Sayfa 27 / 94 İlkİlk ... 1725262728293777 ... SonSon
781 ile 810 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

seneye evlenecez son kez ağıztadıyla oynayalım dedik adamların çıkardığı oyuna bak

Sizde de oluyomu mesela bende Olcay ve G.Töre açıkta içe kat eden futbolcu cizgiden içeri girip forvete verseler boş kaleye gol sürekli kalecinin kucağına vuruyolar topu az şut çekin dediysem de nafile hani tek ihtimal var aklıma da Almeida ya ben de olsam vermem atamaz diye

3. Default

Quote Originally Posted by kapalicarsi View Post
    Sizde de oluyomu mesela bende Olcay ve G.Töre açıkta içe kat eden futbolcu cizgiden içeri girip forvete verseler boş kaleye gol sürekli kalecinin kucağına vuruyolar topu az şut çekin dediysem de nafile hani tek ihtimal var aklıma da Almeida ya ben de olsam vermem atamaz diye
    Tabiki oluyor olmaz mı? Buna ek olarak; Direkten top dönmesi, rakip kanat oyuncularının beklerimi sürekli perişan etmesi. kornerden gol yemem ne abukluk aranırsa var. En gıcık olduğum şey ise bazen top bizim oyuncuya gelirken çekilmesi ve topu rakibin almasına yardımcı olması. Gerçek hayatta olsa maç satıyor diye staddan çıkamaz böyle şeyler gırla gidiyor.

4. Default

Abi birisi SI forumlarına şunu yazabilir mi: "Maç motorunu betadaki haline döndürün." Böyle olursa bir ay da beklesek koymaz daha düzgün bir yama için. Bir kaç ufak bug vardı sadece ama ne hikmetse berbat bir hale çevirdiler. Akıl sır erdirmek mümkün değil.

ast mod normal oyunda yok mu

bence oyunun maç motorunu 2k14 le falan karıştırdılar bu kadar atak yemenin başka açıklaması olamaz

bence oyunun maç motorunu 2k14 le falan karıştırdılar bu kadar atak yemenin başka açıklaması olamaz
    Kesinlikle. Defans namına hiçbir şey yok gibi oyunda. Hızlı kanat oyuncuları varsa bomboş iniyor çizgiye, artık araya pas, organize atak, uzaktan şut gibi goller de yok. Kornerden yan toptan frikikten gol oluyor. İlginç

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Oyunu her açtığımda ilk baştaki yükleme ekranında bekletiyor. Nedendir acaba?

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Oyun tam sürüm olduğundan beri 0-0 biten maçınız oldu mu hiç =)
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Quote Originally Posted by CeNTeR_TR View Post

4. sezondayım ve 168 tane maça çıkmışım. sadece 4 tanesi berabere bitmiş.

edit: konu daa açtım ama şu onur tablosunda başarılarımızın görünmemesi hakkında bir bilgi verebilecek olan var mı ? oyunun bu sürümünden dolayı mıdır anlamadım.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

savunma namina birsey kalmamis kanat oyunculari hizliysa vay halinize cizgiye iniyor hic bir allahin kuluda tutamiyor bu oyunu yapanlarin hepsini falakaya yatiracan bak o zaman bböyle bir oyun cikariyorlar mi piyasaya

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by ErayG View Post
    Oyunu her açtığımda ilk baştaki yükleme ekranında bekletiyor. Nedendir acaba?
    çok fazla grafik paketi mi yüklü? (logo, forma özellikle de oyuncu resmi)

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

bu arada gelen 17mb'lık update ne işe yarıyor bilen var mı? ne oyun versiyonu değişti ne sürüm kodu ne de maç motorunun versiyonu...

Nesil
    2011
    Yer
    Antalya

Daha bugün oldu

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by ardaskoc View Post
    Daha bugün oldu
    Çok şanslısın o zaman ben daha ilk yarısı 0-0 biten maç görmedim kendi kariyerimde

Karşıyakayı yonetiyorum butun maçlar gollu 2-0 yeniyorum maç sonucu 3-2 yenilmisim yada 5-4. çok saçma seyler oluyor ama napalım okadar para verdik bu saçma seylere takılmadan zevkını çıkarak oynamak lazım

logo ve yüz paketleri oyun hızını ne ölçüde etkiliyor?

Yamayı bekliyodum dayanamadım kayıtıma devam ettim 21, hafta Beşiktaş ile namağlup liderim ama maçı kazansamda kalemde her maç 15-20 şut görüyorum çok enteresan niye yenilmiyorum onu da çözemedim

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Bir önceki seri de yani 2013 de oyunun ilk pozisyonunu mecbur izletirdi maç motoru.Birde ikinci yarının başında santradan sonra.Ek olarak son topu da.

Şimdi yine izliyoruz ve yüksek ihtimalle ilk atak ve 2.yarıdaki ilk atak %40 oranında gol oluyor.Sizde de varmı bu sıkıntı ?

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Yamayı bekliyodum dayanamadım kayıtıma devam ettim 21, hafta Beşiktaş ile namağlup liderim ama maçı kazansamda kalemde her maç 15-20 şut görüyorum çok enteresan niye yenilmiyorum onu da çözemedim
    Belirli bir galibiyet serisinden sonra yenilmek çok zor.Ya çok afaki goller kaçırması lazım oyuncuların ya da senin bir taktik hatası falan yapman lazım.Benim izlenimim bu yönde.

Belirli bir galibiyet serisinden sonra yenilmek çok zor.Ya çok afaki goller kaçırması lazım oyuncuların ya da senin bir taktik hatası falan yapman lazım.Benim izlenimim bu yönde.
    Çok garip ama topla oynama yüzdem ve şut yüzdem daha düşük rakipten ama hep ben galibim

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Çok garip ama topla oynama yüzdem ve şut yüzdem daha düşük rakipten ama hep ben galibim
    Şu yukarıda bahsettiğim olay senin oyunun da da varmı ?

İlk atakların ve 2.yarıdaki santradan sonra yapılan atakların %40 oranında gol olması ?

yok ta diyelim almeida yı oyunda alıyorum taktik kayıt edildi diyo almeida gol atıp çıkıyo 3-4 kez geldi başıma

Nesil
    2006
    Yer
    Balıkesir

sunu sormak istiyorum sizde oyun sürümü 14.1.3 mü gözüküyor??
    bnde 14.1.2 gözüküyorda güncellemek mi gerekli??

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by Bulstrap87 View Post
    sunu sormak istiyorum sizde oyun sürümü 14.1.3 mü gözüküyor??
    bnde 14.1.2 gözüküyorda güncellemek mi gerekli??
    Evet 14.1.3

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu beni en çok uyuz eden sorunlardan biri.
    (Oyunu Türkçe oynamadığım için mevkileri İngilizce yazıyorum.Artistlik olsun diye değil;mevkilerin OOSSL gibi kısaltmalarına alışamadım,kafa karıştırıyor bende o yüzden)

Kanattan ceza sahasına çizgiye yakın bir yerden giren (AML,ML,WBL,DL farketmiyor,hatta rollerinin Inside Forward,Wide Midfielder,Fullback,Wingback falan olması da farketmiyor) oyunculara topu kaleye vurmaz da 6 pas içine pas verirseniz çoluğunu çocuğunu gözlerinin önünde keseriz demişler sanki.

Bu özellikle FM14 ortaya çıktı mesela.
    Adam kanattan daha içeri kıvrılırken anlıyorum.
    1-2 kişiyi çalımlayacak , kalecinin burnunun dibine kadar çizgi üzerinden gelecek ve topu direk dibindeki kalecinin tam üstüne vuracak akabinde de korner olacak.
    İçeride en az 2-3 oyuncu var ve adamın tek yapması gereken top kaleye paralel olarak dürtmek.

Aynen söylediğin gibi direktif olarak az şut çek,daha az dribling yap,çok orta yap vb ne desen nafile.Taktiğin oturmuş olması,takımın formunun süper olması gibi şeyler hiç etkilemiyor.Her maç en az 2 kere oluyor.Kanatları kullanmak istersen buna mahkumsun.

Buna ek olarak bir de merkezdeki orta saha oyuncularının (AMC,MC farketmez) şut aşığı olması durumu var.
    Bu arkadaşlar;
    yavaş / hızlı tempoda oyna,
    topa sahip ol/direk pas yap
    topu ceza sahasına taşı/ceza sahasına şişir
    gibi direktflerin hiç birini sallamadan kaleye sırtları bile dönük olsa yaradana sığınıp vuruyor.
    Takim kontraatağa kalkmış ya da atak olgunlaşmış senin forvetler rakip ceza sahasına yerleşmiş falan önemli değil.
    Bunu engellemek için de her yolu denedim.Hatta sırf bunu neyin engelleyebileceğini görmek için kariyer açtım.Takım oturduktan sonra her maçta sadece şu adamlar şut atmasın diye uğraştım .Rakip güçlü/güçsüz,defans oynuyor/atak yapıyor önemli değil.Direk pas ve hızlı tempoda zaten 2. ya da 3.pas sonunda bizim abilerin sabrı tükeniyor,şutu yapıştırıyorlar.

Sadece çok yavaş tempoda topa sahip ol ve kısa pas yap dediğinde şutların sayısı azıcık azalıyor fakat bu vatandaşlar da yemin etmiş o topu kanatlara ya da ceza sahasına derinlemesine atmayacak.Belki biraz kendi aralarında al gülüm ver gülüm yapacak ama o şut atılacak arkadaşşş... (Eğer çözüm öneriniz varsa lütfen paylaşın)

Benim anladığım kadarıyla oyun ne kadar çok maç anını göstermek isterse o kadar saçmalıyor.Sadece key moments göster dediğinde daha az saçmalık oluyor.
    Oyununun içinde olabilecek ihtimaller o kadar az sayıda yapılmış ki 90 dk.yı izlediğinde rutine bağlıyor,ihtimal sayısı az olduğu için aynı şeyler aynı şekilde ve aynı sonuçla karşına geliyor.
    Maç skorları 34-25 falan bitmesin diye gol olmadan sonuçlanan çok pozisyon olmasına çabalıyor sistem.
    Örneğin senin kanat oyuncun çok kaliteli ve tabiri caizse "telefon kulubesinde bile çalım atabilen" bir adamsa rakibin de nispeten güçsüzse,o adam rakibin bekini maymun ediyor.Çünkü devamlı o beke takılır ve geçemezse senin kanat oyuncunun ratingi düşecek ve kötü oynuyor gözükecek .
    E geçtiği zaman da ortaya keserse yine iyi oyuncun topu tamamlayacak ve hep gol olacak...

Sigames te çözümü sistemin golle sonuçlanmasına bu kadar çok izin vermemesi üzerine kurmuş.O zaman ne oluyor ,kanattaki adam kalecinin burnunun dibine kadar gelirken Gareth Bale,C.Ronaldo oluyor ama pası atması gereken anda da aynı adamın oyun zekası İsmail Güldüren,Baki Mercimek seviyesi oluyor Yapma desen de dinlemiyor,kafası almıyor sanki,vuruyor top kalecinin üzerine

Direk mevzusu da aynı şekilde bence.
    Oyunun gol pozisyonları ve gol pozisyonsuz oyun akışı o kadar az farklı pozisyon olasılığı ile maç motoruna aktarılmış ki skorlar astronomik seviyelere gelmesin diye oyun naapıyor; "madem bu takım iyi hazırlanmış ve hayvanlar gibi saldırıyor ,e her maç da 5-6 gol atılmaz di mi,o zaman pozisyona girsin ama golle sonuçlanmasın,direkten dönsün diyor.
    Yapımcılar yaparken bunu hedeflemeseler de oyunun içinde olabilecekler o kadar az farklı olasıklı ki mecburen sistem bunu seçiyor.En acısı da Sigames de bunun farkında.
    Ha büyük bir aksiyon alınıyor mu?
    Hayır,sadece mevcut sistem üzerine yapılan yamalarla giderilmeye çalışılıyor.

