Sezon transfelerini derleyip koymak istedim. Tüm takımların yaptığı transferleri daha açık bir şekilde gösterebilmek adına. Takıma Orhan Gülle, Kerem Bulut ve Randall Azofeifa'yı kattım. Erkan Zengin ve Diego Angelo transfer olmak istediler. Gitmemeleri için Erkan Zengin'e 4.3 M Euro, Diego'ya 2.4 M Euro istediğim halde Guanghzou takımı iki oyuncuya toplamda 6.7 M Euro vermeyi kabul etti. Ben de transferlerini onayladım. Ocak transfer dönemine kadar takımda kalacaklar. Hem mali olarak kulübü rahatlatacaklar, hem Jerry Akaminko Diego'nun yerini alabilecek gibi görünüyor (PDS oynatmak istiyorum), Erkan Zengin'in mevkisinde alternatif çok zaten (Ibrahim Sissoko, Erman Kılıç v.b) o yüzden transfer dönemini bu şekilde kapatıyorum. Bu arada Zurab Khizanishvilli 32 yaşında ve bonservisi elinde. Almaya niyetlendim aslında 1 sezon için ancak Diego'nun Ocak'a kadar kalacak olması ve Khizanishvilli'nin yabancı olmasından dolayı bu transferden vazgeçtim ve onun yerine Azofeifa'yı aldım.
Hazırlık maçları ise, kondisyondan ziyade maç taktiklerini oturtmak için çabalamakla geçti. Takımın oturmuş hiç bir taktiğinin olmamasından dolayı yoğun bir şekilde 4-2-3-1 ve 4-1-2-3 idmanları yaptık. Yoğun maç taktikleri antrenmanları yaptık ve ligin başına kadar taktiğimizi oturtmayı başardık.
MAÇ GÜNLÜĞÜ: KONYASPOR - ESKİŞEHİRSPOR
Eskişehirspor Konyaspor maçına Yüksek Hızlı Tren ile gitti.
Maç taktiklerini oturtmayı başardıktan sonra geriye kalan şey ilk maça çıkıp güzel bir oyun sergilemek oluyordu. Nitekim maça da istediğim gibi başladık ve 11. dakikada 2-0'lık üstünlüğü yakaladık. Yer yer oyun üstünlüğünü rakibimize kaptırsak da, genel anlamda maça hakim olan taraf bizdik. Lige iyi bir başlangıç yaptık. Şu anda tek yapmak istediğimiz bu sezonda toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp yerimizi sağlamlaştırmak.
HAFTANIN MAÇLARI:
Ligin ilk maçı, ligin ilk derbisi oluyor. Fenerbahçe evinde Galatasaray'ı ağırlıyor.
Hayırlısı ile sezon açılışını yaptık. Bundan sonra 3-4 maç oynayıp öyle güncelleyeceğim kariyeri. İlginize teşekkür ederim.