1989 yılında İsveç'te yaşayan gurbetçilerimizin kurmuş olduğu Konyaspor Kültür takımı ile hedefimiz sadece Türk oyuncularla mücadele edip avrupanın zirvesine ulaşmak.
Yolumuz meşakkatli ama motivasyonumuz yüksek. İsviçre'de dördüncü lige tekabül eden İsveç İkinci Ligi Kuzey Sveland Grubundayız. Takıma kümede kalmak için mücadele eder öngürüsünde bulunmuş medya.
İsveç tatilim sırasında farkettiğim bu kulübün patronuyla tesadüfen bir mekanda karşılaşmam sonucu olaylar gelişti. Sohbet sohbeti açtı ve başkan Halit Uludağ, hedeflerinden bahsetti. İmkansızlıkları giderebileceğini, paranın bir şekilde bulunabileceğini ama bize vizyon sahibi, büyük düşünen ve kendisini bu yola adayacak bir lider gerektiğini belirterek, kardeşinin şu anda takımı yönettiğini ama profesyonel bir isimle yola devam etmek istediklerini söyledi.
Tatilim sona erip Türkiye'ye döndüğümde şansımı anadolu takımlarında denemek istedim, yardımcı antrenörlükten yukarıya bir teklif alamadım, antrenör olarak bir kaç alt lig takımında çalıştım ama istediğim ortamı bir türlü bulamadım. Sezon devam ederken iyice bunaldım ve plan yapmadan el çantamı alıp mart ayının ilk günü ilk İsveç uçağına atlayıp Halit beyin ofisine ulaştım.
Sonrasını tahmin edebiliyorsunuz, başkanı ikna eden en önemli sözüm Türk olmayan hiç bir oyuncunun artık bu kapıdan giremeyeceği sözü oldu. Mevcut yabancı oyuncularla yollarımızı ayırmalarını ve hemen geç kalmadan sezon hazırlıklarına başlamak istediğimi söyledim.
Yarı profesyonel olan kulübün 500 kişilik bir stadyumu var. Öncelikle bu sezon gelecek planlarımızı yapıp ligde kalmak. Profesyonel olabilmek için çalışmak ve yavaş yavaş zirveye ulaşmak. Avrupada Türklerin gururu olmaya hazırız...