1 ile 20 arası toplam 20 sonuç

Konu: Türkiye araştırma yetkililerine

Hybrid View

1. Default

Konu açacaktım fakat bu tarz bir konu açılmışken yazayım dedim.
    Süper Lig'e çıkan bir takımın örneğin Adana Demirspor olsun bu takım. Hiç transfer yapmaması oyunun mu suçu yoksa araştırmacıların mı suçu?
    Ya hiç transfer yapmıyor bu takımlar ya da 1-2 Ptt Lig kalitesinde oyuncu alıyorlar.
    10-20 oyuncu kaybetmişler fakat yerini doldurmamışlar düzgün bir şekilde. Diğer orta sıra takımları da buna benzer.
    10 oyuncusunu beleşe bırakmış. 5-6 tanesi ilk 11 oyuncusu bunların. Yerine 1 tane adam almışlar. Takımın borcu falan da yok.
    Mesela Eskişehir oyunda Uefa'ya katılma hakkı elde etmiş. 3-4 oyuncusunu kaybetmiş as takımdan. 5-6 tane de rotasyon oyuncusunu.
    Tek transfer falan yapmışlar aldığı oyuncu kendi oyuncularından kötü.

GS,FB,BJK gibi takımlara geliyorum. Bazen bu takımlarımız gerçeğe uygun(!) olarak 2-3 sezonu transfer yapmadan geçiriyorlar. Sattıkları oyuncular da var. Ama alınan oyuncu yok!

Ayrıca sözleşmesi biten oyuncuların çoğu boşta kalıyor. Örneğin Gençlerbirliğine bakıyorum oyuncu kaybetmiş güçsüzleşmiş. Takımın başına geçtim bak 2-3 milyon transfer bütçesi var. 2 milyon da sanırım maaş bütçesi vardı. Alabileceği oyunculara bakıyorum. Kiralık iyi oyuncular var listede. Satılık listesinde de var.
    Boşta ise bu takıma gelebilecek sınıf atlatabilecek oyuncular var. Ama takım transfer sezonunu boş geçirmiş. Mesela takımın sol beki yok. Forveti yok parası var oyuncu almıyor. Türkiye liginde bir de çok transfer yapılıyor. 5 oyuncu gidiyorsa 7-8 oyuncu alıyor takımlar.
    GS mali yapı diyip diyip durdu. Melo ve Telles'i son dakika gönderdi. Bir kaç tane adam kiraladı sözleşmesi biten oyuncular da vardı. Ama gitti Jem'i,Bilal'i,Gross'u,Poldi'yi falan aldı. Oyuna dönüyoruz 20 oyuncu kaybediyor bir tane adam almıyor?

Süper Lig'te hangi takım olursanız olun siz hep güçlenirken diğer tüm takımlar güçleneceğine güçsüzleşiyor. GS-FB ve diğer takımlar ilk sezonki kadroları ile 2-3 sene sonraki kadrolarını kapıştırsalar ilk kadroları 5-6 tane atar herhalde.

Oyunun en büyük sıkıntısı bu. Buna çözüm bulunması lazım.

Bu örneği pekiştirecek güzel bir örnek de aklıma geldi. İBB'yi iyi bir takım yapıyorum mesela. İstifa ettiğimin 2-3 gün sonrası 10 milyona satmadığım adamı 2-3 milyona, Takımda 2 sağ bek var diyelim 2'sini de satıyorlar. Yerlerine gene adam alınmıyor. Ertesi sezon da aynı şekilde iyi adamlar satılabileceği değerin altında satılıyor ve yerlerine adam alınmıyor.

Quote Originally Posted by SahteFWRasit View Post

Bu örneği pekiştirecek güzel bir örnek de aklıma geldi. İBB'yi iyi bir takım yapıyorum mesela. İstifa ettiğimin 2-3 gün sonrası 10 milyona satmadığım adamı 2-3 milyona, Takımda 2 sağ bek var diyelim 2'sini de satıyorlar. Yerlerine gene adam alınmıyor. Ertesi sezon da aynı şekilde iyi adamlar satılabileceği değerin altında satılıyor ve yerlerine adam alınmıyor.
    yalnız bu bahsettiğin sıkıntı tüm liglerde mevcut.

bu oyunun yapay zekasıyla alakalı. ben geçenlerde 7-8 yıl çalıştırdığım bir kulüpten ayrılırken yetiştirdiğim bütün oyuncuları sattım, ayrılırken derken başka takımla sözleşme imzalayıp sözleşmeyi 1 hafta ertelettim.

yeni gelen teknik direktöre bol bütçe ve bomboş bir kadro bıraktım, gelen adam hakikaten sağlam adamlarla kadroyu doldurdu..

yapay zeka kaliteyi 2. planda tutarak transfer yapıyor, öncelikle takımdaki oyuncu sayısına bakıyor bence.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri