Sayfa 35 / 94 İlkİlk ... 2533343536374585 ... SonSon
1,021 ile 1,050 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Versiyon 14.1.9 veya 14.9.9 olmadan kimse oyunu rahat oynayamayacak

Böyle forumları falan hiç takip etmeden sadece FM oyuncusu olan arkadaşlarım var oyundan falan çok memnunlar öyle ballandıra ballandıra anlatıyorlar ki acaba diyorum forumlar olmasa daha güzel olmazmıydı
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Uzun zaman oldu siteye girmeyeli ve yazmayalı ama sanki bu seneki oyunu daha çok beğendim gibi. Tek sorun taktik çok çabuk çözülüyor ya da antreman sistemini iyi kullanmak gerekiyor.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu arada imza ücreti olarak verdiğimiz primler de transfer bütçesinden düşüyor artık, bu çok kötü olmuş.

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Bursa ile 2. sezonum ve Timsah Arena'ya geçtik. Lakin şöyle bir tuhaflık var geçen sene 20000 kombine satmışken bu sene 20550 kombine sattık. Yeni stad 2 katı kapasite vesaire en az 25-30 bin arası bekliyor insan. Bu neye göre belirleniyor ?

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by MoisHaLe View Post
    Bursa ile 2. sezonum ve Timsah Arena'ya geçtik. Lakin şöyle bir tuhaflık var geçen sene 20000 kombine satmışken bu sene 20550 kombine sattık. Yeni stad 2 katı kapasite vesaire en az 25-30 bin arası bekliyor insan. Bu neye göre belirleniyor ?
    Taraftar yine taraftar sonuçta kombine ve maça geleni karıştırmamak gerekiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post
    Taraftar yine taraftar sonuçta kombine ve maça geleni karıştırmamak gerekiyor.
    Ayrıca önceki sezon gösterdiğiniz performans, yaptığınız transferler vs de çok önemli kombine satışında. Yine de 1 sene %30-40 artış olmaz ama.

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Ayrıca önceki sezon gösterdiğiniz performans, yaptığınız transferler vs de çok önemli kombine satışında. Yine de 1 sene %30-40 artış olmaz ama.
    önceki sezon da son derece iyi bir performans sergiledi takım ve önemli transferlerde var. Benim demek istediğim 25 bin kişilik stadda 20 bin kombine satılırken 45 binlik stadda da 20500 satılıyor

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Eğer yanlış bilimiyorsam taraftar sayısı maximum bir sayıyla giriliyor veritabanına.Bununla alakalı bir durum da olabilir.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

çıksa iyi olacak artık şu yama :/

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MoisHaLe View Post
    Taraftar kombine satışları editöre yüzdeli olarak girilmiyor o yüzden mevcut girilmiş değer üzerine gösterdiğiniz performanslara bağlı olarak çok fazla olmadan artıyor.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Oyunda Beşiktaş'ın yeni stadının yapımı tanımlandıktan sonra, sadece Avrupa Kupası maçlarında;

Kulüp bilgileri kısmında stadın adı "İnönü Spor Kompleksi Vodafone Arena" olarak gözüktüğü halde, mesaj kutumuza gelen haberlerde "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena" olarak gözüküyor.

Ayrıca Beşiktaş'ın fikstürüne baktığımda da evinde oynayacağı Avrupa maçlarında sahası "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena" olarak gözüküyor.

Bunun sebebi nedir? Lig maçlarını İnönü'de yaparken, Avrupa maçlarına Ali Sami Yen'de çıkmak? Yoksa bu bir hata mı?

Gerçi rezalet maç motorunun yanında bu pek önemli bir sorun değil ama genede belirteyim dedim.

Cool

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Neyin duzeldigi veya duzelmedigi hakkinda yorum yapamam.

Ama benim sorun olarak gordugum ve henuz duzeltilmemis bir kac sey var.
    patch ile ilgili bu bir tüyo ise şubata kadar eski serilerle devam

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Oyunun gerçekçiliği , Oyunun hatalarının savunma ile kapatılması falan konuşan boşa konuşur artık

İki örnek vererek hemen açıklıyorum neden böyle dediğimi.

1.Maç : Gençlerbirliği : 9 Samsunspor : 4

Kırmızı kartı gördükten sonra bilerek 10 kişi devam ettik ve rakibin ne yapacağını merak ettim.Tabi bu durumda savunmayı da gözleme fırsatına sahip oldum.Şimdi mantık olarak bakınca 10 kişi kalan takım oyuncuları kırmızı kart gören oyuncunun yerini doldurmak için çabalar.Nitekim oyunda ki kafa yapısı çok aptalca olduğu için böyle birşey olmadı ve rakip bizim sağımızdan geldi attı geldi attı Bu normal tabi yani illaki bir savunması olacaktır diye düşünüyorum.Geleyim 2.maça.Maçın ss sini alamadım bir türlü bu şekilde aktarayım.

2.Maç : Sivasspor : 7 Samsunspor : 8

Bu maça ise şöyle bir taktik ile çıktık.Kaleye Semih Şentürk'ü koyduk.2 Kalecimizi forvet hattına koyduk.Savunmaya yedek forvetlerimizi falan koyduk.Nitekim maça çıktım.Sivas Semih kaledeyken attı da attı sonra Semih'i forvete çekip kaleye oyunda forvet oynayan 2 kalecimizden birini aldık ve öyle devam ettik.Sonra böyle saçma sapan bir sonuç çıktı karşıya.Taktiğimiz ise 1 kaleci 10 kanat oldu.Orta tarafı bomboş bıraktık

Oyunun savunmasını yapmak veya hataları görmezden gelip demek işin tamamıyle basitine kaçmaktır şu örneklerden sonra

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Az önce 2. sezonu bitirdim. 2 yıl üst üste şampiyon oldum, ilk yıl biraz zor olsa da 2. yılımda çok rahattım. Avrupa'ya katılmadığım için başarı ile pek sıkıntım olmadı ama oyunda ciddi hatalar olduğu su götürmez bir gerçek. Çıkan komik ve saçma mesajlara hala bir çare bulunamamış. Örneğin ligin bitimine haftalar kala şampiyonluğu garantilememe rağmen zar zor şampiyon oldunuz, korktuğunuz zamanlar oldu mu gibi mesajlar çıkmaya devam ediyor. Oyuncu transferlerinde de garip bir şekilde birçok oyuncu 1 yıldan fazla sözleşme imzalamıyor. Aç gözlü bir manajere denk geldiyseniz vay halinize, adama milyonlar verip satın alıyorsunuz ama sırf manajer 1 yılın üstünde sözleşmeyi kabul etmediği için vazgeçiyorsunuz.

Maç motorundan bahsetmek istemiyorum bile, geçen sene olduğu gibi bu sene de çok kötü bir maç motoru çıktı karşımıza. Yama ile düzeltilir demek isterdim ama biliyorum ki hataları düzeltirken diğer tarafları bozacaklar ve Mart ayına kadar bu şekilde gidecek.

Yine de tüm saçmalıklarına rağmen oyunu oynamaya devam ediyoruz, o kadar para verdik boşa gitmesin. Geçen sene oyunu satın aldıktan sonra 2 sezon oynayıp Mart'a kadar beklemiştim, sonra da en fazla 4-5 sezon oynadım ve bir daha dokunmadım oyuna. Umarım bu oyunda bu şekilde olmaz, böyle giderse artık FM almaktan da vazgeçecez.

özellikle oyunun kolaylığı konusuna bende vurgu yapmak istiyorum. Hiç zorlanmadıktan sonra oyunu oynamanın anlamı kalmıyor açıkçası

16. Default

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Ben biraz bu beğenilerin beklentilerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Tamam eksik, hatalı yönleri var ancak simulasyon olarak da sunulsa en nihayetinde bir oyun bu, ne kadar gerçeğe yaklaşabilir ki. Ayrıca bu tarz bir oyunu bu adamlar kadar iyi yapabilen de yok, EA Sports'da denedi uzun yıllarca ama olmadı yine her zaman gerçeğe en yakın CM-FM serisi oldu. En beğenilen oyunlarda bile ne mantık hataları, ne sorunlar varken FM'in bu kadar acımasızca eleştirilmesi saçma geliyor bana.

Şahsen ben 14'ü çok beğendim, 13'e göre ciddi sınıf atlamış bir oyun olduğunu düşünüyorum. 13'ü pek oynamadım bile çünkü çok kolay gelmişti bana çabuk başardım bir çok şeyi, sarmadı. 14 daha ayrıntılı ve daha güzel, taktik yaparken çok ince düşünüp kasman gerekiyor, doğru planlama yapman gerekiyor, komutları iyi dengelemen gerekiyor falan. Öyle eskisi gibi Sneijder'i AMC'ye koyayım uca Drogba'yı koyayım rakiplerin aklını alayım diye bir şey yok, çalışmak gerekiyor. Bunlar benim hoşuma giden şeylerden bir kısmı. Ben oyundan ne istediğimi biliyorum, bana ne verebileceğini de biliyorum o yüzden para verip aldım. Bazen gerçekten çok şey istiyor muşuz gibi geliyor.
    Oyundaki yenilikleri ben de beğendim. taktik sistemindeki köklü değişiklik de dahil çok beğendim. Ama maç motorundaki bugları ve dinamik hatalardan dolayı skorların halı saha maçı skoruna dönmesi, rakip oyuncular kanattan gelirken bizim beklerimizin "ambulans geliyor, yolu açın" vari bir şekilde önünden çekilmesi falan kabul edilebilir şeyler değil. Bir de transfer sistemindeki rakibin sizin oyuncunuza verdiği değerle, sizin rakipten oyuncu alabilmek için verebildiğiniz değerlerde denge olmaması. Yani maç motorundaki hatalarla transfer sisteminde düzenlemeye gitseler bu olay biter. O dakikadan sonra hala bıdıbıdı eden adamın bilin ki artniyeti vardır.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Bazen defans öyle hata yapıyor ki "top defansın arkasına sarksa bile boş ver, yorulma sen depar atma" şeklinde komut vermişim gibi hareket ediyor.

