Quote Originally Posted by Juan Diaz View Post
Geçenlerde bahsettiğim aklıma geldikce birkaç bilgi paylaşımı yapacaktım. Devre arası olunca araya kaynadı sezon başlamadan kendi koner savunmamı anlatayım istedim.

Öncelikle ceza sahasında ne kadar kalabalik olursanız rkaipte o kadar fazla adam getiriyor. Ben de 4 adamı ilerde bekletiyorum içeriye 3-4 adamla giriyorlar. normalde sol sag bekler direkleri tutarken hızlı diyerek kontrayı düşünüp forvetlerle beraber onları ilerde tutarken pas yeteneği oldugundan ve hızlı cıkma adına AMC adamımı alanın kenarında bekletiyorum. 3 Stoperim ise adam tutuyor. Herşeyden öncetakımın duran top savunmasının iyi olamsı için stoperlerin kesinlikle iyi olması lazım. Yani pozisyon alma önsezi ve hava hakimiyeti birde boyu uzunsa üstüne savunma duran topu çalıştırırsanız takıma koaly kolay gol yemez takım. iyi takımın stoperleri falan uzun hava hakimiyeti iyi oluyor. E duran topu kullanan adamı da iyi olunca kestiği noktada hava hakimiyeti iyi olan aadama gelince çaresiz kalıyorsunuz. ya pozisyon lması önseizi iyiolup topla buluşturmadan savuşturacaksınız yada boyu ve kafa vurusu iyi olan stoperiniz beraber yükselince ondan önce vuracak topa yoksa 180lik adamla 190 luk bir kuleyi savunamazsınız. Ne kadar taktik yapağrtsanız yapın (:

Bu taktikle gol yemezsniz demiyorum yersiniz yiyecesiniz de..ama ben azalma gördüm. Ceza sahası kalabalık olunca karambolde cok oluyor karambolden de yiyebiliyorsunuz bu şekilde ortalık çok sakin oluyor (:

Kesinlikle içerde fazla adam bulundurmamak gerekiyor. Adamlar atmasa bile kendi oyuncunun kaşına, gözüne çarpıyor yine gol oluyor. Ben ilerde 3 oyuncu kullanıyorum. Böylece kontra yakalama fırsatım da oluyor.