1 ile 28 arası toplam 28 sonuç

Konu: FİNANSAL FAİR PLAY(FFP) kuralının FM 2014 e yansımasıyla ilgili?

Hybrid View

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
    Evet ancak düşük liglerde yönetim 21milyon bağışlayabiliyorken, premier ligde 90 milyon paylaşması adaletsizlik değil mi?
    Gerçekte de öyle değil mi zaten yani bildiğim neredeyse Premier Ligde düşen takım bizde Şampiyon takım kadar yayın geliri alıyor neredeyse .

Nesil
    2006
    Yer
    London

Quote Originally Posted by benzema35 View Post
    Gerçekte de öyle değil mi zaten yani bildiğim neredeyse Premier Ligde düşen takım bizde Şampiyon takım kadar yayın geliri alıyor neredeyse .
    Hayır ben şeyden bahsetmiştim, mesela ben San Marino liginde bir takım yönetirken M.F.P yönetmenliği kuralı, kulüp en fazla 21 milyon yardım sağlayabilir diyordu, ancak dün Premier Ligde bir takım aldığımda kuralın 90 milyon yardım sağlayabilir olarak değiştiğini gördüm, ancak bunun nedeni lig mi yoksa takımın parasal kalitesine bağlı olarak değişip değişmediğini tam olarak anlayamadım, ama sanıyorum ki takım değerleri ile doğru orantılı olarak çoğalıyor olabilir yada lig/takım itibarına göre ancak bu konuda kesin bir bilgim yok

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
    Hayır ben şeyden bahsetmiştim, mesela ben San Marino liginde bir takım yönetirken M.F.P yönetmenliği kuralı, kulüp en fazla 21 milyon yardım sağlayabilir diyordu, ancak dün Premier Ligde bir takım aldığımda kuralın 90 milyon yardım sağlayabilir olarak değiştiğini gördüm, ancak bunun nedeni lig mi yoksa takımın parasal kalitesine bağlı olarak değişip değişmediğini tam olarak anlayamadım, ama sanıyorum ki takım değerleri ile doğru orantılı olarak çoğalıyor olabilir yada lig/takım itibarına göre ancak bu konuda kesin bir bilgim yok
    İtibara ve parasal kalite olabilir dediğin gibi mantıklı yani .

Birde şu ( M.F.P yönetmenliği kuralı, kulüp en fazla 21 milyon yardım sağlayabilir ) olayı nasıl oluyor yani kulübe başkan en fazla bu kadar mı veriyor anlamına geliyor orayı anlayamadım . Yani yardım derken nerden gelen yardım ?

Nesil
    2006
    Yer
    London

Quote Originally Posted by benzema35 View Post
    İtibara ve parasal kalite olabilir dediğin gibi mantıklı yani .

Birde şu ( M.F.P yönetmenliği kuralı, kulüp en fazla 21 milyon yardım sağlayabilir ) olayı nasıl oluyor yani kulübe başkan en fazla bu kadar mı veriyor anlamına geliyor orayı anlayamadım . Yani yardım derken nerden gelen yardım ?
    Sugar Daddy denilen bir olay var ya, hani mesela ön planda olduğu zaman (Foreground) başkan her sene para desteği sağlar, underwriter olduğu zamanda sadece battığı zaman para desteği sağlar gibi olaylar var, işte bu paranın girmemesi için UEFA belli şartlar çıkartmıştı, ben bunu her takım için eşit olacak diye duymuştum ancak takımdan takıma göre değişiyormuş yine, mesela şimdi man city başkanı isterse kulübe atıyorum 100 milyon para desteği sağlayabilirken Galatasaray başkanı en fazla 40-50 milyon para sağlayabilir gibi durumlar ortaya çıktı, tabi bu oyunda olan bir şey ancak gerçekte olmasa böyle bir ayar yapılmazdı gibime geliyor, yani bana sorarsan UEFA büyük takımlar avrupada oynasın diye bu kuralı çıkartmış gibi duruyor

Mesaj Yetkileri