2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 3.Maç
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 3.Maç
birkaç gündür yoktum bi göz atayım simdi neler olmus)
Nerde kalmıştıııkBiraz uzak kaldım sizlerden ama artık yazmak lazım biraz değilmi
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 4.Maç
Genç oyuncularımızdan Cvetkovic ve N'diaye Avrupa Ligi'ndeki Brann maçı öncesi sakatlanıyorlardı.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi D Grubu 1.Maç
Norveç ekibi Brann karşısına favori olarak çıkıyorduk. ve istediğimiz sonucu da sıkıntılı geçen ilk yarının ardından; ikinci yarıda coşan oyuncularımla alıyorduk.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 5.Maç
Sezonun ilk puan kaybını acı bir şekilde yaşıyorduk. Rakibin kaleyi bulan 2 şutundan 1'i gol olunca beraberliği zor yırtıyorduk oyuncularımın kazmalığı nedeniyle
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 6.Maç
Antalya maçında da umulmadık bir beraberlikle ayrılıyorduk. Takım olarak kötü oynadığımız maçta puanı Pedro'nun bireysel becerisiyle kazanıyorduk.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi D Grubu 2.Maç
Sporting Lisbon'u kendi evimizde ağırlıyorduk. En azından beraberlik bekliyordum. ancak oyun hiçte sitediğim gibi geçmedi ve maçtan beklemediğim ağır bir mağlubiyetle ayrılıyordum.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 7.Maç
3 maçtır taraftarımıza galibiyet hediye edemiyorduk. Şampiyonluk bekleyen taraftarında , benimde sabrım zorlanmaya başlamıştı. Mersin İY maçı ise ilaç gibigelmişti. İyi bir oyunla değil ama N'diaye'nin iki duran top golüyle sonuca ulaşmıştık
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 8.Maç
Rakip Bursaspor'du. Deplasmana gidiyorduk. Liderlik yarışından kopmamak için buradan en az bir puanla dönmem gerekiyordu. Ancak istediğimizi gafil avlandığımız bir pozisyon sonrası alamıyorduk.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi D Grubu 3.Maç
Grupta SLB yenilgisinden sonra ilk iki için tek rakibim Anzi kalmıştı. Lass Diarra'lı rakibimiz ile dişe diş bir oyun bekliyordum. Maç her ne kadar ortada gitsede Anzi'yi puan eşitliğinde avantajlı bir skorla geçiyorduk.
Son zamanların formda ismi Pedro bu maçta yaşadığı sakatlık nedeniyle sahalardan yaklaşık 3 hafta uzak kalacak.
Last edited by trinitrotloen : 06.Şubat.2013 at 10:50
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 9.Maç
Rakibimiz liderlik mücadelesi içinde olduğumuz Fenerbahçe takımıydı. Sahamızda çekişmeli bir maç bekliyordu bizi. öylede geçti ancak Volkan yine yaptı yapacağını ve oyuncularıma geçit vermedi ve maç 1-1 sona erdi
Bu beraberlikle elime geçen liderlik fırsatını da tepmiş oluyordum. ama yarıştan kopmak gibi bir niyetim yok.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 10.Maç
Zorlu maçlar arka arkaya geliyordu 3'er gün aralarla. Bursa, Anji, Fenerbahçe, bu hafta da bu sezon iyi bir performans gösteren Trabzonspor. Her ne kadar iyi oynayamasakta yorgunluk nedeniyle rakibimizi kontralarla ablukaya alıp maçtan 2-0 galip ayrılıyorduk
Bu galibiyetle 2. sıraya yükseliyordum. Liderle aramdaki fark hala 2.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 11.Maç
İlk yarısı sıkıntılı geçen maçı 2. yarıda çevirdik ve maçtan 4-2'lik güzel bir galibiyet ile ayrıldık.
Liderin ensesindeyiz.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi D Grubu 4.Maç
Avrupa liginde sahamızda Anji'yi konuk ediyoruz. Çok rahat bir oyun sergileyemesekte oyunun kontrolünü elimizde tutup 3-1 ile Anji'yi geçiyorduk. bu galibiyetle gruplardan çıkmayı ikili averaj üstünlüğüyle garantiliyorduk.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 12.Maç
Lige döndüğümüzde ise rakibimiz belalımız Gençlerbirliği ile deplasmanda oynuyorduk. ve tabiki yine başımıza çorap örüyorlardı.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 13.Maç
Sırada ise İzmir temsilcisi Bucaspor vardı. Ligde iyi gidiyorlardı. Dirençli bir takımdı. Dİrençlerini kırmak zor oldu ama kalecimizin ve şansımızında yardımıyla 3-1 galip ayrılmayı bildik deplasmanda.
Ligde ise elimizdeki fırsatı geçen hafta tepmemize rağmen sıkı takibimiz devam ediyor.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 14.Maç
Sırada ligin zayıf ekiplerinden Akhisar Bld ile oynayacağımız maç vardı. Her ne kadar defansımız salsa da oyunu rahat bir galibiyet alıyorduk. 5-2
Galatasaray'da berabere kalınca bu hafta liderle puan durumunu eşitliyorduk. Tamda Galatasaray deplasmanı öncesinde güzel bir haberdi bu.
Kusura bakmayın arkadaşlar bir süredir yazamadım. yoğunluktan dolayı ilgilenemedim. yarından itibaren tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz maceramıza![]()
Ligde çok iyi gidiyorsun abi. Avrupa da aynı şekilde. Kalan maçlarında başarılar.
