Başarılar![]()
Başarılar![]()
AĞUSTOS AYI MAÇLARI
EYLÜL AYI MAÇLARI
DARKO ALEKSİC'İN GENEL DEĞERLENDİRMESİ
Takımda orta saha mevkisinde rotasyon sorunu vardı. Bunun için tecrübeli ve mental açıdan sağlam bir yedek oyuncu almak gerekti. Davide Biondini bunun için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Kiralık olarak aramıza katıldı. Bir diğer kiralık transferimiz Karim Guede ise zaten Bundesliga'yı bilen ve tecrübeli bir isim. O da mental ve fiziki açıdan çok güçlü. Gereken kadro derinliğini sağladık diyebiliriz.
Ligde ise istediğimiz başlangıcı yapamadık. Zor geçeceğini bildiğimiz Stuttgart deplasmanında varlık gösteremedik ve sahadan mağlup ayrıldık. Ama hemen ertesi hafta evimizde güzel bir galibiyet aldık. Herta Berlin deplasmanı ve Münih maçlarında da pozisyon kıtlığı nedeniyle 1 puana razı olduk.
kiralık oyuncuların profilini çok beğendim hacım.![]()
Başarılar![]()
Herta Berlin'den 3 puan alsaymışız daha iyi olabilirmiş![]()
EYLÜL-EKİM AYI MAÇ SONUÇLARI
![]()
DARKO ALEKSİC'İN GENEL DEĞERLENDİRMESİ
Eylül ayını harika geçirdik. 3 sert deplasmandan galip ayrıldık ve kupada Stuttgart'tan rövanşı aldık diyebiliriz. Yeni bir taktiksel oyun planı kurduk ve bu planın işlediğini görmek bizi çok mutlu etti. Yeni taktiğimizin parlattığı isim Finnbogason oldu. Forvet hattında tek olmasına rağmen arkasındaki Diego ile birlikte olan uyumu sonucunda 5 maçta 7 gol atarak şuanda Bundesliga ve kupada en golcü isimler arasında yer alıyor.
YENİ TAKTİKSEL DÜZENİMİZ
İlk bakışta fantazi gibi görünen fakat uygulamada harika sonuçları doğuran bir taktik sistem yaratmayı başardık sanırım. Takım çok gol atıp, az gol yiyor. 90 dakika boyunca oyundan kopmalar yok denecek kadar az ve maçı domine eden bir oyun yapısı oluştu böylece. Tek kötü yanı ; ofansif kanat oyuncuları bu taktiğe uygun değil. Vieirinha, Caliguiri, Brandt, Arnold gibi isimler bu taktikte sırıtıyorlar. Çünkü defansif yönleri yok. Normalde Perisic de kanat oynuyordu ama bu taktikte onu OOS yada GF oynatınca iyi katkı vermeye başladı. Diego'nun sakatlığında goller ve asistler yapmaya başladı. Orta 3'lümüz Gustavo-Zuculini-Guede ; gerçekten hem fizik hem de teknik açıdan harika bir üçlü oluşturduğumuzu düşünüyorum. Polak'ın sakatlığından kendisine fırsat doğan Guede de bunu çok iyi değerlendirdi ve Biondini, Polak 2lisinden formayı kaptı. Defansta Felipe ve Klose zaten banko. Sürpriz isim Robin Knoche. Sanırım gelecekte Almanya'nın en iyi defans oyuncularından biri olacak. Tecrübeli Naldo'dan formayı kaptı o da. Kalecimizi konuşmaya gerek yok. Benaglio standartların çok üstünde bir kaleci ve kaptanımız.
Arka alanın bu derece boş olmasına rağmen bu denli güzel sonuçların alınmasına şaşırmadım desem yalan olur zira ben rakip kanatlara pek önelem alamıyorum beklerim iyi olsa bile slalom yapıyor rakipler :F sende bek namına hiç bişey yok rakip kanatlar etkili olamıyor mu ?
Vallahi Bayern ve Schalke maçlarında çok tereddüt ettim bu taktikle çıkarken maça. Çünkü Ribery, Robben, Farfan, Draxler gibi isimleri tutmak neredeyse imkansız. Ama alan savunması yaptığımız için boşluk bırakmıyoruz kanatlarda. Trasch ve Schafer taç çizgisi boyuncu sürekli gidip geliyorlar ve bunlara Guede ve Zuculini de alan daraltarak eşlik ediyor. Takım olarak top kapma olayında çok iyiyiz. Belki bu da etkili olmuştur sonuçların böyle olmasındaAyrıca Finnbogason'u yazın bir kenara. Bu adam bir harika
![]()
Zaten oyunun başında ucuza kapatmak gerek. Yoksa ilerde üst düzey bir oyuncu oluyor( fm13'den tecrübem, 14'de nasıl olur bilmem) ve fiyatı astronomik seviyeye ulaşıyor![]()
Takım talimatlarım şu şekilde ;
Bireysel olarak şuanda herhangi bir talimat vermedim. Takım formda olduğu için oynamak istemedim açıkçası
Eyv kardeşim saolasın..Bende pek bireysel talimat vermeyi tasvip etmiyorum takım talimatlarından bağımsız oynamamaların adına ancak bu motorla herhangi birşeyi başarabilir miyim emin değilim çıldırazam (:
Maç motoru yine skandal olmuş. Karşı karşıya pozisyonlarda kaleciler 5 pozisyonun 4'ünü kurtarıyor. Çok zor topları kurtarıp, çok saçma goller yiyebiliyorlar. Bu seride de anlaşılan "kaleci sorunsalı" daha da sorun hale gelerek bizi hayal kırıklığına uğrattı diyebilirizGüncellemeyi bekleyecektim normalde ama daha fazla dayanamadım, vize haftası olmasına rağmen başladım oynamaya artık hakkımızda hayırlısı
![]()
Bu arada güncelleme ne zaman gelir fikri olan var mı ?