Kupadan elenmemizin verdiği fikstür rahatlığıyla birlikte takımın antreman yoğunluğunu arttırmış ve yeni katılan arkadaşlarında takıma katkı sağlaması açısından takım uyumunu arttırmıştım. Şubat ayının sonuna kadar bu şekilde çalışmaya devam edecektim.
Güzel bir dinlenme döneminin ardından Antalyaspor maçı ile başlıyorduk ikinci yarıya. Transferlerimiz bu maçta henüz takımdaki yerini tamamen almamıştı. Medyada az bir farkla favori gösteriliyordu Antalyaspor. İlk yarıda deplasmanda puan çıkarmıştık Antalyaspordan. Kendi evimizde ise beklentim galibiyetti.
Türkiye Süper Ligi 15/16 Sezonu 18. Maç
Maça satışını yaptığımız sol kanat oyuncusu Adu'nun yerine ilk yarının sonlarına doğru iyi bir performans yakalıyan Ronald Vargas ile çıkıyorduk.
Top kontrolünü elimizde bulunduruyorduk ancak rakibin uzak şutlarına engel olamıyorduk. Ancak ilk yarıda Atabey Çiçek ve Gaona Lugo'nun ilk yarıda attığı gollerle maçtan 2-0 galip ayrılıyorduk. Çok iyi olmayan ama güzel bir performans gösteriyorduk. lige verilen aranın rehavetini görmüş olduk bu maçta.
Bu maçta aldığımız galibiyetle birlikte 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştık. bu seride bize avrupa kupası potasına sokmuş ve averajla 4. sıraya getirmişti. Başka güzel bir durumda Ofansif sağbekimiz Tamashiro'nun kırdığı rekordu. Bu maçla birlikte yaptığı 10. gol pasıyla, Sakaryaspor'un rekortmenler listesine adını yazdırıyordu.
Sırada direnci yüksek Orduspor vardı. Her takım için zorlu bir deplasmandı burası. Umarım bu Karadeniz derbisinden zaferle ayrılan taraf biz oluruz.
Türkiye Süper Ligi 15/16 Sezonu 19. Maç
Antalyaspor maçında her ne kadar vasat bir performans sergilesede Kaptan Ergic'i kadroda tutuyordum. bu maçta onun tecrübesine ihtiyacım vardı.
İki takımda rakip kaleye doğru oyunu yıkmaya çalışsada uzaktan şutlarla çok fazla etkili olamıyordu. bitiriciliğini konuştutran takım belliki galip gelecekti.İlk yarısı sessiz geçen maçın 2. yarısı gollerle açılıyordu. 2. yarının ilk dakikasında Lugo sahneye çıkıp durumu 1-0 yapan golü atıyordu. Ancak çok geçmeden 49. dakikada David Barral beraberliği sağlıyordu Orduspor adına. 68. dakikada ise Lugo tekrar sahneye çıkıyor ve maçın skorunu belirliyordu. 2-1
FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ...
Son kurban Tolunay Kafkas oluyor...Ligde zor günler geçiren adeta ligde kalma savaşı veren ve 13. sırada olan Trabzonspor'un teknik direktörlük koltuğunda bulunan Tolunay Kafkas; kulüp Futbol Direktörü Giray Bulak tarafından kovuldu.
Sırada bizi kupada safdışı bırakan Bursaspor vardı. Ligde şampiyonluğa oynayan Bursaspor'a bize yaptığının aynısını yapacaktık. Bu yarışta çomak olacaktık Bursaspor'a
Maçtan önce hem ligdeki hemde maddi durumumuzu göz önünde bulundurarak bir süredir kafamda olan antreman tesislerinin geliştirilmesi konusunda başkan ile konuşmaya karar verdim. Protokol Tribününde yerini alan başkan ve yönetim kuruluna doğru ilerliyordum. Kahkahalar yükseliyordu bulundukları yerde. Ben yanlarına geldiğimde ise herkes susmuştu. Başkana bir maruzatım olduğunu söyleyip konuya direk girmiştim. Antreman sahasının bize yetmediğini ve oyuncularımın potansiyeline ulaşmaları için geliştirilmesini istediğimi söyledim kendilerine. Ancak teklifim gereksiz bulundu ve hatta bazı kulüp yöneticilerinin gülmesine bile sebep oldu. Gayet samimiyetsiz bir şekilde yeterli olduğunu söylemişlerdi. ama bunun arkasını bırakmayacaktım ve kızgın bir şekilde yerimden kalkarak Başkana "Bu takıma sizin gibi ruhsuz bir başkan yakışmıyor. Kulübün gelişmesi için hiç hevesiniz yok." diyerek yanlarından ayrıldım.
Ofiste adeta kuduruyordum. Derken Futbol Direktörümüz Uğur Güneş ofise girdi. Başkanın isteğimi kabul ettiğini söyledi. Başkan ile yaptıkları görüşmede bunun için yaklaşık 3.2M€ luk bir bütçe ayarlanabileceği konusunda mutabık kalmışlardı. Sevinmiştim en azından kulübe bir katkım daha olmuştu. Ancak yine de işin bu raddeye gelmemesi gerektiğini belirterek Uğur Güneş'e her ne kadar kabul edilse de yönetim kurulunun bu tavrını asla affetmeyeceğimi kendisine söyledim. Uğur beni haklı bularak sakinleştirmeye ve beni önümüzdeki zorlu maça odaklanmam gerektiği konusunda ikna etmeye çalıştı.
Yönetim kuruluna olan hırsımı Bursaspor'dan çıkarma vaktiydi artık...
Türkiye Süper Ligi 15/16 Sezonu 20. Maç
Kadroda yine bir değişikliğe gitmemiştim. takım başarılı bir şekilde devam ediyordu çünkü.
Çekişmeli geçen maçta golcülüğünü konuşturan ve kalesine duvar ören takım olarak Sakaryaspor'umuz oluyordu. Bol şut çekilen ortada gidip gelen bir mücadeleydi. Maçın 45. dakikasında Tamashiro'yu oyundan almak zorunda kaldım geçirdiği sakatlık yüzünden. aynı zamanda 70. dakikada Türker Bozkurt'un gereksiz müdahelesi ile 2. Sarı'dan Kırmızı kart ile oyundan atılması beni iyice çıldırtmıştı. Bugün herşey adeta beni hastanelik etmeye uğraşıyordu. ikinci yarıda oyuna aldığım Zelaya ise süper bir kontra ile 80. dakikada golünü atıyor ve Sakaryaspor'u 1-0 öne geçiriyordu. bu dakikadan sonra iyice geriye yaslandkık ve kalemizi savunduk. eriye kalan 10 dakikada da başka gol olmayınca evimizde Bursaspor'u 1-0 yeniyor ve rakibimizin şampiyonluk mücadelesini adeta sekteye uğratıyorduk.
Maçtan sonra yapılan tetkiklerde Tamashiro'nun herhangi bir sıkıntısı olmadığı ortaya çıktı. buda bizi inanılmaz rahatlatmıştı.
SON DAKİKA...
Tolunay Kafkas'dan boşalan tekinik direktörlük koltuğuna Trabzonspor'un efsane futbolcularından Shota Arveladze getirildi.