Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 69 sonuç

Konu: Bir Menajerin Hatıra Defteri

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Default Bir Menajerin Hatıra Defteri

Mevsimlerden yaz, aylardan Ağustos'tu. İş yoktu, güç yoktu ve yapayalnızdım. Annem, babam emekli olunca ege tarafına sahile yakın bir kasabaya yerleşmişlerdi.

Sonra önümdeki viski bardağından bir yudum aldım. Düşünmeye başladım. Sorun neredeydi ?

Yıllar önce ne zorluklar çekerek girdiğim üniversiteden menajer olma sevdasına ayrılmıştım. Bir şekilde hayalim olan Galatasaray'ın Teknik Direktör koltuğuna oturmuştum, Fatih Terim'in koltuğuna. Hayatımın belki de en heyecanlı senesiydi, Türkiye Ligi'ni rahat kazanmış Şampiyonlar Ligi'nde Yarı Final'e kadar çıkmıştık. Ama ben kolayı sevmiyordum, Kola'yı da sevmem zaten. Çok monoton gelmişti Türkiye Ligi. Sözleşmem bitince takımımdan ayrılmıştım. Yeni maceralara atılmak istiyordum...

Ama dediler ki Fenerbahçe kötüydü, Galatasaray'ın Şampiyon olması kaçınılmazdı. Bakkalı koysak başına yine şampiyon olurlardı. Dediler ki, Şampiyonlar Ligi'nde oraya kadar gitmesi tesadüf bu adamın, tesadüf değilse bile oyuncuların başarısı.

Macera derken, milletin diline düşmüştüm. Hayalim Avrupa'nın önde gelen liglerinde en azından ilk 5'e oynayan bir takımla sözleşme imzalamaktı. Teklif bekledim gelmedi, biraz daha bekledim yine gelmedi. Bir baktım epey beklemişim ben de bazı orta halli takımlara başvuruda bulundum, benden CV'imi istedikleri zaman hevesim kaçtı.

Kendimi insanların göremeyeceği bir depoda duran ve her geçen saniye renklerin siyah - beyaz'a döndüğü bir portre gibi hissediyordum...

Bir yudum daha.

Üzerinden 1 yıl geçmişti ve unutulmuştum. Galatasaray'ın Teknik Direktör koltuğuna asıl sahibi tekrar oturmuştu.

Önümdeki bardaktan bir yudum daha aldım. Saat gece yarısını biraz geçmişti.

Acaba o Üniversiteyi bitirseydim nasıl olurdu? Galatasaray'ın başında kalsa mıydım? Cebimdeki iddaa kuponu tutmuş mudur? Bodrum mu Alanya mı? Kapitalizm? Dünya yuvarlak mı? Babam pasta yapmayı nereden öğrendi?

Kafam çok karışıktı, başımın ağrıdığını hissediyordum. Bardaktaki son yudumu da kafaya dikip, yatak odama doğru yola koyuldum...

Küt!

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

...

Glülülülülü. Glülülülü.

Bu ses de neydi? Gözlerim açıldı.

Glülülülü.

Antrede uyanmıştım, kapının zili çalıyordu. Zor bela kalktım, kapıyı açma başarısı gösterdim. Karşımda postacı, elinde kargo kağıdına sarılmış dikdörtgen şeklinde bir kutuyla duruyordu.

- Buyrun.

- Siz Arda Güray mısınız ?

- Evet?

- Kargonuz var.

Beynime oksijen gitmeye başlamıştı, acaba para isteyecek miydi bu adam? Hem kim bana bu kutuyu yollacaktı ki? Ayrıca be...

- Beyefendi?

- Ha, alayım ben onu.

- Şuraya imza alabilir miyim.

...

- Tamamdır bu kadar, iyi günler dilerim.

- İyi günler.

Kapıyı kapattım. Kutuyu açmadan önce bir tuvalete gittim, elimi ve yüzümü güzelce yıkadıktan sonra mutfak masasına oturdum, merakla ve biraz da heyecanlı hemen kutuyu açtım.

En üstte bir kartpostal vardı. Kartpostalın ön yüzünde birkaç güzel kare ve yabancı yazılar vardı, tahminimce ya İtalyanca ya da İspanyolca.

Arkasını çevirdim kimden geldiğine bakmak için en aşağıya baktım...

...
    ...
    ...
    Sevgilerle Juan Diaz

Nesil
    2008
    Yer
    Ankara

Başarılar ilginç bir kariyer olacağa benziyor

Başarılar adaş

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

en sonda juan diaz çıktı daha neler görcez neler

Basarilar ama hangi yilda baslayacagini hala anlayamadim

Nesil
    2013
    Yer
    Antalya

başarılar

Başarılar herhalde 2.sezon.

Başarılar ilginç bir giriş olmuş.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

İlgi çekici Başarılar

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by YALI1925 View Post
    Başarılar ilginç bir kariyer olacağa benziyor
    Quote Originally Posted by Arda Uzal View Post
    Başarılar adaş
    Quote Originally Posted by kaanb View Post
    başarılar
    Teşekkürler beyler

Quote Originally Posted by Ronaldinho 10 View Post
    Basarilar ama hangi yilda baslayacagini hala anlayamadim
    Quote Originally Posted by byKpln View Post
    Başarılar herhalde 2.sezon.
    Teşekkürler beyler, 1. sezon olacak ama biraz akıcılık katması bi yerden bağlamak için önceki kariyerimin devamı gibiymiş yaptım

Quote Originally Posted by TheConquerost View Post
    Başarılar ilginç bir giriş olmuş.
    Quote Originally Posted by The Special One View Post
    en sonda juan diaz çıktı daha neler görcez neler
    Quote Originally Posted by orhuncet View Post
    İlgi çekici Başarılar
    Akıcı, şiirsel bir anlatım yapmaya çalışıyorum, başka yerlerden de bazı şeyler katıp ilginç güzel uzun bir kariyer olmasına özen göstereceğim. İşin içince başka adamlar, başka üyeler katarsam şaşırmayın :

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

sitedeki herkes kariyere gircek gibi

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Adımızı kullanmışlar adımızııııı

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Dostum,

Nasılsın neredesin ne alemdesin, bilmiyorum. Uzun süredir ne görüştük ne konuştuk. Bu kutu sana ulaşır mı, ulaşsa da zamanında ulaşır mı bilmiyorum. Kutunun içinde 2 tane bilet var. Biri sana biri de hani genç adamsın sevgilin falan vardır, atlayın gelin. Ha nereye mi? Kanarya Adaları'na, ben bir süre daha buralardayım. Gelince Juanito'nun Restoran'ına gelip beni sorarsan hemen gösterirler. Umarım bu sana zamanında ulaşır.

Sevgilerle Juan Diaz
    Okuduklarım beni biraz afallatmıştı, dediği gibi uzun süredir görüşmüyorduk. Crystal Palace'ın başında olması gerekiyordu şu an. Doğru ya ligler bitmişti, tatilde olsa gerek. Çılgın adamın Kanarya Adaları'nda işi ne olabilirdi ki? Gerçi o çılgındı, her işi olabilirdi.

Kutunun içindeki biletleri aldım tarihlerine baktım, 4 gün sonrasına aitlerdi. Sevgilim yoktu. Uçak şirketini aradım, biletlerden birinin iptal edilmesi gerektiğini, parasını iade alıp alamayacağımı sordum. Cevap olumluydu, Juan her şeyi düşünmüş biletleri benim adıma kestirmişti, sorun çıkmayacaktı.

Ama yine de kafam karışıktı. Juan niye beni Kanarya Adaları'na tatil yapmaya çağırsındı ki? Tamam birbirimizi tanıyorduk ve arkadaş olduğumuz söylenebilirdi ama yakın bir arkadaşı değildim.

Niye? Nasıl? Crystal Palace? Futbol?

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Sana bizim Crystal Girlslerden birini yapacam

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Başarılar hocam zevkli hikaye olmuş.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

- Uçağımızda 6 adet acil çıkış kapısı bulunmaktadır. Bunlardan 2 tanesi ön tarafta, 2 tanesi arka tarafta ve 2 tanesi de kanatların üzerindedir. There are 6 emergency exits...

Uçuş ne kadar sürer ki? Orada hava ne kadar sıcaktır? Şimdi içki istesem ayıp olur mu?

- Lütfen emniyet kemerinizin güvenli olarak bağlandığından emin olunuz. Please make sure you seatbelt is...

Karı bi sus da motorun soğusun ya. Tipe bak hele tipe, meymenetsiz şey.

- Dikkatiniz için teşekkürler, iyi bir uçuş dileriz. Thank you for your attention, and we wish you a good flight.

Sonunda.

- Bakar mısınız? Ben bir Viski alabilir miyim?

...

Geldik mi? Gelmişiz. Burada İngilizce bilen birileri bulmak kolaydır umarım. Almanca da olur aslında. Kusura bakmayın ama İspanyolca'm yok abiler ablalar.

Havaalanından çıkarken iptal ettirdiğim bilet parasının bir kısmıyla likör mağazasından kendime iki şişe içki aldım.

Ne çok içiyorum. İçmemeliyim.

Taksiciye Juanito'nun Restoranı'nın adresini verdim, yol beklediğimden uzun sürdü. Biletin parası hemen hemen bitmişti. Arabadan indim, restoran karşımdaydı.

Güzel yermiş. Gireyim mi? Hayır, hazır değilim. Yorgunum. Güvenemiyorum kendime. İçimde garip bir his var. Yarın? Evet, yarın.

Restorana yakın bir otel buldum ve oda tuttum, hesaplarıma göre yemesem içmesem kalan parayla 5 gün otelde kalabilirdim. Resepsiyonist yaşlı huysuz bir İspanyol'du muhtemelen İngilizce, Almanca bilmiyordu. Ya da inadına benimle konuşmamıştı. Kahvaltı servisi olup olmadığını öğrenemedim ne yazık ki.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Harika kurgu devam lütfeeeen

Ucak hikayesi guzel olmus, lazim olacak bana bir kac gun sonra

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Şimdi gördüm başarılar dilerim (=

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Gayet güzel gidiyor kurgu aynen devam.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Juan Diaz View Post
    Sana bizim Crystal Girlslerden birini yapacam
    Oğlum dur ben şu an Futbol aşkıyla yanıp tutuşuyorum

Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post
    Başarılar hocam zevkli hikaye olmuş.
    Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post
    Gayet güzel gidiyor kurgu aynen devam.
    Teşekkürler, elimden geldiğince yapıyorum bişeyler.

Quote Originally Posted by orhuncet View Post
    Harika kurgu devam lütfeeeen
    Teşekkür ederim, yorgunum uykum geldi. Kafam pek çalışmıyor şu an kusura bakma, yarın sabah uyanınca devam ederim

Quote Originally Posted by Peguy View Post
    Şimdi gördüm başarılar dilerim (=
    Teşekkürler.

Quote Originally Posted by Ronaldinho 10 View Post
    Ucak hikayesi guzel olmus, lazim olacak bana bir kac gun sonra
    Hayırdır hocam yolculuk nereye?

Nesil
    2013
    Yer
    Uzaydan

Başarılar süper gidiyor (:

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

Kurgu ve devamı hoş ve güzel olmuş. Tebrikler
    Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
    " O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
    Jose Mourinho

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Uyandım. Çalar saatimi ayarlamıştım ama çalmadan uyanabilmiştim. Uzun süredir bu kadar erken uyanmıyordum sanırım. Düşündüm, Diaz beni sabah mı, öğlen mi, akşam mı görmek isterdi, hiç bir fikrim yoktu. Kahvaltısını yarım bırakmamak, akşam da eğlencesini bölmemek için öğle saatlerinde gitmeye karar verdim.

Dışarı çıktım, kahvaltı bulabileceğim bir yer aramaya koyuldum. Yakında deniz olduğunu akşam fark edememiştim. Çok yakında deniz vardı, sahile doğru yola koyuldum. Sahilde kafe tarzı bir yere oturdum ve karnımı doyurdum.

Dünle bugün geceyle gündüz kadar farklı.

Kafeden çıkınca sahilde kısa bir yürüyüş yaptım ve odama döndüm. Juan Diaz bir teknik adamdı, bu lakaba sahip birisiyle uzun süredir görüşmüyordum. Onun karşısında güzel görünmek istedim. En şık kıyafetlerimi giydim ve Juanito'nun Restoranına doğru yola koyuldum.

...

Harikaydı, iki kişilik küçük bir masaya oturdum garsona Juan Diaz'ı tanıyıp tanımadığını soracaktım.

- Juan Diaz'ı tanıyor musun?

- ?? (İspanyolca bir şeyler dedi)

- Ju - an Di - az

- aa yes yes

Sanırım anlamıştı. Garson giderken, ben de manzaraya dalmıştım.

Umarım huğan diyas diye okunan bir yemek yoktur.

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Kurgu Şahane Harika Bir Hikaye Bayıldım Süper Gidiyor Devamını Bekliyorum Hocam.

İsmimizi kullandırtabiliyor muyuz ?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

- Arda dostum, nasıl gidiyor?

- İyidir Juan'cım uğraşıyoruz.

- Karnın aç mı sana bir şeyler söyleyeyim?

- Yok, sağol dostum.

- Ee nasıl gidiyor, var mı yeni takım?

- Uzun süredir o işlerin içinde değilim ya. Senin İngiltere'de işler nasıl?

- Heyecanlı bir sezon geçirdik, Avrupa'ya katılma mücadelesi verdik.

- Ee sonuç?

- Boşver Crystal'i gel seni bir yere götüreceğim, orada muhabbet ederiz.

Nereye?

Kapının önünce çıktık, Juan bir arabaya doğru hareketlendi.

İnanılmaz. Vay canına.

Sürüş boyunca bir konuşma olmadı.

...

Burası da neresi?

- Buraya Estadio Gran Canaria Stadium diyorlar dostum.

- Bir stada bu kadar yaklaşmayalı uzun süre oluyor doğrusu.

- Gel içeri girelim.

- İçeri mi?

Neler oluyor?

- Evet, hadi gel.

...

Boş stadı görünce bir an hüzünlenmiştim. Koltuklar boştu, sahada futbolcu yoktu, kulübe boştu. Stadın bu halini kesinlikle kendi halimle özdeşleştirebilirdim.

- Nasıl?

- Çim zemine uzun süredir bu kadar yakın olmadım dostum.

- Lafı uzatmayacağım...

Ne lafı?

- ... ben biri tarafından görevlendirildim. Görev demeyelim, bunu gönüllü olarak yapıyorum. Miguel Angel Ramirez, sana tanıdık gelmeyecektir. Babamın eski bir arkadaşıdır, aynı zamanda bu sahada oynayan futbol kulüplerinden birinin de başkanı.

- Tanıdık gelmedi.

Futbol?

- Sana bir kez soracağım dostum. İspanya İkinci Ligi'nde oynayan Las Palmas takımının başına geçmek ister misin?

İspanya? Dilini bilmiyorum. İkinci Lig? Çok düşük. Terfi edebilir miyiz? Bilmiyorum, zor. İklim güzel? Çok sıcağı sevmem. Deniz var? Türkiye'de de deniz var. Juan Diaz? Çılgın bu adam. Futbol? Evet, futbol. Futbol? Evet.

- Evet.

- Cidden mi ?Tamam o zama...

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Palmas zevkli olacaktır

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

UD Las Palmas SAD kulubü Kanarya Adaları'nda kurulmuş bir futbol kulübüdür. İspanya İkinci Ligi'nde oynayan takım 1949'da kurulmuştur ve en büyük başarıları 1978'de İspanya Kral Kupası'nda final oynamış olmalarıdır. Ayrıca takım 68 ve 69 yıllarında La Liga'da sırasıyla 3. ve 2. olmuştur.

Daha detaylı bilgi için:

http://en.wikipedia.org/wiki/UD_Las_Palmas
    Başkanla henüz görüşmemiştim, hatta resmi olarak işe başlamamıştım bile. Bana takım hakkında kısaca bilgi veren bir mail yollanmıştı.

Çok param yoktu, karnımı doyurmak için aldığım abur-cuburları yedikten sonra likör mağazasından aldığım şişelerden birini kapıp sahile doğru yola çıktım. Keyifliydim, sorumluluğun getirdiği stresin yanında tatlı da bir mutluluk vardı. Ertesi sabah ilk iş kulüp binasına gidip başkanla ve teknik heyetle görüşecektim.

Adada güzel kızlar, yakışıklı erkekler ve tatlı çocuklar vardı, benim ilgimi daha çok kızlar çekiyordu. Elimdeki şişeyi paylaşabileceğim insanlar bulabilmek umuduyla etrafa bir göz gezdirdim.

...

...

...

Denizdeydim, gecenin köründe. Deniz sakindi. Son hatırladığım şey birkaç gençle oturduğum ve elimdeki şişeden birkaç yudum aldığımdı. Geceleyin denize girmek güzeldir, daha önce Akdeniz'de pek çok kez yapmıştım bunu. Ama siz siz olun denizin sakin olmadığı yerlerde geceleyin denize girmeyin.

O an hiç bir şey umrumda değildi, çok keyifliydi. Hatırlamadığım birkaç saatte mutlu olduğumdan ve güzel şeyler yaptığımdan emindim.

Yarın büyük gün, erken kalkıp tıraş olsam iyi olur.

Denizden çıktım ve odama doğru yola koyuldum.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri