Takım oyunu var ama soğuk kanlılık yok o genç oyuncuda iş görmez o bence. Ben 12 oynuyorum bende de böyle bir oyuncu var hiçbir iş yapmıyor.
Takım oyunu var ama soğuk kanlılık yok o genç oyuncuda iş görmez o bence. Ben 12 oynuyorum bende de böyle bir oyuncu var hiçbir iş yapmıyor.
Güzel proje, oyunda uygulaması zor olacaktır. Regen şansına ihtiyacın var.
Raffael Grote'den bahsediyorsan eğer zaten bizim as takımda oynamayacakSadece yerli oyuncuları oynatıyorum as takımda, gençlik gelişim sorumlusunun transferiydi. Soğukkanlılığı hallederiz, makul bir seviyeye gelir.
Denicez, görücez bakalım teoride aklıma yattı, uygulaması nasıl olacak
__________________________________________________ _____________________________________________
Transfer dönemi ve hazırlık kampı haberleriyle devam edelim. İki oyuncu kulüpten ayrıldı.
Kalecimiz Emirhan Mersin İdman Yurdu ile anlaştı. 26bin TL'lik cüzi bir rakama transferine izin verdik.
Kulüpteki ender yabancılardan olan Oliver Kutschki'ye iki kulüp talip oldu bu dönemde. Gaziosmanpaşa ve Altay'ın tekliflerini değerlendirdik, genç forvet G.Osmanpaşa'yı tercih etti. 210bin TL kasamıza para girdi bu transferden, oyuncunun resmi maçlarda atacağı 10 gol sonrası 40bin TL daha alıcaz.
Dış transferde eşeğin kulağına su kaçırdık sanırımCoşkun hoca bir taraftan, ben bir taraftan bir dünya genç oyuncuyu alt takımlarımıza dahil ettik. İyi mi ettik, kötü mü bilemiyorum. Para mı var derdin var, harca harca bitmiyor
GELEN OYUNCULAR
Yüksel Şentürk
Ünsal Eker
Semih Akarsu
Ozan Durdu
İsrafil Erdurmuş
Hüseyin Ceylan
Eyüp Candaş
Arda Özkaraman
Adem Alkaşı
Kimi transferde gözlemci-temsilci kazığı da yemiş olabiliriz, raporu 2,5 yıldız gelip kendi 1,5 çıkan da oldu içindeHepsi ya bedava, ya düşük bonservisle geldiği için çok sıkıntı yaratmayacaktır. Adem Alkaşı'yı alma sebebim hazırlık döneminde her iki sağ bekin uzun süreli sakatlıklar yaşaması. Geçici olarak as takımdaki eksiğimizi giderir, uzun vadede ise gençlere örnek olur.
Hazırlık dönemini uzun vadeye yayamadım, Avrupa Ligi nedeniyle sezonu biraz daha erken açıyoruz malum. Zayıf takımlara karşı sıkı idmanlar yaptık ve maç pratiğimizi geri kazanmaya çalıştık. Farklı galibiyetler oyuncuların moralini de tavana çıkardı
Sezonun ilk resmi maçı yaklaştı, Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda rakibimiz Bulgar ekibi Litex. İlk maçın sonucuna öre önümüzü daha net göreceğiz ancak ben çok zorlanacağımızı sanmıyorum bu turda.
2. Ön Eleme Turu
Bulgaristan'dan avantajlı skorla döndük yurda. 2-1'lik skorun yanında güzel futbolda vardı sahada. Özellikle Hasan Türk'ün sürekli arayan etkili oyunu iki takım arasındaki farkı yarattı.
Bertul'un ciddi bir durumu yok, darbeye bağlı bir sakatlık yaşadı, gelecek maç sahada olacaktır.
2. Ön Eleme Turu
Kendi sahamızda da rakibimize geçit vermedik ve 3-1'lik skorla 3. ön eleme turuna yükselen ekip olmaya hak kazandık. Bertul Kocabaş'ın erken golüyle üstünlüğü ele alınca oyunu da istediğimiz gibi yönlendirme fırsatı bulduk. Hem topa sahip olduk, hem pozisyonlar ürettik. Karşılaşmaya damgasını vuran isim Serdar Gürler oldu. Skora 3 asistle direkt katkı sağladı.
