1 ile 30 arası toplam 542 sonuç

Konu: Taktik Tartışma Platformu

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    herkesin farklı fikri var tabi.
    fakat ben bu oyunu 15 senedir oynayan biri olarak sana söyleyeyim. değişen bir şey yok.

eğer ben kısa paslı oyunu domine ederek oynayacağım diyorsan ;
    defansif, katı, yavaş tempo, kısa pas, ayaga pas vs gibi komutları vereceksin.
    tabi bu da yeterli değil; defansı öne kur, yakın markaj, ofsayt taktiği,rakibi sıkıştır gibi talimatları vereceksin ki topu kaybettiğinde hemen kazan ve paslaşmaya devam et.

bunu oturtabilirsen maçta 2-3 pozisyona girip yuzde 80 gol buluyorsun ve kalende çok az pozisyon veriyorsun. maçların yuzde 90'ında senin girdiğin gol pozisyonun ve topla oynama yüzden rakipten daha fazla oluyor. öyle saçma sapan goller pek kaçırmıyorsun fizik olarak iyi durumda oluyor oyuncular genel olarak.

ikinci bir secenek ise şu;

bol pozisyonlu (bol kaçırmalı hatta) ama rüzgar gibi bir saglı bir sollu oynamak istiyorsan;
    atak, akıcı, direkt pas, kanatlara şişir vs gibi direkt oyunu destekleyen komutları vereceksin.

top rakipteyken de iki ihtimalin var;

eğer benim oyuncularım hepsi birer vidal hepsi birer iniesta 4 4lük adamlar diyorsan yani o ligin çok üzerinde oyuncularsa;

defansı öne kur, yakın markaj, ofsayt taktiği,rakibi sıkıştır gibi talimatları vereceksin ki topu kaybettiğinde hemen kazan ve kazandıgın yerden direkt kaleye in ama tabi çok top kaybı çok kazanmak için uğraş demektir büyük sakatlıklar ve kondisyon düşüklüklerine kendini hazırla

ikinci ihtimalin ise yukarıdakinin tam tersi; işte geride dur, rakibi geride karşıla vs. gibi pres yapmayan rakibin üzerine gelmesini sağlayan savunma taktikleri. böylelikle hem top rakipteyken harıl harıl hucum eden oyuncuların pres yapmayıp biraz dinlenecek hem de hucum yaparken darman duman olan formasyon şeklin (takım şekli yani) düzelecek, kazandığın topta rakip çıkmış olacağı için arkada boşluk bulacak rahat kontralarla golleri bulacaksın.

(bayern munih- real madrid maçındaki madrid gibi)

fm yıllardır bu eksen etrafında dönüyor fm 14te de değişmediğini gördüm maalesef.

Defansif anlayış felsefesi zaten yüksek tempoyu içerir bi nevi kontra gibidir defansif deyip düşük tempo yapmak zıttır bana göre

Quote Originally Posted by Ahmet Göktaş View Post
    Defansif anlayış felsefesi zaten yüksek tempoyu içerir bi nevi kontra gibidir defansif deyip düşük tempo yapmak zıttır bana göre
    Buna aynen katılıyorum, takıma zaten defansif oynattığında 1. önceliği kaleyi savunmak ve orta alanda rakibi karşılamaktır. Kazandığı topuda bir an önce rakip kaleye götürmek için bu işi yüksek tempoda yapar. Kontra'yla arasındaki fark; benim düşüncem kontra felsefesi tek başına defansif bir oyun içermez. Bana göre kontra bir hücum oyunudur, defansif veya kontra felsefesiyle oynuyorsan kısa paslar, düşük tempo gibi talimatlar oynatığın felsefeyle zıt düşecektir.

Eğer bol pası, sabırlı, kararlı bir şekilde rakip kaleye gitmek istiyorsan; kontrollü ve akıcı bir oyunda kısa paslı düşük tempoda oynayabilirsin bunun yanında defansı ileri çıkararak dar alanda oyunu sıkıştırırsan top kaybını azaltabilir veya kaybedilen topu daha çabuk kazanırsın v rakibin oyun kurmasını engelleyebilirsin. Tabi savunma arkasına atılacak toplara dikkat etmek gerekir

Mesaj Yetkileri