1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Selamlar oyundaşlarım Bir kaç sorum olacak
    *Takımıma kısa paslı ama temposu yüksek bir futbol oynatmak istiyorum kısa pas ve yüksek tempoyu aynı anda oynatamazmıyım ? hem kısa pas hemde yüksek tempo oynatmak derken de oyuncularım normal bir atak yaparken kısa pas ara pası ve orta yaparak atağı sonuçlandırabilsin ama rakip takımdan topu kendi ceza sahası yakınlarımda kaptığım zaman futbolcularımın direkt dikene pasla değilde birbirine yakın oynayıp kısa ve hızlı paslar ile atağı sonuçlandırmasını istiyorum ilk sorum budur bu olayı bir türlü bulamadım veya gerçekleştiremedim
    *İçe kat eden oyuncusu sorunum: İçe kat eden oyuncularımın aldığı paslar ile ver kaç veya kendi top sürerekek ceza sahasına girmesini istiyorum destek rolümü daha uygundur hücum mu? Destek görevi ve Hücum görevi arasında hangi farklar vardır.
    *Orta sahadaki oyuncularımın kimi zaman kısa kimi zaman direkt paslaşmasını istiyorum bunu nasıl sağlarım?
    *Komple forvet destek görevi ile hücum görevi arasında nasıl farklar vardır bu rolde oyuncu kullanan arkdaşlarım ne gibi farklar görmüştür yardımcı olabilirlermi?
    *Son olarak Ofansif orta saha oynatığım bir oyuncunun sıkça ara pası veya sağdan ve soldan içe kat eden oyuncularıma ara pası atması öldürücü bitirici toplar atmasını hangi rol ile gerçekleştirebilirim.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Ygtrgt888 View Post
    *Takımıma kısa paslı ama temposu yüksek bir futbol oynatmak istiyorum kısa pas ve yüksek tempoyu aynı anda oynatamazmıyım ? hem kısa pas hemde yüksek tempo oynatmak derken de oyuncularım normal bir atak yaparken kısa pas ara pası ve orta yaparak atağı sonuçlandırabilsin ama rakip takımdan topu kendi ceza sahası yakınlarımda kaptığım zaman futbolcularımın direkt dikene pasla değilde birbirine yakın oynayıp kısa ve hızlı paslar ile atağı sonuçlandırmasını istiyorum ilk sorum budur bu olayı bir türlü bulamadım veya gerçekleştiremedim
    Oynatabilirsin. Hatta bazı dizilimlerde (genelde göbekte 3 oyuncu yanyana bulunduran dizilimlerde) yayılımı geniş bile yapabilirsin. Bu tür bir pas tercihinde dizilimi, rolleri ve görevleri öyle ayarlamalısın ki oyuncu topla buluştuğunda pas opsiyonu en az 2-3 olsun. Orta sahası kalabalık ve AMC'li dizilimler daha uygun olur.

*İçe kat eden oyuncusu sorunum: İçe kat eden oyuncularımın aldığı paslar ile ver kaç veya kendi top sürerekek ceza sahasına girmesini istiyorum destek rolümü daha uygundur hücum mu? Destek görevi ve Hücum görevi arasında hangi farklar vardır.
    İkisi arasındaki temel fark mentalitedir. Hücum görevi alan oyuncu daha ofansif bir mentalite alır, dolayısıyla daha önde oynar. Hücum görevinde rakip ceza alanına daha çok girer ama destek görevinde de orta sahadan daha çok pas alır. Oyuncu talimatları ile istediğin sonuca ulaşabilirsin. Örneğin destek görevini seçip "daha çok top sür" "daha sık hücuma çık" "daha çok şut çek" gibi direktifler verebilirsin.

Görevler arasındaki bir diğer fark yaratıcılık özgürlüğüdür. Aynı rol için oyuncuya savunma görevinde atıyorum 7x yaratıcılık veriliyorsa destek görevinde 11x, hücum görevinde ise 15x verilir. Mentalitede bu fark 3'tür (savunma 8x, destek 11x, hücum 14x gibi).

Destek görevli oyuncular oyunun diğer yönüne de belirli bir düzeyde katkı vermeye çalışırlar. Örneğin destek görevli bir bek oyuncusu asli görev olarak savunma yapmaya odaklanır, takım hücuma kalktığında ise orta sahaya destek verir. Destek görevli bir orta saha oyuncusu oyunun hem savunma hem hücum yönüne eşit oranda odaklanır. Destek görevli bir forvet ise asli görev olarak takımı hücuma taşımaya odaklanır, top rakibe geçtiğinde ise orta sahaya defansif bir destek verir.

Katı bir felsefe seçildiğinde savunma ve hücum görevli oyuncuların oyunun diğer yönüne katkıları azalır. Akıcı felsefede ise artar. Ancak destek görevli oyuncular ve özellikle orta sahadaki destek görevli oyuncular hangi akıcılık seçilirse seçilsin oyunun diğer yönüne de aynı şekilde katkı verirler.

*Orta sahadaki oyuncularımın kimi zaman kısa kimi zaman direkt paslaşmasını istiyorum bunu nasıl sağlarım?
    Destek görevi veya oyun kurucu rollerden birini vererek (oyun kurucu rol ilk tercih). Bu oyuncuların pas talimatı otomatikman "karışık"tır. Yüksek yaratıcılık özgürlüğü vermek de bunu sağlayabilir ama onda oyuncu tamamen kendi kafasına göre oynar. Yani pas vermek yerine şut çekebilir, çalım deneyebilir vs...

*Komple forvet destek görevi ile hücum görevi arasında nasıl farklar vardır bu rolde oyuncu kullanan arkdaşlarım ne gibi farklar görmüştür yardımcı olabilirlermi?
    Yukarıda içe kat eden oyuncu ile ilgili yazdıklarım geçerli gene. Destek görevli oyuncu daha geriye sarkarak, pas almak için orta sahaya daha çok yanaşarak oynar. Hücum görevli oyuncu ise daha önde, daha golü kovalayarak oynar.

*Son olarak Ofansif orta saha oynatığım bir oyuncunun sıkça ara pası veya sağdan ve soldan içe kat eden oyuncularıma ara pası atması öldürücü bitirici toplar atmasını hangi rol ile gerçekleştirebilirim.
    O mevki için seçilebilecek "Gizli Santrafor (Shadow Striker)" dışındaki tüm roller ile. Enganche (Türkçe'sini hep unutuyorum) rolünde oyuncu o mevkiyi fazla boşaltmaz, hücumlarda pas trafiğinin merkezi haline gelir. Bence en uygunu bu rol. İkinci tercih "Oyun Kurucu (destek)" rolü olabilir.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri