1 ile 30 arası toplam 277 sonuç

Konu: Football Manager 2013 | Beşiktaş

Hybrid View

Quote Originally Posted by gzbjk View Post
    O yüzden mi şampiyonluğa oynuyoruz?
    bursaspor da 2 sene önce şampiyon oldu kadrosu dünya karması mıydı çok güldüm her şampiyonluğa yakın puan alan dünya karması gibi takım olsaydı sivasspor, bursaspor gibi takımlar fm serilerinde çok performanslı yapılırdı. kadronun kötü olmasına rağmen takım üst sıralardaysa o teknik direktörün başarısıdır. bu hem oyunda hem gerçek yaşamda geçerlidir. yani samet aybaba bana göre başarılı bir teknik adamdır. geçmişini bilemem ama bu sene kesinlikle kariyeri açısından başarıdır.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by cmyksl55 View Post
    bursaspor da 2 sene önce şampiyon oldu kadrosu dünya karması mıydı çok güldüm her şampiyonluğa yakın puan alan dünya karması gibi takım olsaydı sivasspor, bursaspor gibi takımlar fm serilerinde çok performanslı yapılırdı. kadronun kötü olmasına rağmen takım üst sıralardaysa o teknik direktörün başarısıdır. bu hem oyunda hem gerçek yaşamda geçerlidir. yani samet aybaba bana göre başarılı bir teknik adamdır. geçmişini bilemem ama bu sene kesinlikle kariyeri açısından başarıdır.
    Bence sen ne kadar futboldan anlıyorsun onu bilmek lazım. Senin şu yazdığın mesaj bana çok komik geldi. Sivasspor , Bursaspor gibi takımların başarısı tek sezonluk idi. Bu iki takım şampiyonluğa oynadığı sezondan sonra istikrarlı bir şekilde yoluna devam edemedi. Sadece Bursaspor şeffaf yönetimi sayesinde ligde ilk beşten aşağı inmedi, Avrupa kupalarına katılabildi. Beşiktaş ise koca çınar, ülkenin en değerli üç takımından, müzesinde 13 lig şampiyonluğu ve 8 Türkiye kupası şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca yazdığın takımlardan Bursaspor oyunda gayet dengeli. Yani Beşiktaş'ı seçeceğine Bursaspor'u seç. Oyunda öyle bir durum var.

Beşiktaş'ın kadrosu kötü değil. Beşiktaş'ın kadrosu Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisinde buna katılmayan yoktur zaten. Ama diğer takımlardan kadrosu gayet iyi. Bir site var adını unuttum şimdi oyuncu değerlerine bakıldığında Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra en değerli takım Beşiktaş gözüküyor. Önemli olan oyuncu özelliklerinin ne kadar sağlıklı bir şekilde oyuna yansıtıldığı. Beşiktaş'ta bir çok oyuncunun profili çok dengesiz, karışık geliyor bana. Buda bir etkendir bence. Oyun ilk çıktığında Fernandes'de gördük mesela eksikleri.

Beşiktaş bu sezon mali açıdan sıkıntılar çekti. Ama buna rağmen ligin bitimine 7,8 hafta kala zirve yarışının içinde oldu. Belli bir zamandan sonra kalite farkı ortaya çıktı. Daha önceki sezonlarda yıldızlar varken kadroda yine Mart ayına girmeden zirve yarışından kopmuştu takım. İleri ki sezonlarda da Beşiktaş yine zirve yarışının içerisinde olacak. 110 yıllık bir takım bir sezonda FEDA dediyse ileri ki sezonlarda sefasını sürer. Hep bu noktada kalacak değil ya koca kulüp böyle düşünenlerde kendisini kandırır ancak.

Son olarak Samet Aybaba'nın takımın ligdeki konumundan ötürü başarılı olduğu konusunda senle aynı görüşteyim. Ama Samet Aybaba'nın istenmemesinin sebeplerini takip ediyorsan biliyorsundur. Yaptığı tutarsız açıklamalarla, takım içerisinde halletmek yerine oyuncuları medya önünde eleştirmesi, taktik bilgisinin zayıflığı falan falan... Beşiktaş'ın hocası olamayacağını yeterince gösterdi. Bunu tartışmaya bile gerek yok. Aranan özellik tek başarı değil biraz vizyon sahibi olması lazım Beşiktaş'ın hocasında. Beşiktaş dediğin takımın ismi ilk dörde oynar bu ligde zaten.
    Last edited by Mamadou : 08.Mayıs.2013 at 22:30

Mesaj Yetkileri