Gelecek turda rakibimiz Austria Vien. Bizim gibi 2.turdan yükseldiler, Slaven Belupo'yu her iki karşılaşmada da mağlup edip üst tura yükselmişler. Dişimize göre bir rakip çıktı, memnunum kuradan.
3. Ön Eleme Turu
Bizim takım çok başka bir şey oynamaya başladı, oturmuş takımın faydalarını görmeye başladık. 2 sezondur benzer düzende oynuyoruz ve artık şiir gibi futbol izletmeye başladılar taraftaraAman nazar değmesin! Tur için büyük avantaj elde ettik bence, 3-1'lik galibiyet deplasman için çok net bir sonuç.
3. Ön Eleme Turu
Rakibimiz zaten formalite amaçlı gelmiş olacak ki tek bir olumlu hareketlerini görmedim saha içinde. Bitse de gitsek modunda oynadılar, hal böyle olunca benim takım acımadı Avusturyalılara5 golün 5 farklı isimden gelişi harika, takım oyununu iyi oynadığımızı, herkesin skora katkı yapabildiğini gösteriyor. Son derece memnunum gidişattan.
Ülkemizi temsil eden bir diğer takım olan Bursaspor'da Vaduz ile eşleşmişti. Deplasmandaki ilk maçta 0-0'lık eşitlik sonrası, yeşil-beyazlı ekip kendi sahasında 3-1'lik galibiyet alarak play-off'a yükseldi. Beşiktaş'ın da katılımıyla play-off turunda 4 takım ile boy göstericez. "Rakiplerimiz kim?" derseniz:
Bursaspor vs. AEK Atina
Beşiktaş vs. Belshina Bobruisk
BANDIRMASPOR vs. BENFICA
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ama bu kez sert taşa çarptık sanırım![]()
1. Hafta
Sanırım son bölümde oyuna konsantre olmakta zorluk çektik, gelecek Benfica maçının akıllarda oluşu normal. Skor avantajını korumamız lazımdı ama olmadı. Sağlık olsun diyelim, önümüzde çok daha kritik bir karşılaşma var. Portekiz'de tur şansımızı sürdürmek için zorlu bir 90 dakika bekliyor bizi, ligdeki puan kaybını telafi ederiz.
Play-Off 1. Maç
Flaş bir sonuçla 3 puanı söküp aldık güçlü Benfica'dan! 2 gol kendi kalelerine attılar ama her iki pozisyonda da oyuncularımın çabası vardı, birinde şut direkten döndü, kaleciye çarpıp ağlarla buluştu. Diğerinde Volkan Şen'in altıpasa gönderdiği topa Ali Kemal vurdu, Nainggolan'ın çizgi üzerinde müdahalesi yetmeyince topu kendi kalesine göndermiş sayıldı.
3-0'lık net sonuca rağmen tedbiri elden bırakmamak gerek. Önümüzde tek 90 dakika kaldı, dişimizi sıkıcaz, gruplara kalıcaz!
Diğer sonuçlar:
Bursaspor : 4-0 : AEK
Belshina : 1-1 : Beşiktaş
Last edited by Deus Dominus : 26.Ocak.2013 at 04:32
Cok aaglam skor. Benficayi elemek moralleri dahada arttirir.
Bir kutu çikolata yesem bu kadar seratonin salgılamazdı vücutZevkten dört köşe oldum maçı izlerken. Benfica'nın bir adı varmış, o formasyonla orta alanları çok boş kalıyor, önde baskı yediklerinde büyük sıkıntı yaşadılar. Umarım bizim sahamızda da benzer dizilişle oynarlar, ön liberoyu kilitledim mi işleri tamam
2. Hafta
Evdeki hesap çarşıya uymadıplay-off maçları arasına denk gelince Göztepe maçı, rotasyon yaptık. Benfica maçında oynatmayı düşündüğüm isimleri ya yanımda ya tribünde oturttum. Rakibe üstünlük kurduk ama o top bir türlü girmedi içeri, karambol bir pozisyonda golü bulup skorun üzerine yattılar. Bekir'in gereksiz yere gördüğü kırmızı kartta işimizi iki kat zorlaştırdı.
Lige ikide sıfırla başlamak pek hoş olmadı. Hayırlısıyla atlatalım play-off'u, ligde de toparlarız durumu, kafam rahat.
Play-Off 2. Maç
Benfica'ya iç sahada da geçit yok! İlk yarıda kazandığımız topları hızlı oynayıp çok net pozisyonlar yakaladık ve bir anda 2 farklı üstünlüğü ele geçirdik karşılaşmada. Selim'in sakatlığı işimizi zora soktu kabul etmem lazım. Yerine Adem oyuna girdi ama çok aksadı, sürekli o bölgeden tehlikeli ataklar geliştirdi Portekiz temsilcisi. Cardozo ile farkı bire indirirken 2 kezde direklere takılmıştılar ki atamayana atarlar kuralı devreye girdiVolkan Şen soyunma odasına girmeden önce skoru 3-1'e taşıdı. İkinci yarıda daha kapalı oyunu tercih ettik, zaten tur gelmişti ilk yarı sonucuyla. Sık sık uzaktan şutlarla gol aradılar ancak başarılı olamadılar. 78'de Wanyama'nın attığı gol yeterli olmadı, 3-2'lik galibiyetle gruplara kalan takım olduk.
Lige iyi başlayamasak da avrupa'da bileğimiz bükülmüyor! Diğer temsilcilerimizden de mutlu haberler var:
AEK : 1-0 : Bursaspor
Beşiktaş 4-0 : Belshina
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray 3.turda Cluj'u geçse de play-off'ta Shakhtar'a takıldı ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak. 5 takımla Avrupa'yı dize getirecek Türk gücü!
3. Hafta
Ligdeki şanssızlığı sonunda kırdık, Kasımpaşa'yı konuk ettiğimiz karşılaşmada ufak tefek sorunlar yaşasak da net bir galibiyet elde ettik. Duran topları çok daha etkili kullanmaya başladık, İlhan'ın hava toplarındaki hakimiyeti harikaydı bugün. Bertul Kocabaş'ın da maşallahı var, gol yollarındaki etkili oyunu sayesinde skor avantajını kolaylıkla elde ediyoruz.
Okan Derici'den ise üzücü bir haber geldi. Sakatlığı ciddi, 4-5 ay gibi bir süre aramızda olamayacak. Tam formunu yakalamaya, seviye atlamaya başladığı dönmede gelen bu sakatlık hepimizi üzdü, dileğimiz en kısa zamanda iyileşip aramıza katılması![]()
Genç takımlarımızdan haberlerle devam edelim. u18 ligi 1 Ekim'de başlıyor, o tarihe kadar her hafta bir hazırlık maçı yapıyor küçüklerimiz. Bugüne kadar 11 hazırlık maçına çıktılar, 1 mağlubiyet 3 beraberlk 7 galibiyet aldılar.
Yedek takım ise sezonu açtı. Resmi karşılaşmalarda yönetim bende, hazırlık karşılaşmalarında kontrolü asistanım alıyor. 7 hazırlık maçından 5 galibiyet 1 beraberlik almayı başardı gençlerimiz. Alınan tek mağlubiyet ise as takıma karşı sezonun ilk hazırlık maçıydıLigde aldığımız sonuçlar ise şöyle:
Son olarak Avrupa Ligi grup kuralarından bahsedip sonlandıralım bu yazıyı. Kuraya Galatasaray 2, Beşiktaş ve Bursaspor 3, Bandırmaspor ise 4. torbadan katıldı.
Rubin Kazan(Rusya), Schalke 04(Almanya) ve Strum Graz(Avusturya) takımlarıyla aynı grupta yer alıyoruz. Rakiplerimin son durumları hakkında net bilgim yok ama işimizin hiç kolay olmadığı ortada...
Last edited by Deus Dominus : 26.Ocak.2013 at 15:23
4. Hafta
Sezona geçtiğimiz yılların aksine iyi bir giriş yaptı Trabzonspor, 3 maçta 2 galibiyet, bir beraberliği vardı ve henüz gol yememişti. Ancak bu karşılaşmada iyi gidişlerine eski oyuncuları son verdi
Volkan Şen'in ilk yarıdaki absürt performansı şok yaşattı Trabzonspor savunmasına. 7 dakikada hattrick mi yapılırmış?!İkinci yarıda diğer kanattan sık sık bindirmeler yapan Olcan'da bir gol attı. 5-2'lik güzel bir galibiyet aldık, Strum Graz maçı öncesi moral depoladık.
J Grubu 1. Maç
3 puan için gittiğimiz deplasmandan beklenenden daha rahat sonuca ulaştık. Bertul Kocabaş ve Volkan Şen alev aldı resmen, durdurulamıyorlar. Serdar Gürler'i, Artun Akçakın'ı o kadar seviyorum, onları bile oynatamaz oldum bu yüksek formlardan. Karşılaşmada Sezer Özmen ufak bir problem yaşadı, sakatlığı çok ciddi değil, 1 hafta kadar dinlenecek, sonra tekrar aramıza katılacak.
Diğer sonuçlar;
Rubin : 1- 2 : Schalke (J Grubu)
Beşiktaş : 3-0 : Werder Bremen
Galatasaray : 6-1 : HSV
Bursaspor : 3-1 : FC Twente
5. Hafta
Kupa maçı yorgunluğunu da göz önüne alarak ufak bir rotasyona gittim bu karşılaşmada. Maçın genelinde skorun aksine büyük üstünlük kurduğumuzu söyleyemem, zaten uzak mesafeli şutları çok oluşundan da bunu anlamak mümkün ama duran toplardaki fırsatçılığımız aradaki farkı yarattı. İki kez Olcan takipçiliğini konuşturup savunmanın savuşturduğu topu tamamladı, bir kez de hava toplarındaki hakimiyeti ile bilinen Efe kaleciyi avladı. 4-0'lık net sonuç sevindirici olsa da rakibin aşırı agresif, sert oyunu canımı çok sıktı. 4 oyuncum maç içinde sakatlık problemi yaşadı ve tüm değişiklik haklarımı bu nedenle kullanmak zorunda kaldım. Hakemin sertliğe göz yummasını da es geçmemeli. Maç sonu kontrollerinde İshak ve Efe'nin durumlarının ciddi olduğu anlaşıldı, ikisi de yaklaşık 1 ay tedavi görecekler.
İlk 5 haftayı geride bırakırken puan durumunda 8. sırada bulunuyoruz. Takım ritmini buldu, özellikle hücumda çok etkiliyiz -attığımız gol sayısından da anlaşılıyor zaten- ancak savunmada aynı şeyi sözleyemiyorum şu an. Rakiplerimize az pozisyon vermemize rağmen yediğimiz gol sayısı yüksek. Bireysel hataları en aza indirgememiz lazım bunun önüne geçmek için.
Bandırmaspor yedekleri 3'te 3 yaparak iyi bir başlangıç yaptı abileri gibiSavunma hattında fazla alternatifleri olmadığı için biraz sıkıntı yaşıyorlar. Onu da bir-iki oyuncuyu farklı pozisyonlara çalıştırarak aşmayı düşünüyoruz.
Başarılar hocam nerden nereye gelmiş takım ve sezon sonu ülke puanını ve sıralamasını çok merak ediyorum![]()
Yenilgiler beklenmedik maçlarda olmuş hocam onun dışında iyi gidiyoruz
Teşekkür ederim, uygun bir zamanda (sezon ortası ya da sonu) paylaşırım istediğin durumları.
Aslında beklenmedik denemez, geniş, alternatifli kadro var ama her oyuncuyu maalesef düzenli oynatamıyoruz. Maç pratiği az olan oyuncular çoğunluktaydı o karşılaşmalarda, gelecek avrupa ligi müsabakalarını düşünerek tercih etmiştim. TutmadıOnun harici resmi hiçbir karşılaşmada mağlubiyetimiz, hatta beraberliğimiz yok. İşler yolunda yani
6. Hafta
Son dönemde duran toplardan skor üretimimiz arttı. Geçtiğimiz sezonlarda ciddi sıkıntı çekiyordum bu konuda, sonunda etkili organizasyonlar yapabilir hale geldik ve faydasını da fazlasıyla görüyoruz. 4'er gol atmayı da alışkanlık haline getirdik sanki; Gelene 4, gidene 4![]()
J Grubu 2. Maç
Bandırmaspor fırtınası devam ediyor! Gruptaki ciddi rakiplerimizden birini 17 Eylül Stadı'nda konuk ettik. İlk yarıda işler istediğimiz gibi gitmedi ve bir köşe vuruşu sonrası 1- geriye düştük. Devre arasında ateşlenen oyuncular ikinci yarıda büyük üstünlük kurdu rakibe, sahadan sildiler. Peş peşe gelen gollerle sahadan 4-1 galip ayrıldık ve puanımızı 6'ya yükselttik.
