Yine ben ve yine kardeş/pilot kulüp problemi.

Bu kardeş/pilot kulüp arayışı sonucunda listelenen takımların kriterleri neye göre belirleniyor tam olarak? Mesela, kulüp arayışı için talep yaparken 1. sıradakini seçip kendi ligimden bir takımla anlaşmayı planlıyorum diyelim. Kulüp arayışı bittikten sonra yönetimin bana sunacağı seçenekleri belirleyen detay(lar) tam olarak nedir?

Geçenlerde yine böyle bir talepte bulundum, baktım Süper lig takımlarından bir kaç tane sundular önüme ve bende uzun süredir Antalyaspor'u kardeş/pilot kulüp olarak istediğim için bir önceki save'i yükleyip yeni seçeneklere bakarak bu işlemi bayağı bir tekrarladım ama nafile. Her seferinde (en azından Süper lig takımlarını) bir kenara not ettim ve bu uğraştan pes edince (yaklaşık 60 deneme), yeni bir kariyer açıp Süper ligdeki her takımın başlangıç anındaki mali değerlerini bir kenara not aldım (en azından elimde rakamsal kıstaslar bulunsun diye) ve gördüm ki Türkiye Süper ligi için, 2012-2013 sezonunda öne sürülen kardeş/pilot kulüp seçenekleri, değeri 90M TL (Gençlerbirliği) ile 25.5M TL (Eskişehirspor) arasındaki takımlardan seçiliyor. Bu fiyat aralığındaki takımlar arasında tek istisna yaratan, Orduspor oldu. O kadar deneme süresince karşıma hiç çıkmayan Orduspor'un başlangıç anında 1.400.000 TL kredi borcu var (Şimdi yazarken fark ettim de kredi borcu olan hiç bir takım bana öneri olarak sunulmamış zaten).

Yani tamam, dört büyüklerden birisi ile kardeş/pilot kulüp olmak gibi ütopik bir fantazim yok ama o kadar tekrarın ardından Antalyaspor gibi göreceli olarak küçük bir takımın hiç karşıma çıkmaması da tuhafıma gitti açıkçası. Takımların bu mali değerleri, bu arayışta bir etken midir yoksa işin içerisinde henüz keşfedemediğim detaylarda mı söz konusu?