3D geldiginden beri ben bunu iddia ediyorum; kimi serilerde cok belirgin hale geliyor, kimisinde fazla hissedilmiyor.
Benim iddiama gore;
Oyunda taktigin yansimasi olmasa da pozisyonel eksiklikler 3D ile 2D arasinda senelerdir farkliliklar gosteriyor zaten, 3D ne kadar kotuyse bu fark o kadar belirgin oluyor.
Neden? Cunku taktigin oyuncu yetenegi veyahut konumu olarak sahaya yansitilmasi saha zemini, fizik kurallari vs gibi sebeplerden dolayi daha gercekci modellenmek zorunda. Bu konuda basarisiz olundugu zaman da bu sene gordugumuz gibi inanilmaz sacmaliklarla dolu bir mac motorumuz oluyor.
2D boylesi grafiksel zorunluluklara bagli olmadigindan bu hatalar olussa bile siritmiyor. Evet, 2D'de de olmuyor mu? Oluyor.
Ama oyun 2D'de bu kadar sacmalamiyor.
2D'de olmuyor gibi anlıyorsunuz sadece![]()
Çünkü noktalar mücadele ediyor , Ama şöyle birşey var görmüyorsam rahatım diyorsanız orası ayrı tabi.
Bu tıpkı şuna benzer.
Yemek yiyorsunuz içinde kıl var gördüğünüz zaman yemezsiniz ve bu durum hoşunuza gitmez , fakat görmeseydiniz yiyecektiniz ve çok da hoşunuza gidecekti.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
2D'de hersey yoruma birakilmis degil ki olay gorup gormemekten ibaret olsun.
Mesela, 2D izlerken commentary kisminda defalarca gormusumdur rovasatayla gol oldugunun yazdigini.
3D'de kac kere rovasata golu attiniz? Hele ki FM 14'de? (FM14'de 2D'de de gormedim o ayri)
Bir tarafta yazili olarak spesifik hale getirilmeye calisilan bir oyun akisi var, diger tarafta bunu tamamen gorsellige tasiyarak yapmaya calisan bir motor var.
Gorsellige tasiyamayinca da iki taraf arasinda farklar olusuyor.
Youtube'u acinca ben de goruyorum bir suru, ama ben 3D'de atmiyorum. Cok iyi oyuncularla oynamiyor olusumun da etkisi vardir.. Ama oyle gol de yemiyorum kockoca Italya Ligi'nde.
Mac motoru fazla atraksiyona girmeye calisinca sacmaliyor diyorum, yazimin anafikri bu. Yoksa rovasata ornegi uzerinden demagoji yapmanin anlami yok.
Neyse; ben senelerdir bu fikrimi dile getiriyorum, senelerdir de farkli tepkiler geliyor. Herkes istedigine inanmakta ozgur.