1 ile 30 arası toplam 542 sonuç

Konu: Taktik Tartışma Platformu

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Default Arkadaşlar doğru düzgün bir taktik yok mu ?

Netteki hangi taktiği kullandıysam kullanayım sürekli mağlubiyet alıyorum , br istikrar yakalnmıyor. Başarılı bir taktik bulamadım. Kendim yapıyorum o da olmuyor. Beşiktaşla Akhisara karşı iç sahada 15-20 şut yiyorum. 2-3 gol yiyorum. Sezon tamamlayamıyorum kovulmaktan artık. Fm 12'de grid vardı , fm 13'te de başarılı taktikler vardı bu yıl çok boş bu taktik piyasası sanki.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Başkalarının taktiğini kullanmam hayatta ama bende yaşadığım için biraz uğraş sonucu yaptığım taktikten bir fikir vereyim.

Ön liberolu sistem rakibi gerçekten durdurabiliyor.Ben gizli ön libero kullanıyorum ve savunmaya 5.adam olarak yardım ettiği için hem az pozisyon veriyorum hemde az gol yiyorum.

Ama daha da önemlisi tamamen uyum.Eğer çok fazla taktik değiştiriyorsan veya oyuncu değiştiriyorsan sıkıntı yaşaman o kadar çok fazla oluyor.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Ahmet Göktaş View Post
    Netteki hangi taktiği kullandıysam kullanayım sürekli mağlubiyet alıyorum , br istikrar yakalnmıyor. Başarılı bir taktik bulamadım. Kendim yapıyorum o da olmuyor. Beşiktaşla Akhisara karşı iç sahada 15-20 şut yiyorum. 2-3 gol yiyorum. Sezon tamamlayamıyorum kovulmaktan artık. Fm 12'de grid vardı , fm 13'te de başarılı taktikler vardı bu yıl çok boş bu taktik piyasası sanki.
    Eğer takım kötü gidiyorsa, moraller düşükse, sık sık taktik değiştiriyorsan kısa sürede bir taktik oturtup toparlanman biraz zor. Biraz zaman gerekli. Önce takımını iyi analiz edip kendi taktiğini yapman lazım.

Takımının;

1- savunma açısından güçlü yönleri neler: hızlı bir savunma hattına mı sahipsin, ağır ancak hava toplarında etkili stoperlerin mi var, savunma ve orta sahada fizik gücü yüksek oyuncuların mı var, hücum bölgesinde pres yapabilecek türden oyuncuların mı var... vs...

2- hücum açısından avantajları neler: iyi top sürebilen hızlı kanat oyuncuların mı var, etkili bindirmeler yapabilen beklerin mi var, savunmadan iyi top çıkartabilen stoperlerin mi var, iyi oyun kurabilen orta saha oyuncuların mı var, hızlı forvetlerin mi var, fizik gücü yüksek ve havadan etkili forvetlerin mi var...vs...

3- kalecinin özellikleri neler: topu oyuna iyi sokabilen bir kaleci mi, degajları güçlü bir kaleci mi...vs...

4- dayanıklılık ve çalışkanlık düzeyi ne? kadro yüksek pres ve tempolu oyuna yatkın mı?

bunları belirleyip ona göre uygun bir sistem kurmalısın.

Kadroyu incelemedim ama zihnimde canlanan BJK kadrosuna göre:

Takımın Fernandes ve Oğuzhan gibi son derecek teknik ve yaratıcı silahları var. Ancak diğer oyuncular etkili paslar açısından onlar kadar etkili değil. O yüzden oyunu Fernandes ve Oğuzhan üzerine kurup bu iki oyuncuya direkt pas, diğerlerine ise kısa pas talimatı vermek pas alışverişi açısından daha verimli olacaktır. Tabi oyun kurucu atadığın zaman yanına Hutchinson veya Veli veya Necip gibi en azından 1 asker yerleştirmeyi de unutmamak lazım. Ayrıca tek oyun kurucuyu AMC'ye yerleştirmek bana göre yanlış. Bunun yerine oyun kurucuyu ya DMC ya da MC'ye yerleştirmek daha fazla top almasını sağlayacaktır. Ya da bir oyun kurucuyu DMC'ye diğerini MC ya da AMC'ye (ya da kanatlardan birine) yerleştirerek daha akışkan bir pas trafiği yaratılabilir.

Gökhan, Olcan, Frei gibi etkili kanat oyuncuları var. Rakip savunmaları bu oyuncular üzerinden açmaya çalışmak mantıklı. Ancak bu oyuncuların güçlü yönlerine odaklanarak ve tabi forvetlerinin özelliklerini de gözönüne alarak. Örneklersek; Gökhan Töre'nin bitiriciliği, uzaktan şutları ve yaratıcılığı zayıf. Ancak hızı, top sürmesi ve ortaları iyi ayrıca özel yeteneği yüksek. Forvette de Hugo Almeida gibi hava toplarında etkili bir silah var. O zaman onu kanat oyuncusu olarak kullanmak ve sık sık orta yapmasını (ve bu ortaları Almeida'ya yapmasını) sağlamak en mantıklısı.

Senin asıl sorunun savunma olduğu için oradan devam edelim. Savunmanın solunda Ramon'u oynatıyorsan bu oyuncu ofansif bi bek oyuncusu ve savunması pek güçlü değil. O zaman onun kanadına önlem almak lazım. Önünde muhtemelen Olcan'ı oynatırsın. Olcan agresif ve çalışkan bir oyuncu profiline sahip, dolayısıyla Ramon'a yardımcı olacaktır. Ama Olcan'ı AML mevkisine çeker ve hücum görevi verirsen Ramon bu yardımdan mahrum kalır. Bu yüzden ML mevkisinde "destek" görevi daha uygun olur diye düşünüyorum.

film başladı gerisine sonra devam ederim
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben Man City'de tam istediğim taktiği oturtamadım.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Fmbase adlı sitede gördüğüm bir taktik var. İstersen bir incele ve dene.

http://www.fm-base.co.uk/forum/footb...ess-story.html

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Kadroyu gözönüne alarak 3 taktik hazırladım sana. Bir dene bakalım. Tabi takımı alıp yönetmediğim için oyun stratejisi, felsefe ve takım komutları konularında ufak tefek rütuşlar sana kalıyor.

https://www.mediafire.com/?z5gbwq0cav7s0re
    https://www.mediafire.com/?ahtl8j1cbzmd06c
    https://www.mediafire.com/?ahtl8j1cbzmd06c

1.taktik için esas aldığım kadro:

GK: Tolga
    DR: Serdar
    DCR: Toraman
    DCL: Sivok
    DL: Ramon
    DM: Fernandes
    MCR: Oğuzhan
    MCL: Necip
    ML: Olcay
    AMR: Gökhan
    ST: Almeida

2.taktik için esas aldığım kadro:

DM: Necip
    MCR: Fernandes
    MCL: Veli
    ML: Olcay

3.taktik için esas aldığım kadro:

MCR: Veli
    MCL: Necip
    AMC: Fernandes
    AML: Olcay

Farklı oyuncular kullanırsan rol ve görevleri ona göre düzenlemen gerekir. Hutchinson'a yer bulamadım çünkü sağ bek olarak oynatsam hücum görevi vermem gerekecekti, bu durumda önündeki Gökhan da hücumcu olduğu için ve zaten Necip ile Veli dışında orta sahada başka savunmacı oyuncu olmadığı için bu lüks kaçardı. Orta sahada oynatsam savunma özellikleri yüksek olmadığı için ve gene aynı lüks durumu ortaya çıkıyor. 1.taktikte Oğuzhan yerine çift yönlü orta saha olarak oynatabilirsin. Yani ikisi arasında bir seçim yapman gerekiyor. 3.taktikte ise sağ bek ya da sağ iç orta saha olarak oynatabilirsin.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri