1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

4-1-4-1 defansif bir dizilim olduğu için görevleri iyi ayarlamak lazım. Benim deplasmanlar için en çok tercih ettiğim dizilim bu. Ancak bu dizilimi kullandığım zaman orta alandaki (kanatlar dahil) 3 oyuncuya hücum görevi veriyorum (2 kanat 1 mc). Dördüncü oyuncuya (diğer mc) ise duruma göre destek veya savunma görevi veriyorum.

Bu dizilimde yeteri kadar oyuncuya hücum görevi vermezseniz kontra oynamanız zorlaşıyor ve çok baskı yiyorsunuz. Hatta benim önceki versiyondaki (14.1.3) taktiğimde orta sahadaki 3 oyuncu dışında bekler de hücum görevindeydi. Böylelikle hem iyi kapanıyorduk hem de topu kazandığımızda hücuma kalabalık ve etkili çıkabiliyorduk. Ancak 14.2 sonrası o taktiğimden verim alamadım. Revize ettim gene olmadı.

4-4-1-1 ile de hatta neredeyse bütün klasik dizilimlerle kontra oynatmak mümkün. Önemli olan rol ve görev dağılımını iyi yapmak. 4-4-1-1 tercih etseydim muhtemelen orta alandaki 2 oyuncuya (mc'ler) savunma görevi verirdim. Forvet arkasındaki oyuncuyu ise hücumda merkez olarak kullanırdım.

Kontra için bir başka uygun ve tavsiye edebileceğim dizilim 3-3-2-2. 3 stoper (ortadaki cover görevinde), 2 wing back, 1 dm, 2 mc (veya 3 mc biri savunma görevinde), 2 forvet şeklinde. Bu dizilimle de çok etkili bir kontra taktiği yapılabiliyor. Yalnız;

Geride kalabalık dizilimlerde oyun anlayışını savunma veya kontra gibi defansif yapmayın. Tersini deneyin çok daha etkili. Çünkü takım savunmada zaten iyi kalabalıklaşıyor üstüne bir de savunma anlayışı seçilince hücumlar çok etkisiz kalıyor. Ama hücum anlayışı seçilirse takım hücuma oldukça etkili çıkıyor ve ileride bir anda çok iyi kalabalıklaşıyor. Fakat yayılımı mutlaka dar yapın.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Geride kalabalık dizilimlerde oyun anlayışını savunma veya kontra gibi defansif yapmayın. Tersini deneyin çok daha etkili. Çünkü takım savunmada zaten iyi kalabalıklaşıyor üstüne bir de savunma anlayışı seçilince hücumlar çok etkisiz kalıyor. Ama hücum anlayışı seçilirse takım hücuma oldukça etkili çıkıyor ve ileride bir anda çok iyi kalabalıklaşıyor. Fakat yayılımı mutlaka dar yapın.
    Öncelikle vakit ayırdığın için çok sağol. Bende senin gibi düşünüyorum ve olaya ters yaklaşıyorum. İç saha maçlarında genelde daha defansif bir diziliş olan 4141'i tercih ediyorum. Oyun anlayışı kontrol, felsefe akıcı. Sonuçlar gayet güzel.
    Deplasmanda ise MC'lere defans rolü verip 4411 dizilişini tercih ediyorum. Anlayış kontra, felsefe yine akıcı.
    Takımda ki yetenekli oyuncu sayısı fazla olduğu için felsefeleri genel olarak akıcı seçiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    4-4-1-1 ile de hatta neredeyse bütün klasik dizilimlerle kontra oynatmak mümkün. Önemli olan rol ve görev dağılımını iyi yapmak. 4-4-1-1 tercih etseydim muhtemelen orta alandaki 2 oyuncuya (mc'ler) savunma görevi verirdim. Forvet arkasındaki oyuncuyu ise hücumda merkez olarak kullanırdım.
    Şurada ki ''forvet arkasındaki oyuncuyu ise hücumda merkez olarak kullanırdım'' ibaresini biraz açarsan memnun olurum. Ben şöyle anladım AMC pozisyonunda ki oyuncuya rol olarak özel bir rol verip, oyunu merkezden dar oynamalıyız (Hatta yerden kısa).

Mesaj Yetkileri