Atina'nin pas neden 12 omer abi? Cok acimasiz degil mi?
Atina'nin pas neden 12 omer abi? Cok acimasiz degil mi?
FM Gazetesi
http://www.medyaspor.com/kose-yazila...-orta-saha-455
Şu sayfada bir köşe yazarının yazdığı yazı tam buna uyuyor herhalde. Yani bu tarz istatistiklere göre bu şekilde belirlenmiş olabilir..
Güzel bir yazı olmuş ama bence konuyla alakası yok. Mehmet Topal'ın ve Bilica'nın ceza sahasına Atiba ve Veli'den daha çok top göndermesi kadar normal bir şey yok. Beşiktaş uzun top oynamıyor çoğu anadolu kulubünün aksine. Atiba ve Veli defans ile ofans arasında köprü görevi görüyor, al ver al ver.
Herhangi bir istatistiğim yok ki zaten istatistiğe bakarsak Burak Yılmaz ligin en bitirici oyuncusu. İstatistik yanıltır çoğu zaman. Atiba'nın pas hatası yaptığını ben nadir gördüm. Genellikle basit ve isabetli paslar yapar. Köşe yazısına bakarsak işin içine yaratıcılık felan da giriyor.
Senin olmadığını biliyorum hocam güzel yazıymış dedim sadece.
Oyunun çıkmasıyla heveslenip hemen bir Beşiktaş kariyeri açanlara baştan söyleyeyim oyunda gerçek Beşiktaş'ı hiçbir zaman göremeyeceğiz, o yüzden işimiz çok zor. Bunu yukarıdaki veya forumdaki diğer mesajlardan görebilirsiniz. Veli Granada'ya gitmek için yönetime baskı yapıyormuş yok daha neler! Bir kere oyuncuların karakterleri oyuna tam olarak yansımamış kaldı ki diğer özellikleri gerçekteki gibi olsun. Açın yapın Arsenal'le, Tottenham'la bir hazırlık maçı görürsünüz, çakarlar acımadan.
Valla arkadaşlar Beşiktaş'ın şöyle bir durumu var Galatasaray veya Fenerbahçe'ye göre. Gerçek hayattaki Beşiktaş'ın planı oyundakinden daha kolay. Şimdi nacizane kendi fikrime göre anlatayım. Önümüzdeki 5-6 yıl boyunca iskeleti koruyup yaşlanan veya aksayan oyuncuların yerine daha iyisini getirmek ve altyapıdan Türk oyuncu havuzuna yeni isimler çıkarmak. Düşünsenize her yıl 10 milyon euro veya daha fazla bütçeniz var ve yapmanız gereken yaşlanan Atiba'nın yerine daha iyisini bulmak veya Motta'nın yerine daha iyisini almak. Transfer anlamında her yıl bir oyuncu getirseniz bile yeter. Örneğin bu devre arası 2,5 milyon euro'ya Linnes'i veya Kaderabek'i aldık diyelim. Gelecek sezon biz hangi mevkiye transfer yapacağız ? Muhtemelen orta sahaya, Sosa-Oğuzhan tarzı veya Veli-Atiba tarzı. Başka ? Hadi stopere de Sivok'un durumuna göre bir alternatif. Son iki yıldır belirlediğimiz transfer bütçesinin 3-5 altına bile bu iki mevki için çıtayı yükseltecek isimler alabiliriz. Parola az ama öz transfer. Takımın çoğu 25 yaş altı. Doğru planlama sabırla başarıyı da getiriyor. Doğru transferlerle, kaliteli ve karakterli isimlerle bu takım gerçekte 5-6 yıl içerisinde bırakın ligi Avrupa'da ses getirir ama oyunda mevcut isimlerle bunu yapmak zor. Demek istediğim o.
Bir de Galatasaray'ın durumuna bir bakın. O kadar plansız gittiler ki önümüzdeki yıllarda ne yapacaklar çok merak ediyorum. Büyük ihtimal Terim'i yeniden getirirler veya getirmeye çalışırlar. Yani demek istediğim onların işi oyunda daha kolay, gerçeğe göre. Sen Yasin Öztekin'i, Engin Baytar'ı, Eboue'yi belki satarsın iyi bir paraya ama gerçekte 2,5 milyonluk maaşıyla elinde kaldı. Aynı şekilde Fenerbahçe için de durum böyle. Bir kere Aziz Yıldırım gibi bir adam tam anlamıyla yok oyunda. Fenerbahçe'yi alıp eldeki mevcut oyuncuların bir kısmını satarak hatta yabancıların hepsini satarak potansiyelli oyuncular alabilirsin, bir anda şampiyonlar liginde final oynayacak bir takım yaratılabilir. Ama iş gerçekte öyle değil.
Uzun lafı kısası Beşiktaş'ın gerçeği güzel bir kariyer hikayesi gibi. İnsanın oyunda dahi Bilic'i kovdurup yerine geçesi gelmiyor.