TariboWest
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi D Grubu 5.Maç
Rakibimiz grubun dibine demir atan averaj takımı haline gelen Brann'dı. Rahat oynadığımız maçtan 5-0'lık galibiyet ile ayrılıyorduk.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 15.Maç
Çok kötü bir fikstür vardı önümüzde. Avrupa Ligi'nden 2 gün sonra Galatasaray ile oynuyorduk. Liderlik mücadelesiydi bu bizim için. Ancak Telekom Arena'dan zafer ile ayrılan Galatasaray oluyordu. Beklediğim bir mağlubiyetti ancak bu kadar kötü bir oyun ve fark beklemiyordum 5-2
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası 4. Ön Eleme Turu
Rakibimiz Nazilli Belediye'yi rahat çıktığım maçta 2-0 ile geçiyorduk. Forvetlerim form kaybediyordu git gide. Çok fazla pozisyon harcadık.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 16.Maç
Takımın formsuzluğu devam ediyordu. Kasımpaşa karşısında zoraki bir şekilde 2-1 galip geliyorduk.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi D Grubu 6.Maç
Grup liderini belirleyecek maça çıkıyorduk artık. Maç çok hızlı başladı. hayatımda bu kadar hızlı bir başlangıç görmedim. 6. dakikada kanat oyuncumuz Hakan Güçlü, Hat-trick yapıyordu. 9. dakikada ise durum 3-2 lehimizeydi. ancak maç bundan sonra duruldu. bizim defansımız katılaştı Lisbon kontrolü eline almaya başladı. İlk yarı bu skorla geçilirken 69. dakikada bir duran top kurbanı oluyor ve maçtan 3-3'luk beraberlikle ayrılıyorduk.
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası 5. Ön Eleme Turu
Avrupa Ligi dönüşünde rakibimiz Mersin IY kulübüydü. Deplasmana gidiyorduk. zorlu bir oyun bekliyordum ancak hiçte beklenmedik bir skor ile ayrılıyordum. 1-6 güzel bir zafer olmuştu.
Maçın ardından çekilen kuralarda Galatasaray, Orduspor ve Çaykur Rizespor ile aynı gruba düşüyorduk. Bu sefer gruplardan çıkmak için elimde büyük bir şans vardı.
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Grup Aşaması 1. Maç
Kupadaki ilk maçım Orduspor'a karşıydı. Evimizde rahat bir galibiyet alıyorduk 3-0
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Grup Aşaması 2. Maç
İkinci maçta rakibimiz Ligde hezimete uğradığımız Galatasaray'dı. maçın 10. dakikasında 2-0 öne geçtiğimiz maçta skoru koruyamadık ve 85. dakikada Mehmet Güven'in attığı gol ile sahdan 3-3 beraberlikle ayrılıyorduk. Büyük takımlara karşı skoru bir türlü koruyamıyordum. Buna bir çare bulmam gerekiyor.
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Grup Aşaması 3. Maç
Çaykur Rizespor'u Pedro'nun Hattrick'i ile 3-0 geçiyorduk.
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Grup Aşaması 4. Maç
ilk maçta farklı yendiğimiz Orduspor ile deplasmanda oynuyorduk. Galibiyet bekliyordum ama maçta gol sesi çıkmadı.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 17.Maç
Ligde 17. maçımızı zorlu Kayserispor ile oynayacaktık. Deplsamana gittiğimiz maçta evimize 1-2'lik galibiyet ile dönüyorduk
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Grup Aşaması 5. Maç
Kupada yine karadeniz deplasmanına gidiyorduk. 5. maçımızda rakip Rizespor'du. Fazla zorlanmadan Rize engelinide aşıyor ve Yarı finali garantiliyorduk.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 18.Maç
Kupa maçlarının yorgunluğu yetmezmiş gibi ligde de Beşiktaş deplasmanında oyunuyorduk. Oyuncularımdan zirveden kopmamak için en azından puan bekliyordum ancak berbat oynadığımız maçta Beşiktaş bulduğu tek golle sahasında galip geliyordu.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 19.Maç
Rakibimiz yine Orduspordu ancak bu sefer ligde karşı karşıya geliyorduk. Gol bulmakta zorlandığımız maçta ikinci yarıda oyuna giren Huertas'ın 2 golü ile galip geliyorduk
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Grup Aşaması 6. Maç
Türkiye kupasında rakibimiz ise Grup lideri Galatasaray'dı. formalite maçına çıkıyorduk. Oyuncularıma fazla asılmamalarını söyledim. ortada geçen maç kontradan yediğimiz bir gol ile 0-1 mağlubiyetimizle sonuçlanıyordu.
Kupada eşleşmeler şu şekilde oluştu.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 20.Maç
Rakibimiz ligde zor günler geçiren Eskişehirspor. Kafa kafaya geçen mücadeleden 0-2 galip ayrılıyorduk. Maç fazlasıyla ilk 3 takım eşit puana ulaşıyordu sayemde. umarım sezon sonunda ipi göğüsleyen biz oluruz
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 21.Maç
Sivasspor'u kendi sahamızda ağırlıyoruz 21. haftada. Kendimizi fazla sıkmadan 2-0 galip ayrılıyoruz sahadan.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 22.Maç
Rakibimiz ligin ortalarına tutunmaya çalışan Karabükspordu. Puanlar bekliyordum deplasmanda ancak evdeki hesap çarşıya hiç uymadı. oyuncularımın akılları haftaiçi oynayacağımız Liverpool maçındaydı bariz bir şekilde. Bu mağlubiyet şampiyonluk yolunda ağır bir darbe indiriyordu bize.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi Birinci Tur İlk Maç
Son Avrupa Ligi şampiyonu Liverpool ile eşleşmiiştik. Zor bir tur bizi bekliyordu. 2. Turda ise bu eşleşmenin galibi muhtemel olarak Roma ile karşılaşacaktı.
