kendimi Lucescu'nun yerine koyuyorumda sıkıntı var.
adamlar daha ne yapsın yahu
iki maçta 13 gol şansı bulup 4 gol şansı verdiler ama 11 gol yiyip 2 gol bulabildiler.
kendimi Lucescu'nun yerine koyuyorumda sıkıntı var.
adamlar daha ne yapsın yahu
iki maçta 13 gol şansı bulup 4 gol şansı verdiler ama 11 gol yiyip 2 gol bulabildiler.
Ceza sahası dışından gol atabilen var mı? Ben 3 sezonluk kariyerimde daha atamadım, rakip te en fazla 2-3 tane atmıştır.
ben yeni oyna başlarken sürüm 14.0.0 yazıyor ama sağ altta 14.1.4 yazıyor. Bir sorun yoktur değil mi ?
defans oyuncuları daha iyi pozisyon alıyor onu halletmişler tamam. ama şimdi de hücum oyuncuları tüm topları, pas olsun şut olsun, direkt önlerindeki rakibe çarptırıyorlar. yani topa vurma kararı verince önlerinde adam yoksa nasıl vuracaklarsa öyle vuruyorlar gibi. önceki maç motoru tamamen kendine özgü abuktu, abuklukları her zamankilere yakınsatmayı başarmışlar ellerine sağlık. çok kötü değil, oynamak istetiyor oyun ama rakibe çarpan bir top daha görürsem kusacam diye açamıyorum oyunu. belki birkaç saat sonra...
önceki motorda tek seçenek o olduğu için atak oynatıyordum, mentaliteyi düşürünce belki sorunun etrafından biraz dolaşmak mümkün olur diye umuyorum.
6+2+2 yaması var mı?
turksportal...
Şener taç çizgisinden gol attı bende, uzaktan gol sayılır mı
Şaka maka ben de hatırlamıyorum. Ceza alanının hemen dışından gol atmışlığım var. Ancak uzaktan gol yok.
1 sezonu 5 günde devirdim 45 gündür oynamayan biri olarak. Sakatlık problemini pek fazla yaşamadım, bana normal geldi en azından. Direkler hala fazla, düzeltirler muhtemelen. Genel olarak 14.1.3'e göre iyi zaten. CCC ve duran top çözülmesi iyi oldu, oyun oyuna benzedi.
Possession futbolu ölmüş bu yamada.
İstemeye istemeye kanatlardan direkt oyun oynatmak çok mantıklı zira rakibin ceza sahası hep kalabalık oluyor bu maç motorunda ve possession işi yalan oluyor.
Üstelik top ayağındayken topu rakibe çarptırma diye bir olay çıkmış. O da çok can sıkıcı.
Zaten possession futbolu üzerine kurulu AS Roma gibi takımları bilgisayar yönettiği zaman sonuç çok kötü oluyor. Roma bile küme düşebiliyor.
Evet ceza sahası dışından gollere hiç rastlamadım desem yeridir fakat bu yeni güncelleme ile bende frikik gollerindee cok artış oldu, ceza sahası yayında aldığım faullerin nerdeyse hepsi gol oluyor ama serbest vuruş kullanma özeliikleri oyuncularımın en az 17-18 bununda etkisi vardır elbet.güncelleme öncesindede 17-18 di bu kadar gol olmuyordu![]()
İşsiz başladım, Notts County ile 2.sezonumda Championship'e yükseldim sonra istifa ettim. Küme düşen Sunderland teklif yaptı, kabul ettim. Ancak başkanı resmen oyundan soğutuyor. İstedikleriyle verdiği bütçe çok orantısız, oynayan var mı Sunderland ile ne yapmalıyım sizce ?
FMRTE yi update sonrası kullanmak için bir yöntem var mı yoksa yenisinin çıkmasını mı beklemek lazım?
bu güncellemeden sonra her maçta acayip karamboller oluyor bende. sizde ne durumda ?
Yillardir oynarim bu oyunu bu kadar kotu ve sacma bir oyun motoru daha gormedim , kafa kafaya giden maclarin hepsini rahat aliyorum ama ne hikmetse domine ettigim en az 5-6 CCC ye girdigim maclarda ne hikmetse rakip toplam 3 sut cekmisse 2 si gol oluyor ya kaybediyorum ya berabere bitiyor mac , sacma sapan bir motor , vallahi verdigim paraya aciyorum !
Son yamadan sonra takımdaki defans sorunları azaldı. Topla oynama oranım yüzde 60 larda oluyor genelde. Bende ondan önceki yamada daha az direk oluyordu şimdi daha fazla oluyor.
Maalesef hepsini ful çeviremem şimdilik ama daha sonra bir konu açıp altında isek üzerine çeviri yapabiliriz bir grup arkadaşla beraber. Böylece birbirimize yardımcı olmuş oluruz, hep birlikte çalışarak.
genel olarak şundan bahsediyor. çoğumuzun mc mc - amc- amr-aml şeklinde dizdiği orta saha kurgusunu mr ml mcmcmc olarak diziyormuş. Göbekteki adamı ad. playmaker olarak gorevlendiriyormuş. Kanat oyuncularınıda özel görevden cut-inside(içeri katet) yapıyormuş.
bu şekilde topu kaybettiğinde topun tamamen arkasına geçen, kazandığındaysa hızlı çapraz koşularla pozisyona giren bir takım yaratmış. Her mevki için yazmış ama çok uzun bir yazı ben şöyle bir genelleme yapıp yardımcı olmak istedim.
Kısacası geçen sene Barça maçlarında ki B.Muncih ya da son 3 yılın At.Madrid'i gibi düşünebilirsin.
umarım işine yarar kardeşim. Kolay gelsin![]()
Leon Osman'daki Türk vatandaşlığı gitmiş. Diğer uyruğu Somali olmuş.
38 maçı 25 inde gol yemedim yine de ligi Chelsea'ye kaybettim![]()
14.1.3 'ü özledim.
Hiç bir takıma diş geçiremiyorum yahu. Var mıdır bu işin aslı.
4-1-4-1 yemiyor artık.
1 dmc ml mr mc mc
Dürüst olmak gerekirse; 14.1.4'te taktiksel anlamda hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim. Güncelleme geldikten sonra yaptığım ilk üç maçta pek beklediğim gibi sonuçlar almadım; ancak sonradan takımda toparlanma oldu. Zaten her takım inişli-çıkışlı dönemlerden geçer. Catania gibi bir takımla Serie A'nın köklü ekiplerine kafa tutmak, özellikle de ilk sezonda, farklı bir duygu. Böyle sonuçlar alacağım aklımın ucuna bile gelmezdi.
Maç motoruna gelecek olursak; tabii ki direklere nişan alma sorunu hala devam etmekte. 14.1.4 ile birlikte takımımdaki sakat oyuncuların sayısının da bir hayli arttığını söylemekte fayda var. Umarım bu sakatlık sorunu benden kaynaklanıyordur.
Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.
14.1.4 ile taktiksel anlamda gerçekten sahada istediğimizi görebildiğimiz bir update olmuş.. orta açılan pozisyonlarda direğe çarpma olayını bu update'de nerdeyse yaşamadım daha doğrusu hatırlanmayacak kadar az yaşadım belki.. (ps: orta harici direğğe çarpma olayı aynen devam ediyor) yalnız aşağı yukarı her maçta kendi kalesine goller oluyor ve bu durum can sıkıcı.. bu update maç harici olaylara etkisi varmı bilmiyorum ama oyuncu satamıyorum nedense.. birde kadroda uzun süreli sakatlıklar acayip arttı.. zaten bir adam maçta sakatlanınca maç sonundaki haberi görmeden sürenin uzunluğunu tahmin edebiliyorum artık![]()
Tabi dedikleriniz muhakkak doğrudur , ben kendi açımdan bi özeleştiri yaptım.
14.1.4'te mesela pivot santraforun oyuna katkısı 0
Kanatlardan içeri katetmek durumundayım bunuda pek yapmıyorum zaten 4-1-4-1 defansif taktiğim. Elim kolum bağlandı.
Ama maç motorundaki o saçma sapan hataların giderilmesi çok iyi. Şu 1 haftada yeni yamayı kavramak lazım iyice.
Drogba'yı pivot olarak kullanıyorum ve ligde 12 maçta 14 gol attı.![]()
Monitor yerine 82 ekran televizyon kullaniyorum ve adamlarin sakatlari ekranima sigmiyor;
Serie A'da beklenmedik sekilde 4. siradayim cunku karsima tam kadro cikabilen bir tane takim bile yok; ne Laziolar Milanlar harcadim on kusur sakatlari var diye.
Ama kabak tadi verdi...![]()
Uzun ve güçlü bir pivot seç. Diyeceksin ki zaten öyle ama ben baya Almeida veya Szalai tarzı oyunucuyu kastediyorum. Zaten varsa, orta sahana dm yerine 3 mc koy, 2 box-box 1 ball win. support. sonra uzun toplarla oyna. Bu yolla seken toplara orta sahaların baskı yapar dönen toplar sende kalır. bu sırada (clear ball to flanks ve look for overlap) açık olsun mutlaka. Ayrıca tempon da 1 adım yüksek olsun. bunu bir dene 5-6 hafta sadece taktik çalıştırıp bozmadan sonra üstüne tekrar tartışalım![]()
evet rakiplerin kadroları can sıkıyor gerçekten ben daha 1 sezonu tamamlayamadım o kadar isteksizlik var yani