1 ile 30 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Abi her şey iyi güzel de bu adamlar bunu bize "menajerlik simülasyonu" diye satıyor mu? satıyor... parasını alırken gönlünüzden ne koparsa atın 3-5 mi diyorlar? hayır.. takır takır alıyorlar. bi market bize bozuk ürün sattığında götürüp geri verebiliyoruz bu adamlar bozuk ürünlerini geri alıyorlar mı? almıyorlar. eminim öyle olsa alanların yarısı iade eder şu an. hal böyleyken o oyunun içeriği ne kadar karmaşık olursa olsun karşımıza en azından tutarlı bi şey koymak zorundalar. koymadıklarında tepki alırlar. açıkçası ortada binlerce belki onbinlerce değişken olması hiç kimseyi ilgilendirmiyor. ufak tefek hata elbet olur. hatta az tekrar eden büyük hatalar da olur. kimsenin buna ses çıkardığı yok. ama adamlar parasını aldıkları şeyi böyle saçma sapan hatalarla önümüze koyduklarında ister istemez "emek harcanmamış" izlenimi uyandırıyor. yani şu işin başındaki adamın aklı azcık başında olsa zahmet edip 2 saat oynadıysa şu oyunu asla piyasaya sürmez... ticari kaygılar yüzünden diyebilirsiniz. ama müşteriye de değer verilmeli biraz. şu haliyle resmen çöp bu oyun. kimse kusura bakmasın.
    yahu şunca insan yıllardır 2 şey bekliyor şu oyundan. bi düzgün bi transfer sistemi bir de adam akıllı bi maç motoru.
    peki bunlar ne yapıyor. oyunun temeli olan iki şeyi bi kenara atıp yok formadaki çamurmuş yok tribündeki taraftarmış meşaleymiş bilmem ne. insanlar 10 senedir aynı şeyden şikayet ediyor. en basitinden 3 yıldır oyunda bi "direk" problemi var ve hala çözülmedi. inanılır gibi değil. çözülmesi bu kadar zor olmasa gerek. elbette ki ağır bir iş. ama imkansız değil. yapan yapıyor. adam futbol oyunu yapıyor, basketbol oyunu yapıyor, silahlı oyun yapıyor bilmem ne yapıyor eyvallah hepsinde türlü hatalar var ama illallah dedirtecek kadar saçma ve çok değil. demek ki yapan yapıyor. onlarda da yok mu bunca değişken?
    bu adamların asla savunulacak bi tarafı yok. çünkü evet herkes hata yapar ama bunlar zahmet edip yaptıkları hatalar için bir özür dileme gereği dahi duymuyorlar. çok zor değil sitenin açılış sayfasına ya da forumlarına oyundaki hataların farkındayız, özür dileriz, şu kadar zaman içinde çok daha iyi olacak diye bir yazı koysalar kimse bu kadar tepki göstermez. aslında tepkilerin çoğu oyundaki hatalara değil SI'ın tutumuna. adamlara oyunda böyle bi sıkıntı var diye yazıyor onlarca kişi bi tane moderatör çıkıp abuk sabuk konuşuyor üstüne bi tane teknik eleman çıkıp ben oynuyorum ben de niye olmuyor diye savunmaya geçiyor. o kadar adam yalan söylüyor. aynı anda dünyanın farklı farklı yerlerinden bir sürü insan aynı anda aynı yalanı söylüyor olabilir ama onlar asla hata yapmış olamaz.
    Mac motoru uzerinde calisanlar baska, transfer sistemi uzerinde calisanlar baska, formalara camuru surenler baska.

Herkesin uzmani oldugu, uzerinde calistigi seyler var.

Transfer sistemine bu yil fazla bakmadim ve simdiye kadar sadece BAL ve 3. Lig'de oynadim, o yuzden pek yorum yapmayacagim cunku sadece serbest oyunculari alacak param oldu simdiye kadar.

Ama mac motorunun FM 2013'un en son halinden beri bir cok konuda ilerledigi gozle goruluyor. Benim anladigim bu ilerleme sizin icin yeterli degil. Ama adamlarin calisabildikleri hiz bu kadar.

Oyun cikmadan once 3 ay boyunca haftada 2 tane mac motoru cikiyor. Test ediliyor ve gelistiriliyor. Oyun ciktiktan sonra devam ediyor. Oyunun son yamasi bittikten sonra da koklu/buyuk duzeltmeler yapiliyor (3 ay boyunca test edilmesi gereken degisiklikler - mesela bu yil oyunun butun hesaplarinda kullanilan mesafeler 1/8 yarda'dan (yani 11 cm) 1 cm'ye dusuruldu ki daha ince hesap yapilabilsin, ondan onceki sene topun uydugu butun fizik kurallari gelistirildi).

Sonucta onlarin belli bir tarihte oynanabilir bir oyun cikartma yukumlulukleri var.

Bunu da yapmak icin ugrasiyorlar. Belli bir noktadan sonra da gerisi uzerinde ilerleyen donemde calisacagiz deyip oyunu cikartiyorlar. Bu FM'in gercegi. Bu hic bir zaman degismeyecek. Eger bu hosuna gitmiyorsa da yapacak bir sey yok. Cunku isin isleyisi, degil 3-5 yildir, oyunun ilk ciktigi 1992 yilindan beri boyle cunku istersen 365 gun, 24 saat calis mac motorunun gelismesi bitmez. Tam bitti dedigin anda yeni bir eksik karsina cikar.

Championship Manager 4 eziyetini cekenler hatirlar. Oyun resmen oynanamaz bir halde Eidos'un zorlamasiyla cikartilmisti. Eidos ile SI'in arasi zaten bundan sonra acilmaya basladi ve ayrilmalarindan sonra SI once Sega ile anlasti sonra da oyun Sega'ya satildi ama SI'in kuruculari gorevlerine devam etti. Bir daha da Championship Manager 4 rezaletini yasamadik.

Ozellikle bu Championship Manager 4 rezaleti yuzunden de bir cok kisi SI'in oyunu duzeltmek icin cirpinmalarina saygi duydugu icin oyun Football Manager olduktan sonra oynamaya devam etti. Cunku artik biliniyordu ki bir sorun varsa SI'dakiler bunun pesini birakmaz. Cozer.

Tabii bu oyundan zevk almak isteyen bazi kisileri doyurmuyor. Ama simdiye kadarki tecrubem bana der ki, simdiye kadar doymadiysaniz bundan sonra da hic bir zaman doymayacaksiniz.
    Last edited by perpetua : 15.Kasım.2013 at 01:32

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Mac motoru uzerinde calisanlar baska, transfer sistemi uzerinde calisanlar baska, formalara camuru surenler baska.

Herkesin uzmani oldugu, uzerinde calistigi seyler var.

Transfer sistemine bu yil fazla bakmadim ve simdiye kadar sadece BAL ve 3. Lig'de oynadim, o yuzden pek yorum yapmayacagim cunku sadece serbest oyunculari alacak param oldu simdiye kadar.

Ama mac motorunun FM 2013'un en son halinden beri bir cok konuda ilerledigi gozle goruluyor. Benim anladigim bu ilerleme sizin icin yeterli degil. Ama adamlarin calisabildikleri hiz bu kadar.

Oyun cikmadan once 3 ay boyunca haftada 2 tane mac motoru cikiyor. Test ediliyor ve gelistiriliyor.

Sonucta onlarin belli bir tarihte oynanabilir bir oyun cikartma yukumlulukleri var.

Bunu da yapmak icin ugrasiyorlar. Belli bir noktadan sonra da gerisi uzerinde ilerleyen donemde calisacagiz deyip oyunu cikartiyorlar. Bu FM'in gercegi. Bu hic bir zaman degismeyecek. Eger bu hosuna gitmiyorsa da yapacak bir sey yok. Cunku isin isleyisi, degil 3-5 yildir, oyunun ilk ciktigi 1992 yilindan beri boyle cunku istersen 365 gun, 24 saat calis mac motorunun gelismesi bitmez. Tam bitti dedigin anda yeni bir eksik karsina cikar.

Championship Manager 4 eziyetini cekenler hatirlar. Oyun resmen oynanamaz bir halde Eidos'un zorlamasiyla cikartilmisti. Eidos ile SI'in arasi zaten bundan sonra acilmaya basladi ve ayrilmalarindan sonra SI once Sega ile anlasti sonra da oyun Sega'ya satildi ama SI'in kuruculari gorevlerine devam etti. Bir daha da Championship Manager 4 rezaletini yasamadik.

Ozellikle bu Championship Manager 4 rezaleti yuzunden de bir cok kisi SI'in oyunu duzeltmek icin cirpinmalarina saygi duydugu icin oyun Football Manager olduktan sonra oynamaya devam etti. Cunku artik biliniyordu ki bir sorun varsa SI'dakiler bunun pesini birakmaz. Cozer.

Tabii bu oyundan zevk almak isteyen bazi kisileri doyurmuyor. Ama simdiye kadarki tecrubem bana der ki, simdiye kadar doymadiysaniz, bundan sonra da hic bir zaman doymayacaksiniz.
    Sanırım ne demek istediğimi yeterince anlatamadım..
    Ben dört dörtlük, eksiksiz, hatasız bir şeyin peşinde değilim. Ortada bir gerçek var ki bu oyun gerçeğin birebir aynısı olsa biz oyuncuların %95'i bırakmak zorunda kalır. Çünkü teknik direktörlük hepimizin yapabileceği bişey değil. olay "zevk almak"da zaten...
    benim eleştirdiğim nokta tam olarak şu. hata var hata var.. 20 senelik geçmişi olan bir oyun böyle bariz hatalarla çıkmamalı.
    bu oyunun gelişimi sahanın ve oyuncuların bir düzlem üzerine 3 boyutlu yansıtıldığı, direktiflerin kenardan sesli olarak verildiği, konuşmaların sesli olarak yapıldığı günlere ve sonrasına dek sürecek. bu apayrı bi konu. ama bir iş yapıp karşılığında para alıyor bu adamlar. ve ben satın aldığım bir ürünün herkesin görebileceği kadar bariz hatalarla dolu olmasını kabul etmiyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Sanırım ne demek istediğimi yeterince anlatamadım..
    Ben dört dörtlük, eksiksiz, hatasız bir şeyin peşinde değilim. Ortada bir gerçek var ki bu oyun gerçeğin birebir aynısı olsa biz oyuncuların %95'i bırakmak zorunda kalır. Çünkü teknik direktörlük hepimizin yapabileceği bişey değil. olay "zevk almak"da zaten...
    benim eleştirdiğim nokta tam olarak şu. hata var hata var.. 20 senelik geçmişi olan bir oyun böyle bariz hatalarla çıkmamalı.
    bu oyunun gelişimi sahanın ve oyuncuların bir düzlem üzerine 3 boyutlu yansıtıldığı, direktiflerin kenardan sesli olarak verildiği, konuşmaların sesli olarak yapıldığı günlere ve sonrasına dek sürecek. bu apayrı bi konu. ama bir iş yapıp karşılığında para alıyor bu adamlar. ve ben satın aldığım bir ürünün herkesin görebileceği kadar bariz hatalarla dolu olmasını kabul etmiyorum.
    Hata mi?
    Oyunun yeterince gelistirilmemis olmasindan kaynaklanan sorun mu?

Bence cok fazla hata yok.
    Ama eksikler cok.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Hata mi?

Ama eksikler cok.
    Eksiği çok olan bir oyunun "tam sürüm" olarak piyasaya sürülmesi bile başlı başına bir hatadır abi bana göre

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hata mi?

Ama eksikler cok.
    Mesela ne gibi eksikler ve de bunları SI forumunda da dillendiriyor musun Ömer abi ?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Hata mi?

Ama eksikler cok.
    Bu konuda size katılmıyorum. Mesela transfer sisteminde takas olayı oyunda olmasaydı buna eksik diyebilirdik. Ama takas olmasına rağmen işlevsizse ya da gerçeklikten çok uzaksa bu bir hatadır.
    Maç motorunda mesela siz oyuncuya uzaktan şut atma komutu veremiyor olsaydınız bu yüzden de çok şut atılıyor olsaydı buna eksik diyebilirdik. Ama bunu koymalarına rağmen o direktid hiçbir işe yaramıyorsa bu hatadır.
    Şu an oyunda olduğunu iddia ettikleri şeyler vasatın üstünde çalışsa kimse ses etmeyecek. Adam şunu yaptık bunu ekledik diyor bi bakıyorsunuz var ama olmasa daha iyi.
    Mesela bence şu oyunda sesli komut olmaması eksik. Bu yeniliği uzun zamandır bekliyorum. Takıma kısa pas dediğimde o komut işlemeli. Zor bişey de değil malum. Ama ben bu yok diye isyan etmiyorum. Adamlar koymamış. Olduğunu iddia etmemişler. Ben bunu bile bile almışım oyunu. Fakat oraya takım komutlarını koymuş, oyun çıkmadan önce de video yayınlamış bilmem ne yapmış ballandıra ballandıra anlatmış. Parasını verip almışım. Bi açıyorum oyunu tıklıyorum komuta yeşil yanıyo ama gerisi yok. Adama diyorum ki topu defansa dağıt ama nafile. Takılıyor kafasına göre. Üstelik adam her bildiğini okuduğunda rakip topu alıp tehlikeli oluyor. Gel de çıldırma. Hata işte bu.

Mesaj Yetkileri