1 ile 10 arası toplam 10 sonuç

Konu: Sezon Başında Belirlenen Saha Ölçülsünün Önemi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default Sezon Başında Belirlenen Saha Ölçülsünün Önemi

Saha ölçüsü oyunda ne kadar etkili? Çok geniş yapmak veya çok dar yapmak nasıl etki eder bilgi verebilir misiniz?

Nesil
    2013
    Yer
    Aydın-Nazilli

hızlı takımın varsa geniş oynuyorsan oyunu kanatlara yıkıp 1e1 de etkili olmak istiyorsan büyük yap.yok dar alanda paslaraşarak oynamak istiyorsan küçük yap

5 10 m2 bısey fark edıyor sanırım en genısıyle en darı arası.cok onemlı olmasa gerek yukardakı arkadasın dedıklerı fark etmıyordur bence.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Taktiğinize göre saha boyutlarını seçmelisiniz. Taktiğin sahaya yansımasında epey önem taşır.

Dar alanda kısa paslaşmalar iş görür, Geniş alanda kanatlar veya uzun toplar etkili olur.

Sonra taktiğim neden tutmadı demeyin.
    Sentugo.

Bu saha ölçüsü tam olarak nedir. Yani futbol sahalarının standart bir ölçüsü yok mu? Saraçoğlunun sahası 100m iken NouCamp 90m olabilir mi? Hiç araştırmadım bu olayı bilmiyorum, hep de büyük seçiyorum saha boyutunu

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Quote Originally Posted by alper3 View Post
    Bu saha ölçüsü tam olarak nedir. Yani futbol sahalarının standart bir ölçüsü yok mu? Saraçoğlunun sahası 100m iken NouCamp 90m olabilir mi? Hiç araştırmadım bu olayı bilmiyorum, hep de büyük seçiyorum saha boyutunu
    Evet olabilir, ama belli bir maksimum ve minimum sınırı var.Hatta bazı takımlar taktiklerine uysun diye çimleri farklı şekillerde biçiyorlar

Nesil
    2013
    Yer
    Aydın-Nazilli

Quote Originally Posted by alper3 View Post
    uzunlamasına 90-120 genişlik olarak 45-90 metre arasında değişiyor

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Benim taktigim sezona gore degisiyor. Yani kolay cozulmesin diye bazen genid bazen dar alanda oynayabiliyorum ama sezon baslarinda sahayi hep en genis olculere gore kurarim bir farkini goremedim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Banega View Post
    Evet olabilir, ama belli bir maksimum ve minimum sınırı var.Hatta bazı takımlar taktiklerine uysun diye çimleri farklı şekillerde biçiyorlar
    Evrt bunu duymustum... kucuk capli anadolu takimlarina deplasmana gittigimde oyunun cok kapandigini ve kalabalik oldugunu farkettim ancak genis oynayarak bu durumu cozebiliyorum

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Valla ben riske atmıyorum çünkü iki oyun tarzını da oynatmaya çalışıyorum. Kanatlarda bire birde etkili, hızlı oyuncularım var. Orta sahada da iyi pas yapan oyuncularım var. Böyle bir durumda bende kararsız kalıyorum. O yüzden standart seçiyorum her seferinde. Diğer türlü nasıl etki eder hiç denemedim.

Mesaj Yetkileri