
Originally Posted by
perpetua
Melo bence cok cirkef degil ama cok agresif.
Esasinda saniyorum soylemek istediginiz antipatik bir insan oldugu.
Ornegin bugunku macta Bruno Alves durup dururken Sneijder'in karnina dirsek atti. Daha oncesinde Sneijder onunu perdeleyen Gokhan'i Volkan'in ustune dogru sert bir sekilde ittirdi. Bunlar bence Melo'nun bu macta butun yaptiklarindan daha cirkef hareketler. Ama Melo'nun simarik davranislari cogu kisiye antipatik geldigi icin hedef secilmis durumda.
Melo'nun simdiye kadar rakibe kasten vurdugunu gormedim. Belki gozumden kacmistir. Tamam faul yapar. Sert faul de yapar. Bu fauller oyunun icindedir. Ama rakip yanindan gecerken ona dirsek atmak, yerde yatan rakibin ayagina veya bacagina basmak vs. gibi aliskanliklari simdiye kadar cok fazla gozume carpmadi.
Yaniliyorsam da duzeltilmek isterim.
Ömer Abi maçın başında arkadan yaptığı faul üzerine bir hafif dirsek ve topsuz alanda da diz attı. Hakemin tepkisini ölçtüğüne kesinlikle katılıyorum ama ligin ilk devresinde de bir maçta kafa atıp faul bile almamıştı. Hakemler nasıl olduğunu bilmiyorum ama Melo'yu esgeçiyorlar bir şekilde. Hiçbir oyuncu sürekli dirsek atmaz, diz atmaz, ittirmez sonuçta. Kritik yerde hakemin görmeyeceği açıda maçta en fazla 1 ya da 2 kez yapılıyordu bu işler maç boyu. En azından basketbol oynadığım dönemde bizim takımda böyleydi. Melo hakem tepki göstermiyorsa sık sık faul yapıyor ki bu süreklilik Dirtiness'e girmeli diye düşünüyorum. Alışkanlık meselesi sonuçta.
Bruno'nun pozisyonu temiz görmüştüm ben. Sneijder yüzünü düşünce yere çarptı gibi gördüm. Tabi Bruno bu işleri hep yapan biri. Yapabilir de, şaşırmam. Yerdeki adamın bacağına düşünmeden basabiliyor bilmeyerek yapmış gibi. Geçildiyse düşünmeden indiriyor, çelme takıyor.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı