Bilindiği gibi her oyuncu CA ve PA yetenek değerlerine sahiptir. Şimdiki yetenek ve potansiyel yetenek olarak adlandırılabilir. Şimdiki yetenek sürekli değişken bir yapıdadır. Futbolcunun antrenmanlarda gösterdiği performans ile artabilirde düşebilirde. Fakat potansiyel yetenek sabittir. Futbolcu potansiyeline ulaştığı taktirde potansiyelinin üzerine çıkamaz.
Kısaca özetlemek gerekirse. Özgür Çek belirli bir potansiyele sahip. Bu bence en faz 130 PA'dır. Ne kadar uğraşırsan uğraş bu futbolcu sadece Türkiye Ligi kalitesinde kalır. Fakat maç içi performans ile üst düzey futbol sergileyebilir. Bu üst düzey futbol ise takım oyunu ile gerçekleştirebilir. Özgür'den takımı tek başına sırtlayıp yükseltmesi beklenememez.
Yıldız olayına gelirsek personeller 'Oyuncu Yetenek Değerlendirme ve Oyuncu Potansiyel Değerlendirme' niteliklerine göre oyunculara yıldız verirler. Bu yıldız değeri takımın kalitesine göre değişir. Oyuncunun tam potansiyelini yada şimdiki yıldız değerini öğrenmek için (kesin bir şekilde) gözlem yaptırdığın personelin Oyuncu Yetenek Değerlendirme ve Oyuncu Potansiyel Değerlendirme yeteneğinin 20 de 20 olması gerekir. Fakat bazı durumlarda daha alt yeteneğe sahip personeller oyuncunun gerçek yıldız değerini gösterebiliyor. Biraz karışık durum açıkçası.



Alıntılı Yanıtla