-
Oyun hataları sanılan ama aslında tamamen oynayanla alakalı olan durumlar :
Sakatlıklar : Sezon boyunca 3 - 4 sakatlık oldu onlar da kısa süreli sakatlıklar , milli takıma giden oyuncuların sakatlanma riski de artıyor tabi . Peki bu kadar az sakatlık nasıl oldu . Antrenmanı ortalama seviyede tutuyorum ve maç sonrası dinlenme veriyorum . Üst üste maçlar olduğu zamanlar hafife indiriyorum ve sık sık rotasyona gidiyorum baya faydası oluyor .
Kornerden yenilen goller ( Yakın direk ) : Bende başlarda kornerlerden çok gol yemekteydim ancak alanı savundu sanırım yanlış hatırlamıyorsam tam yakın direkle kornerin yapılacağı bölge arasına bir adam koyuyorsunuz özellikle adam uzun olursa yakın direğe kesilen çoğu ortayı kesiyor .
Uzaktan atılan goller : Rakip 2 forvetle oynuyor varsayalım , defanslar onlara yakın oynuyor bekler pozisyonunu koruyor ve defansif orta saha olarak oynattığınız oyuncu müdahalede başarısız oldu , rakip takımın ortasahası cezasahası dışında bomboş . Açın izleyin kardeşim bu pozisyonlarda ne oluyormuş . Bomboş bir pozisyonda 7 metre kaleye gol atmak bir futbolcu için zor görülmemesi gereken bir durum , kaleciniz de çok üst düzey bir kaleci değilse bu golü kabulleneceksin arkadaşım . Geçen serilerde her oyuncuya daha az şut çek talimatı veriyordunuz ceza sahası dışından gol olmuyor diye , şimdi durumu düzelttiler bunu da beğenmiyorsunuz..
Oyunda hata sayılabilecek durumlar :
Duran toplar ve uzaktan çekilen şutlarda kaleciler topu kornere değil sahaya çelmeye çok meraklı , buda rakibin hızlı forvetlerinin kaleciden dönen topları gole çevirmesine neden oluyor , açıkçası şuana kadar doğru düzgün topu tehlikeye girmeden dışarı çelen bir kaleci görmedim ki bu durumun gözden geçirilmesi gerek .
Hepimizin farkında olduğu gibi save süresi çok uzun.
Birde örnek vererek anlatacağım sıkıntımı :
Öncelikle önceki senelere göre düzeltmişler ancak hala sıkıntılı hala sıkıntılı . Kanatlarım çizgide topla buluşuyor bir adam eksiltiyor ve kaleyi 0 civarı bölgeden gören pozisyona giriyor . Kendine futbolcu diyen her hangi bir insan oradan gol atmanın gerçekten zor olduğunu , içerideki boş arkadaşlarına pas / orta / hızlı pas vermenin daha mantıklı olduğunu bilir . Ama yok kardeşim yok 1 kere pas veriyorsa 5 kere vuruyor . Yapmayın gözünüzü seveyim takım oyunu özelliğidir de oyundaki kanatların %95'i de böyle oynamaz ki.
Üst direkler : Özellikle çizgilerden açılan uzun ortalarda uzun forvetler kafa vuruşlarını üst direğe nişanlamaya pek meraklı..
Tarafsız ve sakin kafayla değerlendirmemi yaptım umarım değerlendirmem hoşunuza gitmiştir
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri