Sayfa 44 / 94 İlkİlk ... 34424344454654 ... SonSon
1,291 ile 1,320 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

kendimi Lucescu'nun yerine koyuyorumda sıkıntı var.
    adamlar daha ne yapsın yahu
    iki maçta 13 gol şansı bulup 4 gol şansı verdiler ama 11 gol yiyip 2 gol bulabildiler.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ceza sahası dışından gol atabilen var mı? Ben 3 sezonluk kariyerimde daha atamadım, rakip te en fazla 2-3 tane atmıştır.

ben yeni oyna başlarken sürüm 14.0.0 yazıyor ama sağ altta 14.1.4 yazıyor. Bir sorun yoktur değil mi ?

Quote Originally Posted by zazanas View Post
    ben yeni oyna başlarken sürüm 14.0.0 yazıyor ama sağ altta 14.1.4 yazıyor. Bir sorun yoktur değil mi ?
    14.0.0 veritabanı yani oyundaki takımların kadroları personeller vb.

14.1.4 maç motoru

yani sorun yok hocam olması gereken bu

Quote Originally Posted by ugur732 View Post
    14.0.0 veritabanı yani oyundaki takımların kadroları personeller vb.

14.1.4 maç motoru

yani sorun yok hocam olması gereken bu

teşekkür ederim hocam

defans oyuncuları daha iyi pozisyon alıyor onu halletmişler tamam. ama şimdi de hücum oyuncuları tüm topları, pas olsun şut olsun, direkt önlerindeki rakibe çarptırıyorlar. yani topa vurma kararı verince önlerinde adam yoksa nasıl vuracaklarsa öyle vuruyorlar gibi. önceki maç motoru tamamen kendine özgü abuktu, abuklukları her zamankilere yakınsatmayı başarmışlar ellerine sağlık. çok kötü değil, oynamak istetiyor oyun ama rakibe çarpan bir top daha görürsem kusacam diye açamıyorum oyunu. belki birkaç saat sonra...

önceki motorda tek seçenek o olduğu için atak oynatıyordum, mentaliteyi düşürünce belki sorunun etrafından biraz dolaşmak mümkün olur diye umuyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

6+2+2 yaması var mı?
    turksportal...

8. Default

Quote Originally Posted by himone View Post
    Ceza sahası dışından gol atabilen var mı? Ben 3 sezonluk kariyerimde daha atamadım, rakip te en fazla 2-3 tane atmıştır.
    Aynen ceza sahası dışından çekilen şutlarda heyecanlanmıyorum artık. Ama aynı şey frikikler için geçerli değil. Baya gol oluyor frikikten.

Nesil
    2007

Şener taç çizgisinden gol attı bende, uzaktan gol sayılır mı

Şaka maka ben de hatırlamıyorum. Ceza alanının hemen dışından gol atmışlığım var. Ancak uzaktan gol yok.

1 sezonu 5 günde devirdim 45 gündür oynamayan biri olarak. Sakatlık problemini pek fazla yaşamadım, bana normal geldi en azından. Direkler hala fazla, düzeltirler muhtemelen. Genel olarak 14.1.3'e göre iyi zaten. CCC ve duran top çözülmesi iyi oldu, oyun oyuna benzedi.

Possession futbolu ölmüş bu yamada.

İstemeye istemeye kanatlardan direkt oyun oynatmak çok mantıklı zira rakibin ceza sahası hep kalabalık oluyor bu maç motorunda ve possession işi yalan oluyor.

Üstelik top ayağındayken topu rakibe çarptırma diye bir olay çıkmış. O da çok can sıkıcı.

Zaten possession futbolu üzerine kurulu AS Roma gibi takımları bilgisayar yönettiği zaman sonuç çok kötü oluyor. Roma bile küme düşebiliyor.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Evet ceza sahası dışından gollere hiç rastlamadım desem yeridir fakat bu yeni güncelleme ile bende frikik gollerindee cok artış oldu, ceza sahası yayında aldığım faullerin nerdeyse hepsi gol oluyor ama serbest vuruş kullanma özeliikleri oyuncularımın en az 17-18 bununda etkisi vardır elbet.güncelleme öncesindede 17-18 di bu kadar gol olmuyordu

İşsiz başladım, Notts County ile 2.sezonumda Championship'e yükseldim sonra istifa ettim. Küme düşen Sunderland teklif yaptı, kabul ettim. Ancak başkanı resmen oyundan soğutuyor. İstedikleriyle verdiği bütçe çok orantısız, oynayan var mı Sunderland ile ne yapmalıyım sizce ?

FMRTE yi update sonrası kullanmak için bir yöntem var mı yoksa yenisinin çıkmasını mı beklemek lazım?

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

bu güncellemeden sonra her maçta acayip karamboller oluyor bende. sizde ne durumda ?

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Yillardir oynarim bu oyunu bu kadar kotu ve sacma bir oyun motoru daha gormedim , kafa kafaya giden maclarin hepsini rahat aliyorum ama ne hikmetse domine ettigim en az 5-6 CCC ye girdigim maclarda ne hikmetse rakip toplam 3 sut cekmisse 2 si gol oluyor ya kaybediyorum ya berabere bitiyor mac , sacma sapan bir motor , vallahi verdigim paraya aciyorum !

Son yamadan sonra takımdaki defans sorunları azaldı. Topla oynama oranım yüzde 60 larda oluyor genelde. Bende ondan önceki yamada daha az direk oluyordu şimdi daha fazla oluyor.

Quote Originally Posted by koraybahce View Post
    http://www.footballmanagerstory.com/...ayer-movement/

Konuyla alakası yok ama bu linkteki taktik rehberini çevirebilecek biri var mı. Güzel bir şeye benziyor.
    Maalesef hepsini ful çeviremem şimdilik ama daha sonra bir konu açıp altında isek üzerine çeviri yapabiliriz bir grup arkadaşla beraber. Böylece birbirimize yardımcı olmuş oluruz, hep birlikte çalışarak.

genel olarak şundan bahsediyor. çoğumuzun mc mc - amc- amr-aml şeklinde dizdiği orta saha kurgusunu mr ml mcmcmc olarak diziyormuş. Göbekteki adamı ad. playmaker olarak gorevlendiriyormuş. Kanat oyuncularınıda özel görevden cut-inside(içeri katet) yapıyormuş.
    bu şekilde topu kaybettiğinde topun tamamen arkasına geçen, kazandığındaysa hızlı çapraz koşularla pozisyona giren bir takım yaratmış. Her mevki için yazmış ama çok uzun bir yazı ben şöyle bir genelleme yapıp yardımcı olmak istedim.

Kısacası geçen sene Barça maçlarında ki B.Muncih ya da son 3 yılın At.Madrid'i gibi düşünebilirsin.

umarım işine yarar kardeşim. Kolay gelsin

Leon Osman'daki Türk vatandaşlığı gitmiş. Diğer uyruğu Somali olmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

38 maçı 25 inde gol yemedim yine de ligi Chelsea'ye kaybettim

14.1.3 'ü özledim.
    Hiç bir takıma diş geçiremiyorum yahu. Var mıdır bu işin aslı.
    4-1-4-1 yemiyor artık.
    1 dmc ml mr mc mc

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Dürüst olmak gerekirse; 14.1.4'te taktiksel anlamda hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim. Güncelleme geldikten sonra yaptığım ilk üç maçta pek beklediğim gibi sonuçlar almadım; ancak sonradan takımda toparlanma oldu. Zaten her takım inişli-çıkışlı dönemlerden geçer. Catania gibi bir takımla Serie A'nın köklü ekiplerine kafa tutmak, özellikle de ilk sezonda, farklı bir duygu. Böyle sonuçlar alacağım aklımın ucuna bile gelmezdi.

Maç motoruna gelecek olursak; tabii ki direklere nişan alma sorunu hala devam etmekte. 14.1.4 ile birlikte takımımdaki sakat oyuncuların sayısının da bir hayli arttığını söylemekte fayda var. Umarım bu sakatlık sorunu benden kaynaklanıyordur.

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

14.1.4 ile taktiksel anlamda gerçekten sahada istediğimizi görebildiğimiz bir update olmuş.. orta açılan pozisyonlarda direğe çarpma olayını bu update'de nerdeyse yaşamadım daha doğrusu hatırlanmayacak kadar az yaşadım belki.. (ps: orta harici direğğe çarpma olayı aynen devam ediyor) yalnız aşağı yukarı her maçta kendi kalesine goller oluyor ve bu durum can sıkıcı.. bu update maç harici olaylara etkisi varmı bilmiyorum ama oyuncu satamıyorum nedense.. birde kadroda uzun süreli sakatlıklar acayip arttı.. zaten bir adam maçta sakatlanınca maç sonundaki haberi görmeden sürenin uzunluğunu tahmin edebiliyorum artık

Tabi dedikleriniz muhakkak doğrudur , ben kendi açımdan bi özeleştiri yaptım.

14.1.4'te mesela pivot santraforun oyuna katkısı 0
    Kanatlardan içeri katetmek durumundayım bunuda pek yapmıyorum zaten 4-1-4-1 defansif taktiğim. Elim kolum bağlandı.

Ama maç motorundaki o saçma sapan hataların giderilmesi çok iyi. Şu 1 haftada yeni yamayı kavramak lazım iyice.

Quote Originally Posted by Birolazar View Post

Kanatlardan içeri katetmek durumundayım bunuda pek yapmıyorum zaten 4-1-4-1 defansif taktiğim. Elim kolum bağlandı.

Ama maç motorundaki o saçma sapan hataların giderilmesi çok iyi. Şu 1 haftada yeni yamayı kavramak lazım iyice.
    valla bende pivot santrafor'dan iyi verim aldığımı düşünüyorum hatta pivot santraforsuz oynayamıyorum (aristeguieta'da pivot santrafor mesela)

iki tanede görüntü koyayım hatta

Nesil
    2011
    Yer
    Antalya

Drogba'yı pivot olarak kullanıyorum ve ligde 12 maçta 14 gol attı.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Monitor yerine 82 ekran televizyon kullaniyorum ve adamlarin sakatlari ekranima sigmiyor;

Serie A'da beklenmedik sekilde 4. siradayim cunku karsima tam kadro cikabilen bir tane takim bile yok; ne Laziolar Milanlar harcadim on kusur sakatlari var diye.

Ama kabak tadi verdi...

Quote Originally Posted by Birolazar View Post

Uzun ve güçlü bir pivot seç. Diyeceksin ki zaten öyle ama ben baya Almeida veya Szalai tarzı oyunucuyu kastediyorum. Zaten varsa, orta sahana dm yerine 3 mc koy, 2 box-box 1 ball win. support. sonra uzun toplarla oyna. Bu yolla seken toplara orta sahaların baskı yapar dönen toplar sende kalır. bu sırada (clear ball to flanks ve look for overlap) açık olsun mutlaka. Ayrıca tempon da 1 adım yüksek olsun. bunu bir dene 5-6 hafta sadece taktik çalıştırıp bozmadan sonra üstüne tekrar tartışalım

28. Default

Quote Originally Posted by Barb92 View Post
    Maalesef hepsini ful çeviremem şimdilik ama daha sonra bir konu açıp altında isek üzerine çeviri yapabiliriz bir grup arkadaşla beraber. Böylece birbirimize yardımcı olmuş oluruz, hep birlikte çalışarak.

genel olarak şundan bahsediyor. çoğumuzun mc mc - amc- amr-aml şeklinde dizdiği orta saha kurgusunu mr ml mcmcmc olarak diziyormuş. Göbekteki adamı ad. playmaker olarak gorevlendiriyormuş. Kanat oyuncularınıda özel görevden cut-inside(içeri katet) yapıyormuş.
    bu şekilde topu kaybettiğinde topun tamamen arkasına geçen, kazandığındaysa hızlı çapraz koşularla pozisyona giren bir takım yaratmış. Her mevki için yazmış ama çok uzun bir yazı ben şöyle bir genelleme yapıp yardımcı olmak istedim.

Kısacası geçen sene Barça maçlarında ki B.Muncih ya da son 3 yılın At.Madrid'i gibi düşünebilirsin.

umarım işine yarar kardeşim. Kolay gelsin
    Oldu tabi kardeşim sağolasın. Yönettiğim Blackpool takımında da 4-2-3-1 otnatıyordum ama amr aml li olarak oynatıyordum. En azından artık 3 mc oynatıp farklı görevler vererek ve amr aml yi içeri kat eden oalrak yaparak bir farklılık yapabileceğimi öğrenmiş oldum sayende

Quote Originally Posted by amorti View Post
    Monitor yerine 82 ekran televizyon kullaniyorum ve adamlarin sakatlari ekranima sigmiyor;

Serie A'da beklenmedik sekilde 4. siradayim cunku karsima tam kadro cikabilen bir tane takim bile yok; ne Laziolar Milanlar harcadim on kusur sakatlari var diye.

Ama kabak tadi verdi...
    Parma'da 192 Futbolcu var kadroda 31 tane oyuncu harcamışlar çok mu

evet rakiplerin kadroları can sıkıyor gerçekten ben daha 1 sezonu tamamlayamadım o kadar isteksizlik var yani

Sayfa 44 / 94 İlkİlk ... 34424344454654 ... SonSon

Mesaj Yetkileri