-
Gerekli olmayan, teklif gelen oyuncularımızı takımdan gönderdikten sonra başlıyalım geleceğin takımını hep beraber kurmaya...
Burada herşey profesyönelce yürüyor, Karabük'teki gibi bir transfer komitesi var yalnız adamlar o kadar prof ki beni trasfer işlerine bile karıştırmıyorlar.. Yönetimin bana dediği tek şey şu: '' Sen alternatiflerinin olduğu listeni bize ver, biz transferleri hallederiz sen sezon açılışına kadar keyfine bak ...'' Yok dedim arkadaş ben bu kadar rahata gelemem, transfer listemi yönetime ilettim ve öncelikli bölgeler olarak belirlediğim forvet, orta saha ve sol bek transferlerinin bir an önce bitirilmesini söyledim...
Listemde üç pozisyon için yazdığım ilk sıradaki üç isminde transferini hemen bitirdiler.. Yaptıkları işe hayran kalmıştım ben parmağımı bile kıpırdatmadan istediğim oyuncular alındı. Karabük'te böylemiydik... şehir şehir, ülke ülke gezmekten pilotaj kursuna başlıyacaktım nerdeyse, göçmen kuşlar gibiydim transfer döneminde ordan oraya... derin bir nefes aldım yönetim sayesinde neyse...
Ve işte bombalar patladı... Forvet pozisyonumda listede olan iki ismide tranfer etmişti yönetim.. Santos'tan geçen yıl Porto'ya geçen Gabriel Barbosa ve Club Brugge'dan Nicolas Castillo.
Gabigol lakaplı oyuncuyu uzun süredir takip ediyordum açıkçası karabük zamanlarımdan beri ve takıma kazandırmayı düşünüyordum ama Newcastle'a denk geldi.. Brezilya'da ''yeni Robinho'' olarak lanse edilen futbolcuyu 20 milyon euro karşılığında takımımıza kazandırdık.
[YOUTUBE="OAQ8iiYcL4M"]Gabigol | Goals, Skills & Passes • 2014[/YOUTUBE]
Gabigol'ün transferinin ardından forvet hattındaki bir diğer alternatifimiz ise Şili futbolunun bizlere sunduğu bir diğer yetenek olan Nicolas Castillo'ydu. Club Brugge'da çok formda bir 3 yıl geçirmişti Castillo öyle ki 79 maçta 57 gol atma başarısı göstermiş Belçika liginde 3 yıldır gol krallığı tacını giymişti. Castillo'nun transferinin önemini kavrayan yönetim işi uzatmayarak O'nuda 17 milyon euro karşılığında takımımıza kazandırdı.
[YOUTUBE="HmvegNH_e8Y"]Nicolas Castillo | All 24 Goals in 2013 [/YOUTUBE]
Forvet transferlerini tamamladıktan sonra sıra geldi sol savunmaya; sol bekte geçen yıl Haidara çok iyi bir performans göstermiş ve kritik golleriyle bir çok kez bize 3 puanı getirmişti. Gibs'in Villa'ya transferinden sonra rakipsiz kalan Haidara'ya hem alternatif olması hemde forma savaşında onu zorlaması için muhakkak bir rakip gerekiyordu ve scoutlarımızında tavsiyesiyle PSG forması giyen ama geçen yıl sadece 13 maça çıkmış olan Digne'yi gündemimize aldık.. ve Paris yönetiminin oyuncuyu bırakmak istememsi rağmen çetin pazarlıklar sonucunda 10 milon euro'ya kadromuza kattık...
[YOUTUBE="2GggqPhh7pE"]Lucas Digne - Skills, Goal[/YOUTUBE]
devam edeceğiz....