Bu seride ben bu tarz bir dizilişle hiç verim alamadım ancak bir iki final maçında benden çok güçlü rakiplere karşı öndeysem oyunun son dakikalarında bu tarz dizilişlere gittim, gittiğimde de farkettiğim şey şu oldu sen ne kadar geri çekilirsen rakip o kadar yükleniyor.
Takım mantaliteni direktiflerini bilmiyorum ama bu diziliş kontra dizilişi değil korkak bir futbol dizilişi bu ayrıca orta sahan forvete top taşıyamıyacak beklerin iyi değilse, dayanıklıkları çalışkanlıkları yoksa kanatların 60dan sonra verim vermemeye başlıyacak, sana tavsiyem eğer takımında creatif bir oyuncun yoksa, en azından blokların bağlantısını sağlaman için mevkilerini birbirine yakın tut. üçlü orta sahayı çizgiye çıkart, 3lünün rollerinden ikisi mutlaka defansif oyun kurucu ve savaşçı orta saha olsun diğerinin rolünü oyuncularının özelliklerine göre belirlersin ben genelde iki yönlü yapıyorum, beklerinden kötü olanına destek rolü ver bence sürekli çıkmasın kontralarla kanattan tehlike yaşıyoruz biliyorsun.
İlla kontra oynıyacaksan takım anlayışını kontra-dengeli yap bence stoperlerininde hızları minimum 12 falansa defansı orta sahaya çıkartki rakibe top yapma imkanı tanımıyalım, son olarakta üçlü forvetinde kenar forvetlerine rakibin beklerine marke etmelerini söyle bu sayede rakibin hücum gücünüde örselemiş olacağız.
Neden bu kadar çok konuştum çünkü 3lü forvetle çok kez oynadım, manu barça karşısında bile forvetlerimi ve orta sahamı bozmadım bütün pisliğini biliyorum aşağı yukarı çok forvetle oynamanın![]()