Eğer bu aralar vakit bulabilirsem bir arkadaşımla beraber oyunda karşılaşılan bu tip olayları ve eksiklikleri İngilizce olarak yorumladığımız bir video hazırlayıp youtube a koymak ve Sigames ile de paylaşmak istiyorum.Eğer istediğimiz gibi olur ve çok hit alır ise;şu anda haldır haldır patch yapan Sigames belki dikkate alır.

P.S.:Ben de amma uzun yazıyorum ya...Kafa şişiriyosam kusura bakmayın..

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Quote Originally Posted by Flammable View Post
    Bu beni en çok uyuz eden sorunlardan biri.
    (Oyunu Türkçe oynamadığım için mevkileri İngilizce yazıyorum.Artistlik olsun diye değil;mevkilerin OOSSL gibi kısaltmalarına alışamadım,kafa karıştırıyor bende o yüzden)

Kanattan ceza sahasına çizgiye yakın bir yerden giren (AML,ML,WBL,DL farketmiyor,hatta rollerinin Inside Forward,Wide Midfielder,Fullback,Wingback falan olması da farketmiyor) oyunculara topu kaleye vurmaz da 6 pas içine pas verirseniz çoluğunu çocuğunu gözlerinin önünde keseriz demişler sanki.

Bu özellikle FM14 ortaya çıktı mesela.
    Adam kanattan daha içeri kıvrılırken anlıyorum.
    1-2 kişiyi çalımlayacak , kalecinin burnunun dibine kadar çizgi üzerinden gelecek ve topu direk dibindeki kalecinin tam üstüne vuracak akabinde de korner olacak.
    İçeride en az 2-3 oyuncu var ve adamın tek yapması gereken top kaleye paralel olarak dürtmek.

Aynen söylediğin gibi direktif olarak az şut çek,daha az dribling yap,çok orta yap vb ne desen nafile.Taktiğin oturmuş olması,takımın formunun süper olması gibi şeyler hiç etkilemiyor.Her maç en az 2 kere oluyor.Kanatları kullanmak istersen buna mahkumsun.

Buna ek olarak bir de merkezdeki orta saha oyuncularının (AMC,MC farketmez) şut aşığı olması durumu var.
    Bu arkadaşlar;
    gibi direktflerin hiç birini sallamadan kaleye sırtları bile dönük olsa yaradana sığınıp vuruyor.
    Takim kontraatağa kalkmış ya da atak olgunlaşmış senin forvetler rakip ceza sahasına yerleşmiş falan önemli değil.
    Bunu engellemek için de her yolu denedim.Hatta sırf bunu neyin engelleyebileceğini görmek için kariyer açtım.Takım oturduktan sonra her maçta sadece şu adamlar şut atmasın diye uğraştım .Rakip güçlü/güçsüz,defans oynuyor/atak yapıyor önemli değil.Direk pas ve hızlı tempoda zaten 2. ya da 3.pas sonunda bizim abilerin sabrı tükeniyor,şutu yapıştırıyorlar.

Sadece çok yavaş tempoda topa sahip ol ve kısa pas yap dediğinde şutların sayısı azıcık azalıyor fakat bu vatandaşlar da yemin etmiş o topu kanatlara ya da ceza sahasına derinlemesine atmayacak.Belki biraz kendi aralarında al gülüm ver gülüm yapacak ama o şut atılacak arkadaşşş... (Eğer çözüm öneriniz varsa lütfen paylaşın)