Açıkçası Liverpool ile eşleşince herşey bitti diyordum ancak oyuncularım dilediklerinde ne kadar kaliteli bir oyun ortaya koyabileceklerini gösterdiler. Liverpool ile dişe diş bir mücadeleye girdi oyuncularım. Top kontrolünde daha iyiydik. iyi olan oyunumuzu Pedro'nun golü ile süsleyince ilk maçta kendi evimizde 1-0 galip geliyorduk. Liverpool'a geçit vermememiz ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmemizi sağlamıştı.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 23.Maç
Aldığımız Liverpool galibiyetinin ardından rakibimiz Antalyaspor karşısında mutlak galibiyet bekliyordum artık. Ancak sonuç hiçte beklediğim gibi olmadı. Kendi sahamızda adeta ezdiğimiz rakibe, 19 şut çeken forvetleriminde beceriksizliği sayesinde 0-1 yeniliyorduk. Şampiyonluk yarışında son haftalarda çok önemli 2 maç kaybettik. sezon sonu bu maçları aramayız umarım.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi Birinci Tur Rövanş Maçı
2. maçta muhteşem bir seyircinin önünde çıkıyorduk. Kulaklarda dünyanın bildiği o melodi."You will never walk Alone" sesleriyle inliyordu stad. Tüylerim diken diken olmuştu. Oyuncularımda da aynı tedirginliği hissettim. Ancak bu arenada korkuya yer yoktu. Oyuncularıma kafalarının rahat olmasını, kendi seyircimiz önünde nasıl biz baskı altındaysak burada da baskı altında olanın rakibimiz olduğunu belirtiyordum. Dünyaya bizimde ne derece güçlü bir takım olduğumuzu kanıtlamanın zamanı gelmişti.
Konuşmalarım işe yaramış olacaktı ki, oyuncularım korakor mücadeleye girmişti son şampiyona karşı. Ve bu performansı birde golle süslemiştik. büyük bir avantaj elde ettik ancak rakip Liverpool olunca ipleri elden bırakmamak gerekiyor. İkinci yarıda Liverpool kalemize daha fazla gelmeye başladı ve 2 duran top organizasyonunda durum 2-1'e geldi. maçın sonuna kadar bu skoru da koruyunca oyuncularım Liverpool'a yenilsemde deplasman golü kuralıyla bir üst tura çıkıyordum.
Liverpool oyuncuları sahada yıkılmış oyuncularımız ise bir yumak oluşturmuş ve Anfield Road'da bir devi geride bırakmanın mutluluğu içindelerdi.
UEFA Avrupa Ligi'nde son şampiyonu devirmiştik. İşler güzel gidiyordu kupada. Ancak ligde durum hiçte iç açıcı değildi. Kaybetmememiz gereken 2 maçı birden kaybettik ve liderle aramızdaki puan farkı fazlasıyla açıldı. Artık puan kaybı yaşamamam gerekiyordu ligde.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 24.Maç
24. haftada rakibimiz ilk maçta 6-1 yendiğimiz Mersin IY takımıydı. İlk maçın aldatmaca olduğunu biliyordum. Rakibimiz kendi sahasında kök söktüren bir takımdı. Kaliteli oyunculara sahipti. tahmin ettiğim gibi zorlandık maçta. ancak yinede maçtan 0-1 galip ayrılmasını bildik. arada kazaya uğradığımız 2 maç sonrası bu galibiyet takıma moral verdi.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi İkinci Tur İlk Maç
Sırada ise bir italyan devi vardı. AS Roma. İtalyan boğalarına karşı durmamız gerekiyordu. İlk maçı deplasmanda oynuyorduk. Maçta beklendiği gibi Roma'nın top kontrolunde üstünlüğü vardı. geriye yaslanmış kontralarla etkili olmaya çalışıyordum bende ki bu kontralardan birinde defansında hatasıyla 26. dakikada 1-0 öne geçiyordum. Ancak sevincim fazla uzun sürmedi. 27. dakikada Rıdvan Şimşek'in inanılmaz bir hatası nedeniyle 10 kişi kalıyorduk. Bizim için bu dakikadan sonra daha zor geçecekti. Roma kaleyi uzak şutlarla yokluyordu. Defansım iyi oynuyordu. Roma ataklarında sonuca gidemeyince bu zorlu deplasmanda 0-1 galip geliyorduk. İtalyadan muhteşem bir avantajla dönüyorduk. tek yapmamız gereken Roma'ya yenilmemek olacaktı evimizde.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 25.Maç
25. haftada rakibimiz zorlu Bursaspor'du. Bize ters gelen bir ekipti. Batalla ve Pinto bu takımın durdurulmazlarıydı benim için. ve bu maçtada görevlerini yapıyorlardı. 1-1
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi İkinci Tur Rövanş Maçı
Kritik Roma maçı gelip çatmıştı. Kupanın favori takımından birini elemiş, diğer takımı ile dişediş bir mücadele içindeydim. Roma'yı geçebilirsem önümde finale kadar yol vardı.
Roma maça iyi başladı ve ve ilk yarıyı domine ederek devre arasına 0-2 önde girdi. Liverpool ve il Roma maçlarındaki takımdan eser yoktu sahada. Oyuncularıma onlardan ne beklediğimi belirttim. Henüz ikinci yarının başında nasıl oynamaları gerektiğini anlamışlar olacaklardı ki 1-2'ye getiriyorduk durumu. Beraberliği yakalamak zorundaydık. oyunun hakimiyetini ele almaya başladık ancak 73. dakikada yediğimiz gol ile durum 1-3 oluyordu. maç gitti gözüyle bakarken son 15 dakikada oyun değişti. Roma takımıda skorun rehavetine kapılınca, 79. dakikada durumu 2-3'e getirdik. Takımın bütün hatlarıyla yüklenmesini istemiştim. Roma direniyordu, ancak bu baskıyı kaldıramadı ve 86. dakikada durumu 3-3'e getirdik. artık avantaj bizdeydi. Roma paniklemiş durumdaydı. öldürücü darbeyi ise 89. dakikada Pedro indiriyordu. Sahamızda muhteşem bir geri dönüş yapıyor ve maçtan 4-3 galip ayrılarak Çeyrek Finale yükseliyorduk.
