedelleriyle satmasıyla. Oyun mantığıyla bakıldığında her birinin transferlerinin 50-70 milyon arası
gerçekleşmesi lazım.

Oyunun transfer mantığı cm 00-01 serisi gibi olmuş. Hatırlayın o seriyi Martins boşta başlıo ama büyük kulüpte oynamak için sözleşme kabul etmiodu. Yada Costanzo vardı kaleci river plate satmamak için direndikçe direniodu ewt 10 sene önce bu böyleydi ama şimdi artık öyle değil. ve hal böyleyken SIGAMES neyin peşinde anlamdım...