ya arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz ? her sene burda ağlamıyomuydunuz oyun cok kolay her sene ligte şampiyon oluyoruz diye. oyun zorlaşıncamı kötü oldu ? o deplasmanlarda kazanamadıgının nedenenini kendi agzınla söyledin zaten. herşeyi denedim yazmışın. öyle taktikmi tutar adamlar salak olmuştur. kendine bi taktik 2 strateji belirle . deplasmanlarda (zor deplasmanlarda) dengeli olanı ic sahada kontrollü olanı oynat. tabiki yenilceksin her mac kazansan zaten bu oyunun zevki nerde kalır. ben 3 kariyerin 3.kariyerinde 4.senemde anca bi taktik oturtabildim adam gibi mac kazanır oldum arka arkaya. kendi taktigini belirle ve oyuncuları ona göre transfer et. örnek veriyorum ofansif orta saha oyuncusu mesut boşa cıktı gelmek istiyor diye mesutu alıp taktigini degiştirme. yada mesela iyi bi oyuncun yedek kalıyor diye 4 4 2 ye dönmemezlik yapma. yedek bırak kendi taktigini yap önemli olan takım. bunlar sadece örnek. oyunda inanılmaz bi oyuncu pazarla olayı var. hic beklemedigin zamanda beklemedigin oyuncular sana öneriliyor ve bir anda kafan karışıveriyor. bunlar kanmayın inanın bana oyuncu transferi taktiginiz inanılmaz etkiliyor. bunlarda benim gözlemlerim. mesela ben galatasaray deplasmanında dengeli bir kadroyla cıktım ve ne pozisyon veriyordum nede pozisyona girebiliyordum mac dengeydi. yaklaşık 55 60 dakika böyle gitti mac. aslında deplasmanda 0 0 iyi sonuctur bir derbide. ama işte kazanma hırsı yüzünden takımı biraz ofansif yaptım ve son 30 dakika 3 gol yedim. bu olay gercekci degilmi ? karşında galatasaray var tarsus yok. ben ilk kez bi oyunda şampiyonluk rakibim son haftalar puan kaybetsin diye bekledim sevindim puan kaybına. arkadaşın biri demiş rakip hoca gitti diye seviniyoz diye. günümüzde iyi bi teknik direktör getirince rakip takım sıkılmıyonmu güçleniyo diye ? oyundada gücünü yitiriyor diye seviniceksin tabi. oyun evet serrinin belkide en kötü oyunu ama bence daha cok zevk veriyo. artık avrupada elenince ligte 20 puan önde oldugun icin sezon bitti hissine kapılmıyosun cunkü ligte zor. ve bi amaca gayeye oynuyosunuz. takitkle ugraşmak oyunun en büyük zevk veren kısmı zaten. ve sunuda söyleyim eskiden 1 0 kazancagıma 5 4 kazanmayı tercih ederdim ancak bu oyunda bu düüşüncem degişti cünkü yediginden fazlasını at taktigi çift maclı kuralarda işe yaramıyor genelde eleniyorsunuz. biraz daha dengeli sistem oturtup onun üstünde ufak oynamalarla hücumu düşünün bu gercekten zaman alıyor 2 hatta 3 sezona maal oluyor ama sonunda gercekten oluyor.