Benim anladığım kadarıyla oyun ne kadar çok maç anını göstermek isterse o kadar saçmalıyor.Sadece key moments göster dediğinde daha az saçmalık oluyor.
    Oyununun içinde olabilecek ihtimaller o kadar az sayıda yapılmış ki 90 dk.yı izlediğinde rutine bağlıyor,ihtimal sayısı az olduğu için aynı şeyler aynı şekilde ve aynı sonuçla karşına geliyor.
    Maç skorları 34-25 falan bitmesin diye gol olmadan sonuçlanan çok pozisyon olmasına çabalıyor sistem.
    Örneğin senin kanat oyuncun çok kaliteli ve tabiri caizse "telefon kulubesinde bile çalım atabilen" bir adamsa rakibin de nispeten güçsüzse,o adam rakibin bekini maymun ediyor.Çünkü devamlı o beke takılır ve geçemezse senin kanat oyuncunun ratingi düşecek ve kötü oynuyor gözükecek .
    E geçtiği zaman da ortaya keserse yine iyi oyuncun topu tamamlayacak ve hep gol olacak...

Sigames te çözümü sistemin golle sonuçlanmasına bu kadar çok izin vermemesi üzerine kurmuş.O zaman ne oluyor ,kanattaki adam kalecinin burnunun dibine kadar gelirken Gareth Bale,C.Ronaldo oluyor ama pası atması gereken anda da aynı adamın oyun zekası İsmail Güldüren,Baki Mercimek seviyesi oluyor Yapma desen de dinlemiyor,kafası almıyor sanki,vuruyor top kalecinin üzerine

Direk mevzusu da aynı şekilde bence.
    Oyunun gol pozisyonları ve gol pozisyonsuz oyun akışı o kadar az farklı pozisyon olasılığı ile maç motoruna aktarılmış ki skorlar astronomik seviyelere gelmesin diye oyun naapıyor; "madem bu takım iyi hazırlanmış ve hayvanlar gibi saldırıyor ,e her maç da 5-6 gol atılmaz di mi,o zaman pozisyona girsin ama golle sonuçlanmasın,direkten dönsün diyor.
    Yapımcılar yaparken bunu hedeflemeseler de oyunun içinde olabilecekler o kadar az farklı olasıklı ki mecburen sistem bunu seçiyor.En acısı da Sigames de bunun farkında.
    Ha büyük bir aksiyon alınıyor mu?
    Hayır,sadece mevcut sistem üzerine yapılan yamalarla giderilmeye çalışılıyor.

Eğer bu aralar vakit bulabilirsem bir arkadaşımla beraber oyunda karşılaşılan bu tip olayları ve eksiklikleri İngilizce olarak yorumladığımız bir video hazırlayıp youtube a koymak ve Sigames ile de paylaşmak istiyorum.Eğer istediğimiz gibi olur ve çok hit alır ise;şu anda haldır haldır patch yapan Sigames belki dikkate alır.

P.S.:Ben de amma uzun yazıyorum ya...Kafa şişiriyosam kusura bakmayın..
    Allah senden razi olsun beni bunlari yazmaktan kurtardin
    Senin bu yazin bile hit alir.
    +1 diyorum

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Flammable View Post
    Bu arkadaşlar;

Hocam yazının tamamını okumadım ama bu bölüme katılıyorum. Hatta direktiflere falan ek olarak "şut denemek yerine pas verir" tercihine alıştırdım oyuncuları ama "bana mısın?" demiyorlar.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

merak ettigim konu su yeni patch ne zaman cikicak?oyun gercekten oynanmaz halde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Valla bu sıkıntı sadece bende mi var bilmiyorum ama karşı karşıya %100'lük en az 4-5 tane pozisyon kaçıyor her maç, sadece benim için geçerli değil rakip takım da çok kaçırıyor bu tarz pozisyonları.
    Anca kanatlardan veya duran toplardan gol bulabiliyor takımlar,öyle ki maç motoru skoru dengelemek için her türlü saçmalığa müsade ediyor.
    Kale ağzında 3 şutun direkten veya kaleciden dönmesi mi dersin,6 pastan taca vuranlar mı dersin çözemedim.

Sayfa 27 / 94 İlkİlk ... 1725262728293777 ... SonSon

Mesaj Yetkileri