1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by atmaca97 View Post
    @Walter Sakana

Verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun. 3. sorumu pek anlatamadım, pres yaptıklarını biliyorum, yani bir kanat oyuncusu oynattığımda "Top Kapma" özelliğinin üstü koyu olmuyor, yani bu rol için "Top Kapma" özelliğinin bir önemi yok. Fakat ben kanat oyuncusu oynatmama rağmen top kapma rolünün pres üzerinde bir etkisi varmıdır demek istemiştim.

Ek olarak eğer cevaplama şansınız varsa şu soruları sormak istiyorum:

1-) Ben oyunda topu rakibe veren, kendi sahasında çok adamla bekleyen, güçlü - kararlı, kontraatak takımı oluşturmak istiyorum. Örneklemek gerekirse; bu dönemin Chelsea-Atletico Madrid ve Borussia Dortmund'u gibi. Buna uygun bir diziliş nasıl olmalı, felsefemiz - akıcılığımız ne olmalı, takım ve oyuncu direktiflerimizde neleri seçmeliyiz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

2-) Gagenpressing yani şok presi oyuna nasıl uyarlarım?

Teşekkürler
    Aslında anladım ve cevabını da verdim; top kapma özelliğinin -bildiğim kadarıyla- pres üzerinde bir etkisi yoktur (daha iyi pres yapmayı sağlamaz yani). Ben bir oyuncuya pres yaptırmayı düşündüğüm zaman ilk olarak Saldırganlık/agresiflik, Çalışkanlık ve Dayanıklılık özelliklerine bakarım. Saldırganlık topu kazanana yani rakibi yıldırana kadar peşini bırakmamasını, Çalışkanlık daha fazla koşmasını yani pres yapmasını, Dayanıklılık ise erken yorulmamasını sağlıyor. Hızlanma da daha iyi pres açısından fayda sağlayabilir.

rica ederim, iyi oyunlar.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Aslında anladım ve cevabını da verdim; top kapma özelliğinin -bildiğim kadarıyla- pres üzerinde bir etkisi yoktur (daha iyi pres yapmayı sağlamaz yani). Ben bir oyuncuya pres yaptırmayı düşündüğüm zaman ilk olarak Saldırganlık/agresiflik, Çalışkanlık ve Dayanıklılık özelliklerine bakarım. Saldırganlık topu kazanana yani rakibi yıldırana kadar peşini bırakmamasını, Çalışkanlık daha fazla koşmasını yani pres yapmasını, Dayanıklılık ise erken yorulmamasını sağlıyor. Hızlanma da daha iyi pres açısından fayda sağlayabilir.

rica ederim, iyi oyunlar.
    Çok teşekkür ederim, ben bu konuyu okuyana kadar oyuncunun zihinsel özelliklerine çok dikkat etmezdim. Yani bir oyuncunun Top Kapması yüksekse kapar derdim, fakat bunun pozisyon olması, kararlılığı falan da varmış. Size sorduğum sorular üzerine, şampiyonluğun 1-2 tık altı 3. - 4. sırada olması ön görülen takımlarla kontra futbolu oynamak istiyorum. Umarım becerebilirim

Bir soru daha soruyorum kusura bakmayın
    Standart Orta Saha - Savunma rolü ile Defansif Orta Saha - Savunma rolü arasındaki farklar nelerdir?

Mesaj Yetkileri