[YOUTUBE="yue3vI8JPoA"]Sakaryaspor 4 - 3 Roma[/YOUTUBE]
Kupalarda olduğu gibi ligde de zorlu bir dönemdeydim. Önümde Fenerbahçe ile lig ve kupa, Avrupa kupasında Rubin Kazan, Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş ile lig maçlarım vardı. zorlu bir son 9 haftaya giriyordum açıkçası. Ne kadar rotasyon yapsamda takımdaki yorgunluk günden güne artıyordu.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 26.Maç
26. haftada rakibimiz Fenerbahçeydi. Bizim için ya tamam ya devam maçıydı aslında. kazanırsak Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını 2'ye indirecektik. Kaybedersek ise 8 puan olacak ve yarıştan kopacaktım.
Maça hızlı başladık ve Okan Derici'nin golü ile 9. dakikada Kadıköy'de 0-1 öne geçtik. Maçta dakikalar 35. gösterirken hakem Fenerbahçe lehine penaltı noktasını işaret ediyordu. Ancak beklenen olmadı ve Ali Ömer Özkaya, Orhan Gülle'nin penaltısını kurtararak umutlarımızı ayakta tuttu.
İlk yarıyı 0-1 önde tamamlıyorduk. 2. yarının başında ise genç yıldızımız El Hadeedi'nin golü ile skoru 0-2 yapıyorduk. Bu golden sonra rahatlamıştım biraz. Oyuncularımda yoğun temponun etkisini yaşamaya başladılar. Eski Stoperimiz Türker Bozkurt'un köşe vuruşu organizasyonunda attığı gol ile durum 1-2 oluyordu. Fenerbahçe taraftarı bu golle umutlanırken Ergün Gündoğdu Fenerbahçenin hevesini kursağında bırakıyor ve 65. dakikada durumu 1-3'e getiriyordu. İstediğimiz skoru alınca daha önceki maçlarda da son dakikalarda kaybettiğimiz puanların acısıyla da, defansımı sertleştirmiş ve yoğunlaştırmıştım. Ancak yinede Fenerbahçenin durumu 2-3'e getirmesine engel olamamıştım. Fenerbahçe katı savunmamızı geçemeyince kalan son 10 dakika'da maç 2-3 üstünlüğümüzle sona eriyordu.
Fenerbahçe'den ligde istediğimizi almıştık. Sırada Türkiye Kupası vardı.
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Yarı Final İlk Maçı
Türkiye kupasında bu sefer Fenerbahçe ile evimizde karşılaşacaktık. Maç yine bol gollü geçmiş ancak bu sefer sahadan galip çıkmamıştı. her ne kadar öne geçsemde üstünlüğümü koruyamayıp maçtan 3-3 beraberlikle ayrılıyordum. Hesap artık 2. maça kalmıştı.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 27.Maç
Rakibimiz Avrupa Kupasına katılmak için mücadele eden Trabzonspordu. Sahamızda ağırladığımız Trabzonsporu El Hadeedi'nin muhteşem oyunu ile 4-0 geçiyorduk.
Avrupa Liginde rakibimiz Rubin Kazan'dı. Çeyrek finalde iyi bir iş yapmayı bekliyorduk. Deplasmandan en az beraberlikle dönebilirsek sahamızda Rubin'i eleyebileceğimizi düşünüyorum.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi Çeyrek Final İlk Maçı
Rusya deplasmanına gidiyorduk. Soğuk havada zorlu bir mücadeleye girişecektik. Güç olarak baktığımızda rakibimizle benzer konumdaydık. evimize avantajlı dönmek istiyorduk. ve bunuda aldığımız 1-1'lik beraberlikle kazandık. Maçı uzun süre önde götürdük ancak Salomon Rondon'a engel olamadık ve şimdilik Rubin'i ipten aldı.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 28.Maç
Ligde sona gitgide yaklaşıyorduk. Antep deplasmanından puanlarla dönmek zorundaydım şampiyonluktan kopmamak için. Sıkıcı ve gergin geçen maçtan Hüseyin'in köşe vuruşunda attığı gol ile 0-1 galip ayrılıyorduk ve umudumuzu sonraki haftaya taşıyorduk.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi Çeyrek Final Rövanş Maçı
Rusya'da berabere kaldığımız rakibimize karşı galibiyet peşindeydik. Oyuncularım buraya kadar gelerek zaten büyük başarı göstermişlerdi. sakatlıklar ise belimizi fazla bükmüş defansta artık DOS oyuncular kullanmaya başlamıştım. Bundan sonra gitmek ve durmak istedikleri yeri onlar seçeceklerdi. ve oyuncularım ilk 4'e isimlerini yazdırmayı istediler. Golde daha 2. dakikada defansta görevlendirdiğimiz Mehmet Güven'den geldi. 1-0
Yarı finalde ise karşımıza kupanın favorisi Alman ekip Dortmund çıkmıştı. İyi bir noktaya gelmiştik artık. Dortmund bize büyük gelecekti o kesin. ama yinede elimizden geldiğince mücadele edecektik.
Rakip ligin tozunu attıran forvet Lekic'in takımı Gençlerbirliği. Bu maçta Lekic'i durdurabilirsek Gençlerbirliğini yenebiliriz yoksa hiç şansımız yok.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 28.Maç
Defans oyuncularım bu sefer istediğim beklediğim bir performans gösteriyorlardı ve maçtan Huertas'ın hattrick'i ile 3-0 galip ayrılıyorduk. Bu galibiyet bizi liderlik yarışında tutuyordu son 4 haftaya girilirken.
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Yarı Final Rövanş Maçı
İlk maçta kendi evimizde 3-3 berabere kaldığımız Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynuyorduk. iki takımında tek hedefi vardı. Kazanmak. Beraberlik kupa formatı nedeniyle maçı uzatmaya götürecekti.
Kadıköy'de daha 2. dakikada Gonçalves'in golü ile öne geçiyorduk. ancak 17. dakika dolmadan Sow beraberliği sağlıyordu. 18. dakikada ise nizami bir golümüz sayılmıyordu. bu dakikadan sonra maç iyice gerginleşmişti. Maçın normal süresi 1-1 bitiyordu. Uzatmaların ilk yarısında ise maçta dengeyi bozan taze kan olarak oyuna aldığımız Ergün Gündoğan oluyordu. 2. uzatma yarısında Caner Erkin'de kırmızı kart görünce iyice rahatlıyor ve maçtan 1-2lik galibiyet ile ayrılıyorduk. Türkiye kupasında finaldeydik. Rakibimiz ise Bursasporu eleyen Galatasaray oluyordu.
Hocam dizilişin ilginç. Böyle farklı dizilişleri seviyorum. Cm 02-03te ben kanatsız 2-2-2-2-2 oynardım. 3-4 sene önce internet kafede oynuyorum, kafeye gelen bir arkadaş böyle taktik mi olur dedi. Gelene geçene 5 attığımı görünce şaşırdı sonra![]()
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 30.Maç
Maç öncesi galibiyete kesin gözüyle bakıyordum ancak forvetlerimin beceriksizliği herşeyi mahvetti ve maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldık. buda bize ağır bir darbe vuruyordu şampiyonluk yarışında
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi Yarı Final İlk Maçı
Rakibimiz Dortmund'du. Buraya kadar güzel bir şekilde gelmiştik. Rakibimizi önce kendi evimizde ağırlayacaktık. oyuncularıma kendileri gibi oynamalarını söyledim. öylede oynadılar. ancak ne yazıkki forvetlerim yine aşırı lakayık davranarak Dortmund'la dişediş geçen mücadelede sonuca hiç bir katkıda bulunamıyorlardı ve maçtan 0-0 beraberlikle ayrılıyorduk.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 31.Maç
Sırada rahat bir galibiyet beklediğim ligin dibine demir atmış Akhisar Belediye maçı vardı. Deplasmandan 4-1'lik galibiyet ile dönüyorduk.
2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi Yarı Final Rövanş Maçı
İkinci maçta Dortmund taraftarınında desteğini alarak ve ilk maçtaki vasat performansından ders alarak bize top yaptırmadı. kalemizi abluka altına aldılar. Buna rağmen skor bulmakta zorlandılar. Maçı uzatmalara götüreceğim derken, bir Bülent Korkmaz vakası yaşayıp pdefansta topu kaptırınca bize pahalıya mal oldu. 1-0
Avrupa Liginde gösterdikleri mücadeleden dolayı oyuncularımı kutluyordum. Buraya kadar gelmek bizim için büyük bir başarıydı. Bu yolda önemli rakiplerimizi eleyerek gelmiştik bu noktaya. Hepsini bugüne kadarki performansları nedeniyle tebrik ettim. Ancak sonraki sene için hedefimizi çok yukarı çıkarmıştı bu başarı.
Taktik temelde Nannar'ın taktik kısmında paylaştığı Modern Futbol -1- isimli taktik. Stoper, Merkez Ortasaha ve Ofansif ortasaha pozisyonlarında rol değişikliği yaptım. Defansında oyun kurmaya etkili olmasını istediğim için Pas Dağıtan rolüne çevirdim ikisinide. Merkez ortasaha Çift Yönlü, ofansif ortasaha'da serbest pozisyon'a çevirdim. Defans açısından zorlandığım maçlarda da yedek taktik olarak ofansif kanat oyunculu 4-1-2-3 taktiğini kullanıyorum.
Ama yinede hala Türkiye'de bir Galatasaray yada Fenerbahçe düzeyine gelemedim tam olarak.
Şampiyonluk için son 3 maçımdı. En zor maçlarda bu döneme kalmıştı. Ligde ve kupa finalinde Lider Galatasaray ile oynayacaktık. Ligdeki diğer maçlarımda Kasımpaşa ve Beşiktaşa karşı oynayacaktık. Bundan sonra bütün maçlardan galip ayrılmaktan başka şansım yoktu. son 3 maçta Galatasaray 5 puan kaybeder mi ? zor. ama yinede bir umut.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 32.Maç
Lider Galatasaray ile Sakarya Atatürk stadyumunda karşılaşıyorduk. Çok sert bir mücadele oldu. Galatasaray bizi faullerle durdurmaya çalışıyordu. maç boyunca 25 faul yaparak oyunu inanılmaz soğutuyordu. Hakemde bu duruma engel olmuyordu. Buna rağmen maç boyunca Galatasaray'a çerçeveyi göstermezken kaleyi bulan 4 şutumuzdan 1'ini Huertas gole çevirince liderlik mücadelesinden zafer ile ayrılıyorduk. 1-0
,
Maç sonrası oluşan puan durumu ise ilginç oldu. Fenerbahçe ikili averajlar Galatasaray'ın üstüne çıktı. takımımızda bu iki takımın 2 puan gerisinde sıkı takibine devam ediyordu.
2017/2018 Sezonu Türkiye Kupası Finali
Sırada Türkiye Kupası vardı. Rakibimiz yine Galatasaray'dı. Haftasonu Liderlikten ettiğimiz Galatasaray'ı bu sefer kupadan etmeyi planlıyordum.
Çekişmeli geçen mücadelede Galatasaray üzerimde baskı kurmuştu ancak bizde boş değildik ve kontralarla yokluyorduk rakibimizi. Dakikalar 21i göstediğinde ise Galatasaraydan kiraladığımız Celalettin Günaydın sağ kanatta aldığı topu 3 kişiyi çalımlayıp jeneriklik bir gol atarak takımımızı 1-0 öne geçiriyordu deplasmanda.
İlk yarı tam böyle bitecek derken Mevlüt Erdinç sahneye çıktı ve 45+1'de Galatasaray'ı umutlandıran golü attı. Maçın uzatmaları da dahil geri kalan kısmında vasat bir oyun olunca
kupa penaltılarla belirlenecekti.
Penaltıcılar belirlenmiş atışlar başlamıştı. ilk 2 atışı her iki takımda gole çevirmişti. Atış hakkı bizdeydi. Ergün Gündoğdu 3 atışta topu direğe nişanlayınca büyük bir yıkıntı içine giriyorduk. Galatasaray ise kaçırmadan devam ediyordu.
Galatasarayın son atışıydı. Durum 4-4. Atarlarsa 5-4 ile kupayı alacaklardı. Bu son atışta kalecimiz Ali Ömer doğru köşeyi seçip Sercan Sararer'in şutunu çıkarınca işin rengi değişmişti. Tekil atışlara geçmiştik artık. İbrahim Dağasan topun başına geçti ve penaltı atışını golle sonuçlandırdı. 5-4 öne geçmiştik. sırada Gutierrez vardı. Ali Ömer tekrar sahneye çıkıyor ve Gutierrezin penlatısını kurtarıyordu.
O anda stad adeta yıkıldı. Sonunda istediğimize kavuşmuştuk. Oyuncularım Ömer'in etrafında kenetlenmiş kale sahası içinde çılgınca kutluyorlardı zaferi. 1988'den beri takımın özlediği şampiyonluk sonunda gelmişti. Bunu başaran takımın başında olmak ise beni fazlasıyla gururlandırmıştı.
Türkiye kupasından sonra sıra geldi lige. Rakiplerimle maçlara bakıldığında şansım yok denecek kadar azdı aslında. İnsan yinede umutlanıyor
33. Hafta
Orduspor(16) - Fenerbahçe
Galatasaray - Bucaspor(12)
Kasımpaşa( 9 ) - Sakaryaspor
34. Hafta
Sakaryaspor - Beşiktaş( 7 )
Fenerbahçe - Eskişehirspor(17)
Akhisar(18) - Galatasaray
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 33.Maç
Kasımpaşa maçına güzel başladık ve kendimizi fazla sıkmadan ilk yarıyı 1-0 önde kapattık. Herşey iyi gidiyor derken hiç beklenmedik bir anda 81. dakikada beraberlik golünü yedik. Tam herşey bitti derken 89. dakikada El Hadeedi sahneye çıktı ve bireysel yeteneğini kullanarak muhteşem bir gol ile 2-1'e getirdi durumu.
Orduda Fenerbahçe iyi başlamış 2-0 öne geçmişti ancak gol düellosuna dönen maçta Orduspor 4-4 yaparak durumu Fenerbahçe'den puanı kapmıştı. Galatasaray'ın tek puan kaybedebileceği maç olarka gördüğüm Bucaspor maçında ise Bucaspor 88. dakikada yediği gol ile maçı kaybediyor ve Galatasaray 3 puanı alıyordu. Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesiyle %80 ihtimalle şampiyonluğu alıyordu.
33. Hafta
Orduspor(16) 4 - 4 Fenerbahçe
Galatasaray 1 - 0 Bucaspor(12)
Kasımpaşa( 9 ) 1 - 2 Sakaryaspor
Son haftaya girilirken şampiyon resmi olarak belirlenmemiş ama büyük ihtimalle kimin olacağı belli olmuştu. Fenerbahçeye ikili averaj üstünlüğüm vardı. Ancak Galatasaray'a karşı üstünlük bende değildi. Fenerbahçe puan kaybeder, Galatasaray berabere kalır, biz kazanırsak şampiyon Galatasaray oluyordu ikili averajla. Ancak Galatasaray berabere kalır, biz ve Fenerbahçe kazanırsa 3lü averajda liderliğe biz geçiyorduk. Zor bir ihtimal ama Akhisar son sırada olmasına rağmen hala ligde kalmı şansı olan bir takımdı. Galatasaray'a karşı direnebilirdi belki.
2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 34.Maç
Son maçımız Beşiktaş'a karşıydı. Mutlak galibiyete ihtiyacım vardı. Beşiktaş'ın bir iddiası kalmamış olabildiğince yukarıda durmaya çalışıyordu.
Beşiktaşı yenebilecek kapasitede bir takımımız vardı. Maç başlar başlamaz üstünlüğümüzü Beşiktaşa kabul ettirmiş ve rakibi kendi sahasına kıstırmıştık adeta. ve ilk yarıyı 2-0 önde kapatmıştık.
Gelen haberler ise bizim lehimizeydi. Galatasaray 1-1 berabere bitirmişti ilk yarıyı. Fenerbahçe ise Eskişehir karşısında öndeydi. Şampiyonluk bize göz kırpıyordu... Ama sadece cilve yapıyor aklımızı alıyordu...
İkinci yarılar başladığında 54. dakika geçilirken Akhisardan kötü haber gelmişti. Galarasaray 2-1 öne geçmişti. biz ise 57. dakikada 3 farka ulaşmış rölantiye almıştık artık oyunumuzu. Akhisar'ın baskılı oynadığı haberleri vardı. her geçen dakika daha da geriliyordum. ancak bütün hayallerimiz 87. dakikada yıkılıyordu. Galatasaray 3-1'i yakalıyor ve şampiyonluğunu ilan ediyordu. Biz ise ligi geçen sezon gibi bu sezonda kılpayı kaçırmanın moral bozukluğunu yaşıyorduk.
34. Hafta
Sakaryaspor 3 - 1 Beşiktaş( 7 )
Fenerbahçe 3 - 0 Eskişehirspor(17)
Akhisar(18) 1 - 3 Galatasaray
Bu sezon 3 kulvarda da kendimce başarılı bir sezon geçirdik. 3 dalda da final maçları yaptım adeta. bütün bunların sonunda da yılın menajeri ödülünü alıyordum.