Schalke : 2-0 : SK Strum Graz (J Grubu)
BATE : 0-2 : Beşiktaş
FC Nordsjælland : 0-2 : Galatasaray
Zeljeznicar : 3-0 : Bursaspor![]()
7. Hafta
Gençlerbirliği karşısında şanssız bir maç çıkardık, rotasyon pek tutmuyor bizim takıma... İlk yarıda Eren Albayrak'ın kötü geri pası Parker'a asist oldu. Ardından sol bekimiz ceza sahası içinde kontrolsüz müdahalede bulununca penaltı kazandırdı rakibine... Moraller bozulmuşken Ali Kemal Yılmaz devreye girdi ve fırsatçılığını konuşturup kaptığı bir topu çok iyi değerlendirip farkı 1'e indirdi.
Baktık ki olmuyor ikinci yarı çift forvete döndüm. Rakibin ön liberosu hareket alanını kısıtlıyordu Ali Kemal'in, bu sayede daha rahat oyun oynama fırsatı buldu ve takımın etkinliği arttı. Önce skoru eşitledik, sonra karşılaşmanın son bölümüne girerken öne geçtik. Artık bu maçı aldık diye düşünürken maç boyunca vasatın altında oyun çıkaran Serdar büyük bir hata yaptı ve kaleciye geri pası kısa düşünce 3-3'lük eşitlik sağlandı...
Takımda genel olarak her şey oturdu gibi, sadece kalecilerimizin bir istikrarsızlığı var. Fazla pozisyon vermiyoruz rakiplere ama yediğimiz gol sayısı da az-buz değilBir de sağ beke bir ismi henüz oturtamadım. Selim Kayacı'nın sakatlığını atlatmasıyla artık orayı da sağlamlaştıracağımızı düşünüyorum.
8. Hafta
Orduspor deplasmanında mümkün olduğu kadarıyla as oyuncuları kenarda tuttum, önümüzde kritik bir Schalke maçı var malum. Şans verdiğim isimlerde güvenimi boşa çıkarmadı ve 1-0 galip geldik zorlu deplasmanda. David Barral hala futbolu bırakmadı ve hala Orduspor'da, neyse ki bu kez gol atamadı takımıma
Orduspor maçı öncesi milli maç haftasıydı ve A Milli takımımız grubunda 6 galibiyet 4 beraberlik alarak lider oldu, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na katılım hakkını elde etti. Bizim için gruptaki son maçı özel kılan ise Faora Adaları'na karşı oynanan müsabakada takımımızın önemli iki defans oyuncusunun ilk 11'de yer almasıydı. Milli takımın stoperleri Bandırma'dan
Yedek takımın maçlarına da ben çıkıyordum daha önce söylediğim gibi, ama iki takımı aynı anda idare etmek daha iyi olsa da fazla zamanımı alıyor, bu sebeple yeni bir isimle anlaştım yedek takım menajerliği için. Murat Suci yedek takımımızın yönetiminde görev alacak.
J Grubu 3. Maç
Savunma düzeni üzerine maç hazırlığı işe yaradı, net pozisyona sokmadık Schalke'yi ama rakip kale direklerini de aşmayı başaramadık. Tam 3 kez direkler engel oldu gol atmamıza... Volkan Şen'in erken kırmızı kartı yüzünden 40 dakika kadar eksik oynadık ama oyun olarak üstünlüğümüzü koruduk. Aslında Volkan belli etti atılacağını da ben değiştirene kadar yapacağını yaptı
Üç maçı geride bırakırken averajla liderlik koltuğunda bulduk kendmiziZayıf halkayı deplasmanda yendik, iç sahada yenilmedik, yapılabilecek her şeyi yapıyoruz. Bu gruptan çıkma konusunda avantajlı konumda bulunuyoruz. Diğer temsilcilerimizin sonuçlarını da paylaşalım:
SK Strum Graz : 1-2 : Rubin (J Grubu)
Valencia : 1-0 : Beşiktaş
Luzern : 2-3 : Galatasaray
Sevilla : 0-0 : Bursaspor
Önümüzde yoğun bir maç trafiği var, Orduspor maçıyla başladı, Schalke maçıyla devam etti. Art arda Galatasaray, Eskişehirspor, Beşiktaş, Schalke, Mersin İ.Y. maçları var, 2 haftada 5 karşılaşmamız mevcut. Mümkün olan en az hasarla çıkmak için önümüzdeki iki hafta kondisyon antrenmanına ağırlık vericez, normalde maçlardan sonra bir günlük izin vardı, sıkışık fikstür nedeniyle izinleri kaldırdım.
Başarılar.
Hocam bastan sona kelimesi kelimesine okudum en az 1 saat surdu diyebilirim gercekten cok iyi isler basarmissin bu sene olmasa da seneye en azindan turkiye kupasi lazim bu takima takipteyiz.
Eyvallah.
Sağ ol yorumun, iyi dileklerin için. Güzel günler yakın.
9. Hafta
Hak ettiğimiz 3 puanı bir türlü alamıyoruz Galatasaray karşısında, tecrübe farkı çıkıyor ortaya, buldukları 1-2 pozisyondan birini değerlendirip puanı indiriyorlar cebe... 70'li dakikaların başında belli etti takım golü yiyeceğini... Uyandım, müdahalelerde bulundum ama gole engel olamadım. 1 puan da iyidir böyle güçlü rakibe karşı, ligdeki ilk puan kaybını yaşadı Galatasaray
Genç takımlarımız bizden daha iyi durumda
Her iki genç takımımızında oynadıkları maçları yukarıda. İki takımda mücadele ettiği grupta liderlik koltuğunda oturuyor. Sonuç çok önemli değildir genç takımlar düzeyinde aslında ama iyi sonuçlar almalarının gelişimlerine pozitif etki edeceği kanaatindeyim ben.
•Bol bol maç yapan oyuncu daha fit olur, daha çok deneyim kazanır.
•Galibiyeti bilen, kazanan bir takım içinde yer alan oyuncu daha mutlu olur, mutlu oyuncunun da gelişimi hızlı olur.
10. Hafta
Bu kez işler istediğimiz gibi gitmedi. Sezonun çıkış yapan takımlarından Eskişehirspor'a konuk olduğumuz karşılaşmada erken bir golle öne geçsek de oyunun kontrolünü ele alamadık. Bir köşe vuruşu sonrası yaşanan karambolde topu ağlarımızda görünce Eskişehirspor daha çok iştahlandı. Baskıdan istedikleri sonucu çıkaramadılar ama bizim de etkili olmamıza engel oldular, sonuçta puanlar paylaşıldı.
Galatasaray çok iyi başladı sezona,onu yakalamak biraz zor olacak gibi. Ardındaki Eskişehirspor da yakın takibini sürdürüyor, ne kadar devam ettirebileceklerini şimdiden kestirmek zor. Yine sıkı, çekişmeli bir sezon olacağı belli, zirveyi kovalayan, üst sıraları kovalayan pek çok takım var.
11. Hafta
Şansınızın tutmadığı bazı takımlar vardır, mesela bu kariyerde ben Galatasaray, Fenerbahçe, Göztepe'ye karşı pek iyi sonuçlar alamıyorum. Tam tersi durum ise Beşiktaş karşısında geçerliSanırım 10 resmi müsabakaya çıktık siyah-beyazlı ekibe karşı ve sadece bir galibiyet alabildiler. Yine gelenek değişmedi, dengeli oyunun ortaya konduğu maçı stoperimiz İlhan'ın fırsatçılığı ile 1-0 kazandık.
Sağ kanatta önümüzdeki günlerde sıkıntı yaşayabiliriz, Volkan Şen'in ardından Serdar Gürler'de sakatlandı. Önümüzdeki Schalke maçı düşündürüyor beni, Serdar'ın durumuna bakıcaz, eğer oynayabilecek durumda olursa iğneyle falan çıkacak artık sahaya![]()