1 ile 30 arası toplam 105 sonuç

Konu: FM belgesel ve tanıtım (Türkçe İnceleme İlk Mesajda)

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Emeğine diline sağlık.

İleride daha önceki gibi fikir alışverişi olacak mı bilmiyorum ama dinlerken takıldım, "inverted wing back" için "içe kat eden bek" tanımı daha uygun olmaz mıydı ne dersin? Bide "Complete Wing Back"in tanımı değişmediyse ve halen "İki Yönlü Bek" olarak geçiyorsa çok yönlü ve iki yönlü futbol dilinde birbiriyle neredeyse aynı.
    Abi bence iki yönlü bek ve çok yönlü bek farklı gibi duruyor çünkü iki yönlü bek dani alves tarzı ileri geri giden bir bek. Ama bu çok yönlü bek defansif görevlerin yanı sıra hem ofansa çıkıp orta yaptıktan sonra defansa dönmeyip, sahanın ortasına kat ediyor ve orta saha oyuncusuymuş gibi hareket ediyormuş.

bu bakımdan "içe kat etmek" bence oyuncunun orta saha oyuncusu gibi davranmasını tam olarak karşılamıyor.

Yani oyuncunun defans-ofans çıkışının yanı sıra bir de orta sahaya yardım etmesinin de vurgulanması gerekiyor. bu yüzden sadece iki yönlü değil, çok yönlü olarak tanımadım orayı.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Abi bence iki yönlü bek ve çok yönlü bek farklı gibi duruyor çünkü iki yönlü bek dani alves tarzı ileri geri giden bir bek. Ama bu çok yönlü bek defansif görevlerin yanı sıra hem ofansa çıkıp orta yaptıktan sonra defansa dönmeyip, sahanın ortasına kat ediyor ve orta saha oyuncusuymuş gibi hareket ediyormuş.

bu bakımdan "içe kat etmek" bence oyuncunun orta saha oyuncusu gibi davranmasını tam olarak karşılamıyor.

Yani oyuncunun defans-ofans çıkışının yanı sıra bir de orta sahaya yardım etmesinin de vurgulanması gerekiyor. bu yüzden sadece iki yönlü değil, çok yönlü olarak tanımadım orayı.
    Tanımda normal wing back hücuma genişlik kazandırırken inverted wing back içe kat edip ortadan koşular yapar, çevresindeki oyunculara boşluk yaratır diyor.

Hücum sırasında öncelikle Standart Orta Saha gibi davranır vs... diyor ayrıca.

Senle ayrıldığımız nokta sen "ofansa çıkıp orta yaptıktan sonra MC pozisyonuna geçiyor" diyorsun ben ise tanımda onu göremediğim için "ofansa çıkarken direkt mc pozisyonuna geçiyor" diye anlıyorum. Tabi ben sadece oradaki tanıma göre konuşuyorum. Oyun içinde nasıl davrandığını görmeden bu kesin böyledir diyemem tabi ki.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri