Ben çöküş dönemini başlatan bir senaryodan bahsettim. Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi aynı maçı 18 kez oynayıp hiçbirinde kazanamıyorsa, bu oyunun bir senaryosudur. Ama bir kısmını kazanıp bir kısmını kazanmasaydı bunun senaryo olup olmadığını bilemezdik sonuçta. Kısacası benim bahsettiğim bir "kaybettirme senaryosu"ydu ve onun da var olduğunu öğrendim az önce verilen cevapla
Benimde şöyle bir durumum oldu.
5-0 kazandığım maç sonrası elektrikler kesildi ve maçı tekrar oynamak zorunda kaldım.Maçı yine 5-0 kazandım.
Oyunda tüm ipler yapay zekanın elinde gibi.İyi giderken senaryo iyi kötü giderken berbat canı istediğinde mantara bağlıyor![]()
[QUOTE=arrogancee´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu yaşadığının oyun senaryosu olması için aynı maçı her oynadığında aynı sonucu vermesi lazım. Yani hiçbirinde kazanamaman lazım. Save/Load yaparak bunu test ettin mi? Atıyorum çöküş döneminde kaybettiğin bir maçı sırf test amaçlı tekrar tekrar oynadın mı? Bu eleştiri değil yanlış anlama, oyunu çözebilmek için soruyorum[/QUOTE]
Burda bahsi geçen senaryo tamamen tek bir maça özgü bir senaryo da değil aslında.
Daha geniş zaman içinde,sezonun senaryosu diyebiliriz belki de.
Genel olarak şöyle gidiyor ; takımı kur,takım kimyasını yükselt,taktiği oturt,iyi bir form yakala sonrasında da çöküş dönemini yaşa...Bu çöküş dönemi genelde ilk yarının sonuna doğru denk geliyor ve ikinci yarı sezonun son 3-5 haftasına kadar hayatı zindan ediyor.
Bu çöküş senaryoları bana pek işlemiyor anlaşılan
Hiç transfer yapmadan
Almanya da Freiburg la ilk sezonumda 2. 2. sezonumda şampiyon oldum, İngilterede Newcastle ile ilk sezonumda 10 puan fark atarak şampiyon oldum. sadece 442 ve 4141 ile oynarım.
Düşüş dönemi olarak nitelendirdiğiniz dönemlerde taktiklerinize biraz ince ayar yaparsanız. Daha kolay atlatırsınız. Sonuçta diğer takımlarında düşüş dönemleri oluyor onlarda bayağı puan kaybediyor. Yani bence yapay zekanın kimseye garezi yok![]()
oyunda aptalca bi durum dikkatimi çekti. bi ligde bi teknik adam başka takıma gittiğinde inanılmaz bi teknik direktör sirkülasyonu başlıyor. benim oyunda rıza çalımbay galatasaray'a gitti mesela ondan sonra ibb hocası rizeye, sivas ibbye bilmem hangisi sivasa diye 4-5 tane hoca yer değiştirdi..
Ne zaman gelir yeni güncelleme ?
Oyunda senaryo var tabii ki maç içinde devreye sokuyo bunları.
Ayrıca kafa vuruşu 8 olan 3 gol attı bitiriciliği 10 olan 4 gol attı diyoruz onun diğer koşullarıda var ondan deniliyor anlarım ama Neuer gibi bir kaleciye freekick taking özelliği 10 olan bir oyuncu ard arda nasıl 2 gol atıyor arkadaş saçmalık bu işte bir tanesini anlarım gerçekte bunlar hep yaşanıyor ama 2 olmaz arkadaş özellikle böyle bir kaleciye hiç olmaz öyle olunca maçta gidiyo zaten... baktığınız zaman bu bir oyun insanların keyf alması eğlenmesi içindir oyun oynamak için giripte bu kadar kan,stres içinde çıktığım başka bişey varmıdır bilmiyorum ki gayette sakin biçimde oynuyorum ama başarıyor dellendirmeyi.
gelecek güncellemeyle oyuncuların özelliklerinde değişiklikler olur mu şimdiki performanslarına göre falan? ya da potansiyelleri artırılabilir veya düşebilir mi? geçen seriye göre özellikleri düşen oyuncunun özellikleri artar ya da azalabilir mi?
Bugün Orta sahadan kaleciye pas verdi oyuncum kaleci topu kontrol edemedi gol yedimbi kaç gün öncede kalecinin topu uzaklastırırken adama çarpıp gol girdi bu tarz hatalar oyundan çok arkadaşımı vazgeçirdi bunlar gerçek hayatta olabilicek şeyler ama biraz abartılı geliyor bana
oyunda maç motoru yok diyebilirim o derece delirtiyor insanı ben 1 haftadır bıraktım oyunu oynamıyorum steam danda kaldırdım. yarı yıl yaması gelince tekrar bakıcam. düzelticeklerinide sanmıyorum ama işte..
Şut olayı düzeltilmesi lazım adamın topa havadan vurdugu belli olmuyo tüm şutlar yerden gidiyormuş gibi frikikte barajın üstünden mi gidiyo altında mı belli değilfm13te çok güzeldi ama 14de böyle, o yüzden oynama isteğim yok 13 oynuyorum
Sırf toplar yerden gidiyor diyemi fm 14 oynamıyorsunuz ?
Biz neyden yakınıyoruz arkadaş neyden yakınıyor
Maç motoru düzgün olsunda varsın toplar yerden gidiyormuş gibi gözüksün. 4 sezon geçirdim daha uzaktan gol yok. kaleciler faillik goller yiyor. kaç kez sinirden alt+f4 yaptım hatırlamıyorum. şimdiye kadar oynadığım en kötü maç motoruna sahip fm si. bende fm 13 ümü indirsem steamdan ortada kaldım... transfer yamasını bekliyorum bakalım... strateji takılıyorum bu aralar
Bu saçmasapan hatalar bi bende mi olmuyor acaba..
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
oynamayalı 3 hafta olucak, gayet mutluyum arkadaşlar. Tavsiye ederim
Oyundan soğumak bu olsa gerek.
Vallahi ben oynuyorum ama titreyerek)
Kalecim sağolsun habire karşı takım oyuncusunun onune degaj (degaj dediğime bakmayın 2 metre anca gidiyo top) yaptığı için herhalde 10 maçı kaybettim![]()
beyler fm 13 ü indirdim mutluyum, Tavsiye ederimoyun çok daha sadeymişde haberimiz yokmuş
![]()