Mac motoru uzerinde calisanlar baska, transfer sistemi uzerinde calisanlar baska, formalara camuru surenler baska.
Herkesin uzmani oldugu, uzerinde calistigi seyler var.
Transfer sistemine bu yil fazla bakmadim ve simdiye kadar sadece BAL ve 3. Lig'de oynadim, o yuzden pek yorum yapmayacagim cunku sadece serbest oyunculari alacak param oldu simdiye kadar.
Ama mac motorunun FM 2013'un en son halinden beri bir cok konuda ilerledigi gozle goruluyor. Benim anladigim bu ilerleme sizin icin yeterli degil. Ama adamlarin calisabildikleri hiz bu kadar.
Oyun cikmadan once 3 ay boyunca haftada 2 tane mac motoru cikiyor. Test ediliyor ve gelistiriliyor.
Sonucta onlarin belli bir tarihte oynanabilir bir oyun cikartma yukumlulukleri var.
Bunu da yapmak icin ugrasiyorlar. Belli bir noktadan sonra da gerisi uzerinde ilerleyen donemde calisacagiz deyip oyunu cikartiyorlar. Bu FM'in gercegi. Bu hic bir zaman degismeyecek. Eger bu hosuna gitmiyorsa da yapacak bir sey yok. Cunku isin isleyisi, degil 3-5 yildir, oyunun ilk ciktigi 1992 yilindan beri boyle cunku istersen 365 gun, 24 saat calis mac motorunun gelismesi bitmez. Tam bitti dedigin anda yeni bir eksik karsina cikar.
Championship Manager 4 eziyetini cekenler hatirlar. Oyun resmen oynanamaz bir halde Eidos'un zorlamasiyla cikartilmisti. Eidos ile SI'in arasi zaten bundan sonra acilmaya basladi ve ayrilmalarindan sonra SI once Sega ile anlasti sonra da oyun Sega'ya satildi ama SI'in kuruculari gorevlerine devam etti. Bir daha da Championship Manager 4 rezaletini yasamadik.
Ozellikle bu Championship Manager 4 rezaleti yuzunden de bir cok kisi SI'in oyunu duzeltmek icin cirpinmalarina saygi duydugu icin oyun Football Manager olduktan sonra oynamaya devam etti. Cunku artik biliniyordu ki bir sorun varsa SI'dakiler bunun pesini birakmaz. Cozer.
Tabii bu oyundan zevk almak isteyen bazi kisileri doyurmuyor. Ama simdiye kadarki tecrubem bana der ki, simdiye kadar doymadiysaniz, bundan sonra da hic bir zaman doymayacaksiniz.