Dortmund'a elenmen yazık olmuş ligdede kıl payı kaçırmışsın şampiyonluğu inşallah sonraki sezon alırsın kupaları![]()
Dortmund maçında çok üzülmüştüm açıkçası. Kupayı Dortmund aldı ama rakibide benim grubumda lider bitiren Sporting Lisbon'du. Dortmund'u geçebilseydim alma ihtimalim vardı. ikinci maçta Dortmunda karşı duramadım. ikinci maçta ilk yarı şut bile çekememiştim
Şampiyonlar ligine gidiyoruz gelecek sezon. Gruplardan çıkmam zor. Hatta gruplara kalmam bile zor olacak. Elemelerde feci takımlar bekliyor beni çünkü. Seri başı değiliz henüz. Ama Avrupa Ligine düşersemde acımam bu sefer kimseye![]()
2 sezondur kılpayı kaçırıyorum lig şampiyonluğunu. Bu sezon 4 büyükler dışında alacağım puan kayıplarının hepsini hezimet olarak görüyorum artık. Ayrıca bu sezon kesin şampiyonluk bekliyorum. Galatasaray'da Fatih Terim emekli oldu. İlk olarak bana geldi Başkan Ünal Aysal ama Sakaryaspor'u şampiyon yapmadan ayrılmamaya kararlıydım. Ayrıca Werder Bremen'den beklemediğim bir teklif geldi. Türkiye Milli Takımı'nın başına aday gösterildim medya tarafından ancak Mesut Bakkal'a gittiler. Galatasaray'da Carlos Carvalhal göreve seçildi benden sonra.
İlginç bir sezon olacak. Şampiyonluk bahisleride çok ilginç. Galatsaray kesin 3.0 ile favori gorulurken Fenerbahçe 7.0 ile ikinci sırada, Sakaryasporda 15.0 ile 3. sırada. Olsun bize oynayan bahis severleri zengin edeceğiz demektir bu
Birde anlamadığım bütün performansıma rağmen 2 sezondur hala itibarım 2.5 yıldız olarak gözüküyorTransferde ilginç gelişmeler oldu. sözleşme imzalamayan oyuncularımı satmak zorunda kaldım değerlerinin altına
ve yine yüksek fiyatlar ödemek zorunda kaldım iyi oyuncular için. Allahtan vadeli satış opsiyonu var oyunda
yaşlı ama kısmen gelmesini dahi beklemediğim Türk transferlerimde var. bugun yarın görürsünüz
Bütün As takım oyuncularının listesini yayınlayacağım bu sezon bizimle olacak...
Sakaryaspor ile ulaştığımız ve koyduğumuz yeni hedefler.
Türkiye Hedefleri :
3. Sezon Sonunda Süper ligde olmak. (2. Sezon sonunda başarıldı)
6. sezon sonunda en azından Türkiye'de bir kupa almak.(6. sezonda Türkiye Kupası alınarak başarıldı.)
En geç 6. sezonda ülkemizi Avrupa Kupalarında temsil etmek.(5. Sezonda başarıldı.)
En geç 9. sezonda Türkiye'de mevcutta bulunan bütün kupaları aynı sezonda almak.
Avrupa Hedefleri :
7. Sezon'da Final etaplarında yer alacak bir takım oluşturmak. (5. Sezonda başarıldı.)"
En geç 10. sezonda bir Avrupa Kupası kazanmak.
2017/2018 sezonu Türkiye Futbol Ligleri Genel Değerlendirmesi
2017/2018 sezonu sonunda Fatih Terim şok bir kararla emeklilik kararı alıyordu. Saygıdeğer Başkan Ünal Aysal ise takımın başına beni getirmek için teklifte bulunmuştu.
Ünal Aysal ile yaptıkları teklif için bir hafta süre istedim Sakaryaspor'da hedefime henüz ulaşamamıştım. Memleketime şampiyonluk yaşatmadan ayrılmayı düşünmüyordum. Bir hafta sonra Ünal Aysal'a tekliflerini kabul edemeyeceğimi, Sakaryaspordaki hedeflerime henüz ulaşamadığımı söyledim. Saygıyla karşıladılar bu kararımı.
Şampiyonlar Ligine Ulusal Lig İkincileri elemelerinden katılacaktım. Katıldığımız ilk turda seri başı ve favoriydim. ancak 2. maçlar için aynı durum söz konusu değildi. Kura çekimlerinde ilk tur için karşıma belçika ekibi Brugge çıkmıştı. Kolay bir maç bizi bekliyordu.
Bu sezon takımımıza gelecek vaad eden genç oyuncular ile birlikte tecrübesiyle Türkiye milli takımına katkıları olmuş oyuncuları kadromuza kattık. Umarım güzel bir harman olur takımımız için.
İlk transferimiz Aktan Özdemir oldu. Oyuncuyu takımımıza katmak için Kayserispor takımına €625B yetiştirme bedeli ödedik.
ikinci transferimiz Fenerbahçe'de istediğini bulamayan ve kendi isteğiyle takımdan ayrılmak isteyen 27 yaşındaki Özgür Çek arkadaşımızdı. Sol bek Atila Turan'a alternatif olarak aldığımız oyuncu için €400B bonservis bedeli ödedik.
Üçüncü transferimiz ise Avrupa tecrübesiyle bize ayrı bir değer katacağını düşündüğümüz Arda Turan'dı. Hamburg takımından €1.5M karşılığında transfer edilen oyuncu ile iki sezonluk anlaşma yaptık.
Bir diğer genç transferimiz ise Göztepe takımından sezon ortasında ön protokol imzaladığımız ortasaha oyuncusu Akar Gümüşboğa idi. 19 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu için Göztepe kulübüne herhangi bir ücret ödenmedi.
Yaşlanan ortasahamı gençleştirme çalışmaları içerisinde 21YA Milli Takımı oyuncualrından Bursaspor'lu Fettah Çalık ile anlaşmaya vardık. Sezon içinde ön protokol imzaladığımız oyuncu için Bursaspor kulübüne herhangi bir meblağ ödenmedi.
Bu sezon yabancı kontenjanı nedeniyle as takıma alternatif olarak düşündüğüm Paris Saint-Germen oyuncusu Abdallah Yaisien ile anlaştık. Oyuncu için kulübüne herhangi bir bedel ödenmedi. 24 yaşındaki oyuncu 21YA Fransa Milli takımında 19 maça çıktı.
