Originally Posted by
Sekopej
İstifa ederken bile adamlığını gösteriyor, arada kaynamasın diyerek öncelikle Karabük'ü tebrik ediyor, onlar hakkında konuşuyor ve sonra da yine kendine yakışan bir şekilde istifa ediyor.
Çoğu kişi maçı izlerken aynı düşüncelere kapılmıştır eminim, Aykut Kocaman artık bırakmalı diye. Ben 10 sene takımın başında kalsın istiyorum ama dün akşam ne teknik, ne taktik ne antremanla alakalıydı yaşananlar. Bir takım bu kadar kötü olamaz, sürekli idmanlarda pas çalışan takım 2 metre önündeki adama pas atamaz durumda olamaz, kendi sahanda 2-0 yenikken buna reaksiyon gösterememezlik yapamaz, bu teknik taktikten çok farklı bir şey.
Fenerbahçe tarihinin en ama en zor döneminde takımın başındaydı Aykut Kocaman. Bir daha böyle bir şey yaşayacak teknik direktör olmayacaktır. Hatırlayalım geçen sezonun başını, herkes şaşsın, Aziz Yıldırım tutuklanmış, yöneticiler ne olduğunu anlamaya çalışırken ortada kimse yok ama bir kişi var, Aykut Kocaman. Tüm camiaya sahip çıkan, sahada ben vardım diyen ve ilk günden beri takımın başının dik kalmasını sağlayan adam, Ali Koçlar Nihat Özdemirler hep o ilk şok geçikten sonra ortaya çıktılar. Takım deplasmana gider, federasyon başkanı takımın geleceğiyle alakalı pazarlık yapmak için seni çağırır sen takımla deplasmana gidemezsin.
Pek çok olay sayılabilir, hepsine göğüs gerdi, şampiyonluğu son maça kadar taşıdı. O nedenle geçen sene kaçan şampiyonluk Fenerbahçe'liye Denizli'de ya da Bursa'ya kaptırılan şampiyonluk kadar koymuyor, ben geçen seneyi düşündükçe gurur duyuyorum o mücadeleden çünkü. O seneden son maça kadar iddianı sürdür, bu sene aman kupa ya önemsiz sonuçta denilen ama 30 senedir alamıyor diye de dalga geçilen kupayı çok net skorla üstelik şampiyonluğu kaybettikten 3 gün sonra kazan, bu mücadele 100 sene geçse de saygı duyulacak, o inanışın nesilden nesile aktarılacağı bir sezon olacak.
Fenerbahçe'ye faydalı olmadığımı gördüğüm an istifa ederim demişti. Dün taraftar arasında ikilik oldu, tepkiler oluyordu ama bu denli değildi ve istifa ederken seçtiği cümleler de anlamlı. Artık kendisinde mücadele edecek gücü bulamıyor. İnanıyordu, oyuncularına inanıyordu en azından ama onlar yeterli karşılığı veremedi. Ve ilk defa istifa etti, bu saatten sonra dönmesi çok zor çünkü bırakmasa çıkıp basının önünde bunu açıklamazdı, takım istediği gibi kuruldu, 20 milyon euroya adam istiyorum dese devre arası istediği adamlar alınacaktı, yönetim arkasındaydı ama durmadı.
Ben de Aykut Kocaman gibi bekliyordum, bu takım bir yerde reaksiyon gösterecek ama olmadı hep kısa süreli parlamalarla ortaya çıktı. Bu adama biz hiç zaman vermedik, kendini yenilemesi, dinlenmesi için. Böyle bir şeye ihtiyacı var çünkü bitmiş artık. Bu geri dön çağrılarıyla yeniden kendine gelebilir mi bilemiyorum . Ama Aykut Kocaman kolay harcanmamalıdır, bu kulübe başkan olmasını istediğim adamdır ileride.
Şimdi son görevi kaldı, yönetime benim yerime bu bu bu gelebilir diye bir rapor sunsun hatta futbolun tek patronu olarak gitsin bulsun getirsin yeni hocayı ve dinlenmeye çekilsin.
Geçen seneki dik duruşunu unutanlar olsa da, ben unutmayacağım...
Ne olursa olsun; Sen bizim KOCAMAN gururumuzsun, adam gibi adam AYKUT KOCAMAN.