Beşiktaş teknik direktörü Rıza Mertoğlu, Lig TV'ye özel açıklamalar yaptı.

İşre o sohbetin tamamı:

Muhabir: Hocam öncelikle Beşiktaş'ın şu an bulunduğu konumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bence gayet iyi gidiyoruz. Sanırım sene başında burada olmamızı bekleyen pek kimse yoktu. Ama ben kadromuzun şampiyonluk için yeterli olduğuna inanıyorum. Oynadığımız futbol da en büyük favorinin Beşiktaş olduğunu gösteriyordur sanırım.

Muhabir: Şampiyonluk için çok iddialısınız öyleyse?

- Elbette. Henüz ligin sonuna kadar uzun bir süreç var, bir şeyleri kestirmek güç tabii. Ama iddialı olduğumuz kesin.

Muhabir: İkinciliği başarı olarak görür müsünüz?

- Şöyle değerlendirmek lazım; sene başında yurt dışında kupalara katılma imkanı bulamadık maalesef. Türkiye Kupası'ndan elendik, çok üzücü bir sonuçtu. Elimizde sadece lig var. Bu nedenle hayır, şampiyonluk dışındaki sonuçları başarısızlık olarak tanımlarım.

Muhabir: Biraz transfer döneminden konuşalım. Medyada Hugo Viana'nın Beşiktaş'ı Beşiktaş'ın eski Portekizlilerine sorduğu ve olumsuz yanıt aldığı konuşuluyor. Hugo Viana ile bir görüşmeniz oldu mu?

Transfer konusunda daima mevcut kadromuzla devam edeceğimizi söyledik. Bu nedenle bahsi geçen oyuncu hakkında bir girişimimiz olmadı. Portekiz basını bunu nereden çıkardı bilemiyorum. Bizim temasta bulunduğumuz bazı oyuncular oldu, fakat bunları devre arası için değil, önümüzdeki sezon için düşündük. Bu isimlerde genelde 20 yaşın altında genç oyunculardı, A2 takımına yönelik hamlelerdi. Zaten yakın bir zamanda da pilot kulüp bulmayı düşünüyoruz kendimize, bu isimleri göndermek için.

Muhabir: Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimaline göre yerli ve yabancı oyuncu olarak transfer hedefleriniz ve mevkileri nelerdir?

Bunu konuşmanın zamanı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Elbette bir planlama yapıyoruz, kafamıza düşünceler var fakat mevcut kadromuz şampiyonluk yolunda ilerlerken, akılları başka yerlere götürecek açıklamalar yanlış olur. Ayrıca her sezon çok sayıda transfer yapılıp, kadroların büyük değişim yaşamasına karşıyım. Bu yılın kadrosunda çok büyük değişiklikler olmayacaktır.

Muhabir: Orta sahaya Fernandes'in partneri olarak yeni bir transfer düşünüyor musunuz?

- Bu sezon o bölgede Oğuzhan'a bu görevi veriyoruz. Ciddi bir potansiyeli var, henüz genç bir isim. Kendini yeteri kadar geliştirebilirse buna gerek kalacağını sanmıyorum. Muhammed gelecek için önemli. Sürekli dışarıya bakmak yerine elimizdekileri kullanmayı öğrenmeliyiz.

Muhabir: Bazı gazetelerde Jem Karacan ile gelecek sezon için görüşme yaptığınız yazıldı. Ne diyorsunuz?

- Açık konuşmak gerekirse Jem için herhangi bir görüşmemiz olmadı.

Muhabir: Hugo Almeida'nın gelecek sezon takımdan ayrılma ihtimaline karşı yerine alternatif olarak kimi seçersiniz?

- İlk olarak belirtmek lazım, Almeida'nın 1 yıl daha sözleşmesi olacak ve şu an için göndermeyi düşünmüyoruz. Gelecek yıllar için bol alternatifli bir kadro kurmak istiyoruz ve bu nedenle Almeida gibi önemli bir ismin takımdan ayrılmasını istemiyoruz. Ancak kendisi gitmek isterse ona göre bir plan yaparız. Dentinho ve Niang şu an kiralık bildiğiniz gibi. İkisinin performansının nasıl devam edeceği, onlar hakkında vereceğimiz karar için önemli.

Muhabir: En beğendiğiniz Türk oyuncular kimlerdir?

Arda Turan, Nuri Şahin ve Gökhan Gönül benim en beğendiğim isimlerden. Muhammed, Sinan, Recep Niyaz, Salih, Oğuzhan gibi oyuncular da Türk futbolunun önemli potansiyelleri.

Muhabir: Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Olcay Şahan'dan yeterince faydalanmamanızın sebebi nedir?

- Bunu biraz Olcay'ın sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın o bölgede oynayan oyuncusunun bir şekilde skora katkı yapmalı. Olcay bu sezon başlarında forma şansı buldu ancak bekleneni veremedi. Mesela Holosko formayı aldığı zaman bırakmadı ve gol ya da asistle skora sürekli katkı yapıyor. Niang ve Dentinho katkı vermeye başladı. Olcay'ın forma giyebilmesi için bu isimlerden daha iyi performans sergilemesi gerek.