İlkay gelirse harika olur ama bende zannetmiyorum geleceğini.
FM Gazetesi
İlkayın uğrayacağı son adres Türkiye olur,çok zor
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Adamı barcelona istiyordu imkansız kesinlikle
O türk asıllı Alman da serdar taşçı filandır nuri bile gelmez
http://www.haber1903.com/Besiktas-13...ya_ucuyor.html
Fikret Orman'da Vodafone'la ön anlaşma imzalamış.Türk spor tarihinin en büyük anlaşması olacağını söylüyor.Serdal Adalı'nın Fly Emirates hamlesine karşılık.
Eto'o..........Yaş 32.............Senelik kazancı 20 Milyon Euro (dünyada rekor).............1 sene içinde yine mi bu hallere düşeceğiz????
Yahu İlkay ve Eto'o nedir abi? Sallıyorsanız, destekli sallayın bari! Sonra da Serdal Adalı'ya verip veriştirecek herkes, ''hani transferler, hani şu adamı alacaktık?'' falan diye.
Etoo'yu anladık İlkay ne abi![]()
Serdal Adalı,Ligtv'de konuşuyor.
Transferler konusunda taraftar rahat olsun,Gs-ve Fb bu kadar rahat olamayacak dedi.
Eto'o ile ilgileniyorlarmış.Ronaldinho ile ilgilenilmiyor.Önder Özen kabul ederse onunla yola devam edicez dedi.
Önemli biriyle TD için anlaşılmış.Seçim bittiği gün açıklayacakmış.
Sohbet konusuna yazıcaktım ancak buraya yazayım.
Bayan basketbol şubesi kapatılmayacak.Kesinlikle Beşiktaş'ta şube kapatmak zulümdür dedi.
Erkek basketbolda,Euroleague seviyesinde kadro kurulacakmış.Birde voleybol ve basketbolda sponsor için yabancı bir sigorta şirketi ile anlaşılmış.
Etoo'nun zaten kulübüyle 2014'e kadar sözleşmesi varmış. Adam kulübünde yıllık 20 milyon kazanıyor. Ve hala çıkıp arkadaşlar çalışıyor dedi. Ne yapacaklar acaba yıllık 5 milyona falan bağlayacaklarını düşünüyorlar herhalde. Getirmesinler yıldız falan istemiyorum abi. yeter.
Valla adamın adı Serdar Adalı kimse öyle gelmez felan gibi açıklamalar yapmasın quaresma guti simao örnekleri var banada pek mantıklı gelmiyor ama bu serdal baskandan korkulur ne yapacagı belli olmaz. bu arada resimleri çıkmıs eto'nun menejeri ile
![]()
Yalan değil o anlaşmada ama Fikret Orman'ınki daha garanti gibi duruyor.
http://www.haber1903.com/Besiktas-13...ciklamasi.html
Beşiktaş'ın normal bütçesiyle Eto'o tarzı yıldız oyuncuları alması imkansız,Beşiktaş'ı geçtim Türkiye'den bir kulübün alması imkansız.Serdal Adalı'da kendi cebinden verirse hiç bir anlamı kalmaz kulüp yine borca girer,sırf transfer için büyük paralar verebilecek bir sponsor bulduysa eğer helal olsun.
Fenerbahçe ve Galatasaray rahat olamayacak derken,ligden bahsediyor sanmıştım,transferden bahsediyormuş,enteresan bir adam.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Yahu ne gerek var Eto'o ya biri acıklasın bana. Elinde Almeida, Pektemek gibi kaliteli oyuncular var zaten.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
serdal adalı tam demirören veliahtı gelsin 2 seneye batırır kulübü
Serdar Adalı, alacak-borç düzeni yeni rayına giriyorken Yıldırım Demirören'den daha kötü yapar. Kulübü altından hiç kalkmayacağı bir borca sokar.
Ayrıca Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transferlerine karışmak, engellemeye çalışmak ne demektir? Bu kafa ile hiçbir zaman şampiyon olamaz Beşiktaş. Bu iki takım, kendi eksiklerine ve oyuncunun takımın sistemine ne kadar katkı verebileceğine göre liste hazırlıyor.
Beşiktaş delegelerinin açık ara Fikret Orman'ı seçmesi en doğru olanı ve öyle yapacaklardır. Beşiktaş'ın yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Sağdan soldan transferler ile toplama kadro kurup şampiyonluk beklemeye değil. Oyuncular robot değil. Özelliklerine göre uyum sağlayanların üzerine, uyum sağlamayanları göndererek her sene sisteme uygun oyuncu ekleyeceksin ki çekirdek kadroyu oturtabilesin. Yine de risktir transfer.
Bir senede bir çok oyuncu doldurursan onun adı risk olmaz, intihar olur. Serdal Adalı ne yaptığını bilmiyor. Koltuğu kapıp mahkemede Beşiktaş seyircisini arkasına almaya, baskı kurmaya çalışıyor. Başka bir hedefi yok. Eto'o ile göz boyayıp yine şampiyonluğu kaçırmaya hevesli ile Beşiktaş delegeleri, seçebilirler. Kendi düşen ağlamaz.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
O haberi duymamıştım yeni gördüm. Evet Fikret Orman en iyi seçim gibi geliyor. Eto'o ya falan gerek yok bence. Genç ve ileriye dönük transferler yapmalıyız.
Ben onu bunu geçtim bu Serdal Adalı ve Yıldırım Demiören tarzı kişilerin bazı kurumlar tarafından Beşiktaş'ı batırmak için yollandıklarını düşünmeye başladım. Bu kadar berbat bi yönetim tarzı olamaz.
Fikret Orman aklı selim insanlar tarafından tekrar seçilir bence. Beşiktaşlı arkadaşlar ne düşünüyor bilmiyorum ama bana Serdal Adalı'nın yapacağım dedikleri olabilecek şeyler gibi gelmiyor. Fikret Orman'a kulüp en azından bir dönem daha teslim edilmeli. Kulübü toparlayacak bence.
Serdar Adalı'nın kendi açıklaması. Kolay transfer yapamayacakmışız. Boş laf. Söylediği gibi yaparsa Beşiktaş bütçesi yer ile yeksan olur.
Beşiktaş küçülmesin istiyorsunuz ama Beşiktaş küçülmeden büyüyemez. Takımda fazlalık isimleri göndereceksiniz, takıma yerli rotasyonunu arttıracak potansiyelli genç yerli oyuncu avı yakalamanız ve en az 3-4 oyuncu almanız lazım. Yabancı oyuncu için önce hocayı belirleyeceksiniz. Onun kullanmak istediği sistemlere ait özellikleri taşıyan genç yetenek oyuncular arayacaksınız. Takıma abilik edecek ve yaş ortalamasını yükseltecek 2-3 yabancı oyuncu da iyi olabilir (Biri Fernandes).
Beşiktaş doğru scouting ile 2 senede 145-150 CA arası seviyeye çıkabilecek genç oyuncu bulabilir. Bu döneme kadar sivrilmiş yetenekleri ile sisteme katkı verip şampiyonluk favorisi yapabilir.
Bu genç oyuncuların aranılan ilk özellikleri mutlaka çok sivrilmiş olmalı. Mental özellikleri kısmen zayıf oyuncular olabilir ya da geliştirebilecek ölçüde temel teknik almış tekniğini geliştirebilecek oyuncular olabilir.
Bu yapılanma en az 2 sezonu nadasa atacak bir yapılanma olmak zorunda. Üzerine koya koya gideceksin. 1 sezonda sağdan soldan toplayarak şampiyon olamazsın. Bunu Türkiye'de yapan tek takım var, o da 1988-89 sezonu toplama kadro ile 103 gol atan (rekorun sahibi) Fenerbahçe. Ardındaki sezon takım baştan dağıtılıp güya kalitesi arttırılacaktı ve yeni sezonda bu yeni toplama kadro sezon Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 2. bitirdi.
Yine Brezilyalıların başına Zico gelmesi ile kazanılan ivme gibi. Doğru yere doğru ismin bu şekilde gelmesi 40 yılda 1 olur. O da tüm kalemlerin baştan aşağıya değişmesi ile olur.
2 ya da 3 transfer Beşiktaş'ın futbolunu kökten değiştirmez, çözüm olmaz. Beşiktaş'ın bireysel olarak oyuncu kalitesi çok düşük durumda. Oyunu değiştiren sadece Fernandes var, o da bir yere kadar. Yerli kalitesini arttırmazsan yine yabancı transferi işe yaramaz, günü kurtarır. Yabancı oyuncu bir süre sonra üzerine binen yükten temposu düşünce kötü gidiş başlar, o sinerji takıma çöküş getirir. Şampiyonluk istiyorsa rotasyonun kalitesini de arttırmak için genç oyuncuların oynatıp seviyelerini arttırmaya çalışmalısın. Kemik kadronun kalitesini arttırınca kalite yabancı oyuncu transfer etmek zor değil. O zaman başarılı olursun.
Beşiktaş geleceği olan ve belirli bir seviyenin üzerine çıkmış tüm yerli oyuncuları Fenerbahçe ve Galatasaray'a kaptırdı gibi. Boşuna Alper kapışması olmadı.
Bu arada Fikret Orman nokta atışı açıklamalar yapmış.
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=59816
Last edited by Cengo : 14.Haziran.2013 at 02:12
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Serdal Adalı'nın kendi açıklaması olduğunu biliyorum da ben farklı düşünüyorum senden. Yani şöyle düşün; özellikle 12-13 sezonunda Beşiktaş'ın yaşamış olduğu kriz küçülme politikası adı altında takımı kalitesizleştirmekten başka bir şey olmadı kadro olarak. Mehmet Akgünler Uğur Borallar efendim Gökhan Süzenler falan bunlar başarı getirecek oyuncular değiller , Beşiktaş formasını taşıyabilecek oyuncular hiç değiller. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın istediği ölçüde ve Beşiktaş'a oranla çok daha fazla rahatlık içerisinde (mali açıdan) transferlerini yapabildiği bir yıl geçirdik ve bu transfer sezonunun açılmasıyla da kısmen devam ediyor bu. Artık Beşiktaş da hesaba katılarak takımların kadrolarına takviye yapacaklarını ifade edebilmek için böyle bir cümle kurduğunu düşünüyorum ben şahsen. Barcelona'nın Neymar hamlesinden sonra Real Madrid'in Bale'in peşinde pervane olması gibi.Geçen sene Alexis Sanchez geldi yine adı çıktı Bale'in ama fazla gerek duyulmadı. Bu sene Neymar gelince iş daha ciddi bir boyuta taşındı ve Bale'i kesinlikle kadrosuna katmak isteyecektir Real Madrid. He birer oyuncuyla olacak işler elbette değil bunlar ancak rakiplerinin hamlelerine karşılık verebilmek açısından önemli olaylar. Bence olay bundan ibaret.
Transferde, Serdal Adalı'yı Demirören ile kıyaslayanları anlamak güç. 1500 kere söyledim, Adalı'nın transferdeki başarısı ortada diye; ama anlatamadım. Bu sefer farklı bir şey söyleyim, Adalı, transferleri yaparken bütçeye sadık kalacaklarını açıkladı. Yani, bir transfer bütçesi olacak ve bu rakama uygun hamleler yapılacak. Bütçe yetişmediği durumlarda ise, sponsorları devreye sokacaklar veya kendi ellerini ceplerine atacaklar.
Kulübü de, kendilerine borçlandırma çabası içinde olduklarını sanmıyorum. Adalı'nın 2 yıl öncesinden alması gereken yaklaşık 10 milyon euro parası var ve istemedi hiç şu ana kadar bu parayı. 'Beşiktaş ne zaman düzlüğe çıkarsa, o zaman alırız, sorun yok' dedi. Fikret Orman ise, sermaye arttırımı yapılır yapılmaz, seçim telaşından da olsa gerek, bütün alacaklarını tahsil etti.
Şimdi objektif bakmak lazım olaya. Serdal Adalı için söylenenler, Allah'tan reva mı? Bir de, ona oy verecekleri aklı selim olmamakla ithaf ediyorsunuz. Tamam, biz gerizekalıyız o zaman, eyvallah!
Çok kararsızım, acayip zor bir seçim olacak. Hayırlısı neyse o olsun artık bundan sonra konuşmanın pek bir anlamı yok, Pazar gününü bekleyeceğiz.
Canım FEDA olsun sana !
S.adali neyin kafasini yasiyor anlamadim ilkay da zaten diyormus aaa bak besiktas beni transfer etmek istiyormus en iyisi ben besiktasa gideyim.eto, ilkay bunlar tr ye gelmez hele eto 20 m € birakip besiktasa gelecek güldürmeyin insani![]()