Zorlu bir sezon bizi bekliyordu. İlk maçımıza yeni stadımızda çıkmak isterdim ancak sezona deplasmanda başlıyorduk. Takımın taktik uyumu maksimum düzeydeydi. bu beni sevindirmişti. sezon başlamadan bu noktaya ulaşmak çok iyi oldu. En azından taktik değişikliklerde sıkıntı yaşamayacaktım. Sıra gelmişti yeni ligimizde açılışı yapacağımız ilk maçımıza. Bu maçtan alnımızın akıyla çıkmak ve güzel bir başlangıç yapmak istiyordum lige.
Sky Bet Lig 2 - Maç 1 - Bristol Rovers ( D )
Baştan sona çekişmeli geçen mücadelede kalecimizin başarılı oyunu ve Guèdioura'nın 1 gol 1 asistlik performansı ile 2-0 galip kapattık. Maça iyi başlayan taraf ev sahibi takımdı. ilk 20 dakikada baskılarına karşılık veremedik. Ancak takım daha sonradan oturdu ve taktik değişiklikler sayesinde oyuna ortak olduk. İlk yarının sonunda
King muhteşem bir plase vuruşla kaleciyi avlarken
Guèdioura asisti yapıyordu.
İkinci yarıda da mücadeleci oyunumuzu sürdürdük. Dişe dişe geçen mücadelenin uzatma dakikalarına girecekken maçı bitiren golü güzel bir defans arkası koşusuyla
Guèdioura kaydetti ve maçtan
2-0 galip ayrılmamızı sağladı. İlk maçta aldığımız bu galibiyet diğer rakiplerimize göz dağı niteliğinde olmuştu.
Capital One Kupası - 1.Tur - Blackpool ( D )
Maça eleneceğimize kesin gözüyle bakarak çıktık aslında. Oyuncularıma da durumun bilincinde olduğumu ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaları gerektiğini söyledim. Rakibimiz maçın başından sonuna kadar üstün götürdü. Maç boyunca 35 şut çeken rakibimiz karşısında ilk yarıyı
0-1 geride kapattık. 32. dakikaya kadar dayanabilmiştik. Ancak ikinci yarıda da rakibimizin baskısına rağmen geliştirdiğimiz ender ataklardan birinde dakika 82 yi gösterirken
Denham sahneye çıktı ve maçı uzatmalara götüren golü attı.
1-1.
Uzatmalarda yorgunluğun ve tecrübesizliğinde etkisiyle rakibimize ayak uyduramadık daha fazla ve sahadan uzatmanın 2. yarısında yediğimiz 2 gol ile veda etmek zorunda kaldık.
1-3. Oyuncularım ellerinden geleni yapmışlardı. Kazanmanın zor olacağı bir maç futbol şansıyla da olsa en azından tur şansımız olan bir maça dönmüştü. Hepsine eforlarından dolayı teşekkür ettim.
[YOUTUBE="-_bGLSpmG7M"]Capital One Kupası - 1. Tur[/YOUTUBE]
Maçtan sonra Ellesmere'a dönerken takımın morali yerinde gözüküyordu. Tesislere geldiğimizde herkese iyi eğlenceler dileyip yarınki antreman hazırlıkları için ofisime geçtim. Kapıdan Başkan Alan geçerken selam verip geçti. Ama borçlu çıkacağını bilemiyordu
Kendisiyle uzun bir konuşmaya tutulduk. Takımın genel durumunu memnun olup olmadığımı sormuştu. Fırsat bu fırsat diyerek maaş bütçesini arttırmasını istedim. Zaten mevcutta olan limitin üzerinde maaş veriyorduk. Kendi oyuncularımızı bile kontrat yapmadan oynatıyorduk bütçe nedeniyle. Hatta ikinci kaptanımızı bu nedenle kaybetmek zorunda kalmıştık. En sonunda ısrarlarıma dayanamadı ve arttırmayı kabul etti. Yönetim ile konuşup bana bildireceğini söyledi.
Birde altyapı ile ilgili sıkıntım olduğunu söyledim. Genç yetenekleri kaptırıyorduk bölgemizdeki. En azından biraz daha iyi araştırma ile kendi bölgemizdeki oyuncuların öncelikli tercihi olmamız gerektiğini söylediğimde oda bunu kabul etti ve gerekli yatırımların yapılacağına söz verdi.
Biraz daha havadan sudan konuştuktan sonra en azından istediklerimin bir kısmını aldığım için mutlu şekilde ayrılıyordum yanından. Artık sırada takımın maddi sıkıntısını giderip daha iyi tesislere kavuşmak vardı...
Ertesi akşam toparlanırken bir zarf buldum masamda. Yöneitm kurulu kararları yazıyordu üstünde. Genel olarak tesis düzeniyle ilgili kararlar alınmış görünüyordu. Ben ise aralarından 2 maddeyi seçmeye çalışıyordum. Genç yetenekler için verdiği sözü tutmuştu Alan. Maaş bütçesi konusunda ise güzel bir arttırım yapmalarına rağmen ancak takımın şu anki harcamalarına denk bir arttırım yapmışlardı. Bu konuda daha iyisini bekliyordum ondan. Ancak en azından kendi oyuncularımıza kontrat önerebilecek duruma geçmiştik.
425.000 € olan bütçe
550.000€ olmuştu. ancak zaten
545.000€ harcama yapıyorduk. Bu durumda bizde elimizdeki kontratsız oyuncuların kontratlarını yenilemeye gidecektik. En azından sezon ortasında kadar elimizdeki ile idare edeceğiz gibi gözüküyordu.