Quote Originally Posted by perpetua View Post
Ama alt liglere inince, takimlar arasindaki fark cok daha az oluyor ve taktik bilgisi kullanma gereksinimi bir hayli artiyor.
Ne zaman FM maç motorunun eksiklerine göre taktik üretilen bir oyun olmaktan çıkar, o zaman güzel bir oyun olur. Ben kimsenin kafasında bir sistem üretip bunu oyuna yansıttığını görmedim şuana dek. Bakın, kendimden o kadar emin konuşuyorum ki, oyun çıktığı günden bugüne dek çeşitli forumlarda sunulan bütün taktikler maç motorunun eksiklerine/zaaflarına göre üretilmiş taktikler.

Oyuncuların özelliklerinin gram önemli olmadığı, maç motoru sizin maçınız için nasıl bir sonuç belirlemişse onu ne yaparsanız yapın değiştiremediğiniz bir oyun FM. Bunun sebebi de sadece ve sadece oyunun coderlarının özensiz davranması/davranmaya zorlanması.

Ve sizin de şuana kadar yapıcı çözüm getirdiğinizi görmedim. Şurada aylardır yazılan sorunları ileteyim, bastırayım düzeltmeleri için diyeceğinize, ben sorun nerede diye düşünürüm, ben ne yaptım da oyun bana bunu veriyor tarzı cevaplarla insanları sinirlendirmekten başka birşey sağlamıyorsunuz. Muhtemelen siz de oyunun kod bazında neler yaptığını bildiğiniz için taktiklerinizi ona göre üretiyorsunuz ve sıkıntı yaşamıyorsunuz. Ama diğer insanlar böyle değil. Neyin ne olduğunu sizin kadar iyi bilmiyorlar ve oyunda yaşanan gerçeklik dışı olaylar insanı soğutuyor.

Mesela sezona başladım 20 resmi maç yaptım. Bu 20 resmi maçın 14ünde en az bir şutum direkten dönmüş ve sayısız puan kaybetmişim bu yüzden. Ki bu maçların içinde 5-6 şutum döndüğü maçlar da var hatrı sayılır sayıda. Kusura bakmayın ama ben şundan sonra oturup da ne yaptım da gol atamıyorum diye düşünemem. Ortada bariz bir şekilde özensiz yapılmış bir oyun var. Bunu savunmak ne SI'ye ne size ne de bize fayda sağlar. Yapılması gereken sadece Türkiye değil, bütün resmi araştırmacıların SI'ya bastırıp adam gibi oyun çıkarttırması. Bu saçmalıklar varken oyundan adam gibi zevk almak mümkün değil çünkü. Ben o kadar uğraşayım, taktik yapayım ama maç motorunun saçmalıkları yüzünden herşeyden olayım. Yok öyle iş. Ondan sonra ne zevk alınıyor ne bişey. Halbuki adam gibi yapılmış, bu tarz gerçek dışı olayların hiçbirinin olmadığı bir oyun olsa insanlar dediğiniz gibi o zaman hatayı kendilerinde aramaya başlayacak. Gerçekten taktiklere kafa patlatmaya başlayacaklar.

En kritik maça çıkmışssın, rakipten bariz üstünsün, forvetlerin kaliteli ama karşı karşıya sayısız gol kaçırıyor adamlar rakip gelip tek şutla tek gol atıp seni yeniyor. Bu gerçek hayatta olabilecek birşey tabii ki ancak 2 maçta bir bu tarz olayların olması ve yukarıda bahsettiğim direkten dönme gibi olayların sıklığını iyi ayarlasalar daha iyi sonuç alınabileceğini düşünüyorum ben.