Quote Originally Posted by ShevAnil View Post
FFP kuralı bence de yanlış bir kural, her kulübün başına zengin bir başkan geçebilir ve planlamasını ona göre yapabilir, her ülkede zengin insanlar var nihayetinde. Bir kulübü maddi yönden engellemek günümüz futbol dünyasına ve piyasasına aykırı. Her kulübün oyuncusuna istediği belli bir miktar olabilir ve alıcı kulüp teklifini ona göre yapabilir. Kaldı ki bir kulüp sürekli kar etmek zorunda da değil, eğer iflas etmediyse ona karışmak, kota koymak çok yanlış. Oyuncular konusunda verdiğiniz örneklere de katılıyorum, ayrıca bence oyuncuların hakları daha da çok korunmalı.

Her sözleşmeye muhakkak bir serbest kalma maddesi konulma zorunluluğu olmalı. O miktarı getiren diğer kulüp de o oyuncuyu alabilmeli. Suarez örneği buraya çok güzel uyuyor ve tabi ki ligimizdeki transfer piyasasına baktığımızda da bu çok iyi görülüyor. Şu anki sistem tamamen kulüplerden yana, oyuncular sadece istenildiği zaman alınıp-satılabilen bir mal gibi görünüyor, tabi ki bosman kuralı dışında.

Sizin kadar uzun yazamadım ama bende fikrimi belirterek katkıda bulunmak istedim.
Aslında küçük kulüplerden yada bir başka değişle kulüplerini bir futbol kulübü olarak değilde bir şirket gibi yöneten kurumsallık kimliğine bürünmeye çalışsan tüm kulüpleri bu yoldan vaz geçirmek için çıkarılmış bir kural gibi geliyor. O zaman Kulübün mali yapsına sınırlama getirceiğini ülke federasyonlarıyla ortaklaşa bir çalışma doğrultusunda karar alıp transferleri sınırlasın. Ama bunu yapamayacağını kendi de biliyor. Hem getirdiği sistemde öyle delinmeyecek, bir sistem de değil. İşte Manchester City örneği, FFP kurallarının önümüzdeki sezon yaptırımlarında sıkıntıya düşecekti, stadının ismini sponsor anlaşmasına bağladı, Sponsor kim? Başkanının şirketi fiyat? o parayla stat yaparsın 20 bin kişilik ama işte al gülüm ver gülüm ne değişti ne oldu kuralı? Üstüne bir de gitti Cabaye'yi aldı?

Nerden baksan tutarsız saçma bi kural yani