Oyunun kolaylığı konusunda ise şunu söyleyebilirim takım 4 galibiyet üst üste aldı mı moraller fırlıyor ve takım havaya giriyor ama orta halli bir takım aldığınızda bu pek mümkün olan bir şey değil.

Quote Originally Posted by CeNTeR_TR View Post
    Oyunun gerçekçiliği , Oyunun hatalarının savunma ile kapatılması falan konuşan boşa konuşur artık

İki örnek vererek hemen açıklıyorum neden böyle dediğimi.

1.Maç : Gençlerbirliği : 9 Samsunspor : 4

Kırmızı kartı gördükten sonra bilerek 10 kişi devam ettik ve rakibin ne yapacağını merak ettim.Tabi bu durumda savunmayı da gözleme fırsatına sahip oldum.Şimdi mantık olarak bakınca 10 kişi kalan takım oyuncuları kırmızı kart gören oyuncunun yerini doldurmak için çabalar.Nitekim oyunda ki kafa yapısı çok aptalca olduğu için böyle birşey olmadı ve rakip bizim sağımızdan geldi attı geldi attı Bu normal tabi yani illaki bir savunması olacaktır diye düşünüyorum.Geleyim 2.maça.Maçın ss sini alamadım bir türlü bu şekilde aktarayım.

2.Maç : Sivasspor : 7 Samsunspor : 8

Bu maça ise şöyle bir taktik ile çıktık.Kaleye Semih Şentürk'ü koyduk.2 Kalecimizi forvet hattına koyduk.Savunmaya yedek forvetlerimizi falan koyduk.Nitekim maça çıktım.Sivas Semih kaledeyken attı da attı sonra Semih'i forvete çekip kaleye oyunda forvet oynayan 2 kalecimizden birini aldık ve öyle devam ettik.Sonra böyle saçma sapan bir sonuç çıktı karşıya.Taktiğimiz ise 1 kaleci 10 kanat oldu.Orta tarafı bomboş bıraktık

Oyunun savunmasını yapmak veya hataları görmezden gelip demek işin tamamıyle basitine kaçmaktır şu örneklerden sonra
    imana gekdim kardeşim..

@CeNTeR_TR
    Maşallah bizim 6-4 lük maç daha iyimiş yav

Nesil
    2013
    Yer
    Coventry/UK

Oyunun kolay olduğuna ben şu an için katılımıyorum açıkcası. Orta ve ya altı bir takım alırsanız galibiyetlerde sevinçten havalara uçacak hale geliyorsunuz ya da ben daha taktik oturtamadım.

maçın başında santra yapan oyuncum topa dokunduğu anda sakatlandı. daha da birşey demiyorum oyun hakkında.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by fernando1907 View Post
    maçın başında santra yapan oyuncum topa dokunduğu anda sakatlandı. daha da birşey demiyorum oyun hakkında.
    Profesyonelligi dusuk oyuncudur, isinmadan santra mi yapilir!

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by amorti View Post
    Profesyonelligi dusuk oyuncudur, isinmadan santra mi yapilir!
    aynısı benim bi maçta rakip oyuncuya oldu

24. Default

Miles Jacobson ‏@milesSI 23 sa @iamgarfield90 the next data update would be after the January transfer window, so would have everything by then I expect.

Hadi bakalım geçmiş olsun, Ocak transfer dönemin sonuna kadar bekliyoruz update için.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

bu belirttiği data update için geçerli, bug fixler için arada güncelleme geçebilirler belki
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by berkay709 View Post
    Miles Jacobson ‏@milesSI 23 sa @iamgarfield90 the next data update would be after the January transfer window, so would have everything by then I expect.

Hadi bakalım geçmiş olsun, Ocak transfer dönemin sonuna kadar bekliyoruz update için.
    Veritabanı güncellemesinden bahsediyor transfer falan, zaten Ocak transfer dönemi sonunda çıkıyordu o her zaman.

Nesil
    2007

Maç motoru tamamlanmış diğer konulara geçmişler. Bu hafta içinde çıkarmış büyük ihtimalle.

Bugun muhtemelen gelir yeni update yada yarın en geç

Yeni güncelleme ne zaman gelir ?

forumdaki serwan arkadaş mani çıkmaz ise bu hafta içi çıkacağını ögrenmiş.. bizde bekliyoruz işallah dediği gibi çıkar artık

Sayfa 35 / 94 İlkİlk ... 2533343536374585 ... SonSon

Mesaj Yetkileri