Quote Originally Posted by peker_553 View Post
Arkadaşlar Ekişehir'in başındayım şu an ve Özgür çek bildiğiniz gibi sol bek oynuyor ve potansiyeli 3,5 yıldız görünüyor.Ben ise Özgür'ü AML yani ofansif oynatıyorum ve çok daha iyi verim alıyorum onun dışında hiç bir oyuncu sol tarafta bu kadar iyi oyanayamıyor takımda.Antremanda da yeni pozisyon çalıştırıyorum sormak istediğim olay şu o oyuncu bu performansla yıldızı artarmı ve daha iyi seviyeye gelirmi Örnek bir burak yılmaz nasıl Beşiktaş ve Fenerbahçe başarılı olamadı ama Trabzonspor'da yıldızı parladı yani sizce Özgür Çek'de böyle olurmu sizin başınıza geldi mi daha önce ? Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler
Bilindiği gibi her oyuncu CA ve PA yetenek değerlerine sahiptir. Şimdiki yetenek ve potansiyel yetenek olarak adlandırılabilir. Şimdiki yetenek sürekli değişken bir yapıdadır. Futbolcunun antrenmanlarda gösterdiği performans ile artabilirde düşebilirde. Fakat potansiyel yetenek sabittir. Futbolcu potansiyeline ulaştığı taktirde potansiyelinin üzerine çıkamaz.

Kısaca özetlemek gerekirse. Özgür Çek belirli bir potansiyele sahip. Bu bence en faz 130 PA'dır. Ne kadar uğraşırsan uğraş bu futbolcu sadece Türkiye Ligi kalitesinde kalır. Fakat maç içi performans ile üst düzey futbol sergileyebilir. Bu üst düzey futbol ise takım oyunu ile gerçekleştirebilir. Özgür'den takımı tek başına sırtlayıp yükseltmesi beklenememez.

Yıldız olayına gelirsek personeller 'Oyuncu Yetenek Değerlendirme ve Oyuncu Potansiyel Değerlendirme' niteliklerine göre oyunculara yıldız verirler. Bu yıldız değeri takımın kalitesine göre değişir. Oyuncunun tam potansiyelini yada şimdiki yıldız değerini öğrenmek için (kesin bir şekilde) gözlem yaptırdığın personelin Oyuncu Yetenek Değerlendirme ve Oyuncu Potansiyel Değerlendirme yeteneğinin 20 de 20 olması gerekir. Fakat bazı durumlarda daha alt yeteneğe sahip personeller oyuncunun gerçek yıldız değerini gösterebiliyor. Biraz karışık durum açık
çası.