Quote Originally Posted by rexpo1994 View Post
Bence Kontra futbolu oynuyorsan.Rakibe göre taktik yapmamız lazım,rakibin önemli silahlarına önlem almak,rakibin dizilişine göre bir diziliş ayarlamak gibi.

Burda bir maç paylaşayım daha düşük bir klüble de deneyebilirdim ama yine ilk 11 lerede bakarsanız rakibe göre güçsüz bir takımız.

Rakibin 11 ine bakarsak 4-2-2-2 diziliş ile çıkmış.Bende saçma gözükse de 4-2-2-2 ye karşı bir diziliş yaptım.Nelere dikkat ettim;
*Rakibin 2 forveti varsa, 3 çakılı stoper koydum
*Rakibin ofansif kanatları varsa,bende 2 çakılı bek koydum.
* ortasahadaki kanatlarımı da defansif kanat oyuncusu yaptım böylece kanattan gelen saldırılara karşı beklerime yardım edecek.Ayrıca rakibin bekleri geride olduğu için fazla top sürmeyeden orta açacaklar.
*Rakibin AMC mevkisinde oyuncusu olmadığından bende oyuncu hakkımı Libero koymaya harcamadım.Onlarım libero su olmadığından dolayı bir Amc koydum.

Sonuç olarak böyle berbat bir istatistik çıktı ama istediğimizi aldık.
Teşekkür ederim öncelikle Bende benzer şeyler denedim ama kadro yapısı vs sebepler sonuçları farklı kılıyor.Garip örnek ama eldeki malzeme elma olursa menemen yapamazsın gibi orta saha oyuncuları tam yeterli değildi galiba kadro uyumu vs bozuktu ama örnek benim için yeterli oldu.Dikkat ederim bunlara sonraki maçlarımda.