Bu sezon Fenerbahçe'nin serbest bıraktığı ve 33 yaşında olmasına rağmen hala milli takımda sağ bek oynayan Gökhan Gönül'ü kadromuza bedelsiz olarak kattık. Kendisiyle 2020 yılına kadar anlaşmaya vardık.
Bucaspor'dan uzun zamandır peşinde olduğumuz iki oyuncudan biri olan Özgüç Çakın'ı kadromuza vadeli olarak ödenecek €14.25M bedelle transfer ettik. 21YA Milli takımında 30'un üzerinde maça çıkan defans, Milli takımın geleceği olarak görülüyor.
Ve sıra geldi en pahalı transferimize. Brezilyadan taze çıktıOfansif orta sahada bizimle yeni kontrat için anlaşmayıp gitmek isteyen El Hadeedi'nin yerine 21 yaşındaki Alexandre Ricardo'yu İnternacional takımından vadeli olarak €27M bedelle transfer edildi. €3.3M yıllık ücret alacak oyuncu 2022 Haziran'ına kadar bizimle olacak.
Tabi gelen oyuncular gibi giden oyuncularda oldu.
Öncelikle defansta bulunan 2 yabancı oyuncumuzu (N'diaye,Chevalier) toplamda €6.6M bedelle satıldı. Bizimle yeni anlaşma yapmak istemeyen 2 genç oyuncumuzu ise satmak zorunda kaldık. El Hadeedi €12.75M'ya iddiası olmayan Charlton'a giderken, Sergio Huertas'ta €10.75M ya Swansea'ye gitti.
Pilot takım olarak anlaşma yaptığımız Ptt 2.Lige yeni yukselen İskenderun DÇ takımına genç oyuncularımızı kiralarken bazı oyuncularımızı da kontratlarını uzatmayarak yolladık.
Arkadaşlar bir süredir oynayamıyorum bir kaç gun içinde devam edeceğim yazıma.
Kulüp tarihinde bir ilki başarmış ve şampiyonlar liginde ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştık. İlk turda seri başı olmamıza rağmen 2. turda hiç şansım yoktu. En azından bu turu geçtiğimizde Avrupa Ligi'ne katılacaktım.
İlk turda rakibimiz Belçika'dan Club Brugge. Belçikanın köklü ve önemli ekiplerinden olan rakibimizi küçümsemiyorduk ancak bize kafa tutabilecek bir kalitede olduklarını düşünmüyordum. her iki maçtada bunu sahaya yansıtmış olduk
2018/2019 Sezonu Şampiyonlar ligi En İyiler Eleme 3.Tur Maçları
İlk Maç
Rövanş Maçı
Bu iki maç aslında bizim için kısmı hazırlık maçları olmuştu. Galatasaray ile oynayacağımız Süper Kupa maçı öncesi iyi bir moral olmuştu bize. Ancak tabi Şampiyonlar liginde Arsenal ile eşleşmemiz moralleri fazlasıyla bozmuştu. Avrupa Ligi yolları gözükmüştü bize.
2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Kupası Maçı - Galatasaray
Sezona kupayla başlıyoruz. Her ne kadar topu kontrol edemesekte başarılı bir kontra taktiğiyle Galatasaray'a acımadık. Bizimle olan kulüp ilişkileri bağlantısını kesmelerinin acısını yaşatmış olduk kendilerine.
2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Lig - 1. Maç - Antalyaspor (E)
Lige galibiyetle başlamanın zevkide bir başka.
2018/2019 Sezonu Şampiyonlar ligi En İyiler Eleme 4.Tur - 1. Maç - Arsenal (D)
Giroud ve Isco'yu durduramadık
2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Lig - 2. Maç - Trabzonspor (D)
50-55. dakikalar arasında 3 golün atıldığı maçta son dakikada yediğimiz gol ile galibiyetten olduk.
2018/2019 Sezonu Şampiyonlar ligi En İyiler Eleme 4.Tur - 2. Maç - Arsenal (E)
Giroud resitale devam etti. Artık Avrupa Ligindeyiz. İngilizlerden kurtuluş yok.
Yaptığım uyarılara aşırı tepki veren Gökhan Gönül'ü takımın düzenini bozduğu gerekçesiyle takımdan uzaklaştırdım. Kayserispor'a Maaşı karşılığı satın alma opsiyonlu olarak kiralandı.
Aynı zamanda formsuz forvetimizi Pedro ve Sakat Gonçalvesin yerine son gün satışa çıkarılan Luc Castaignos ile anlaştık. Pedro ise devre arasında kendisini almanya'ya götürecek anlaşmaya imza attı. İki oyuncunun bonservis bedelleri birbirini götürdü.
2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Lig - 3. Maç - Kasımpaşa(E)
Hiç beklemediğim bir mağlubiyet oldu.
2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Lig - 4. Maç - Karabükspor(D)
Karabükte yediğimiz kontra ile 2 puan bıraktık
2018/2019 Sezonu Avrupa Ligi - Grup G - 1. Maç - Chelsea (E)
Koreli oyuncumuz Çulsuz ChoiDefansın ortasında başladığı maçta DOS pozisyonunda 90 dakikayı tamamladı ve bizim adımıza maçın en iyi adamı oldu.
2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Lig - 5. Maç - Elazığspor(E)
Sonunda avrupa kupalarıda dahil 6 maçlık galibiyet özlemini bitiriyoruz. Bir kaç maçtır orta sahada yedek olarak dinlendirmeye aldığımız Ricardo'nun yerine; Okay Yokuşlu'yu bu maçtan itibaren tekrar yedeklere çekeceğim. Her maç en az 10 pas hatası yapıyor. her ne kadar uyarsam da oyuncuyu bu konuda geliştirme sağlayamadı. Luc ise hala beklediğim patlamayı yapamadı. Beni tedirgin etmeye başladı bu durum.
Last edited by sui generis : 08.Mart.2013 at 19:18