İlk sezonumuz bitti. Videolu şekilde kanalımdan izleyebilirsiniz ancak ben yinede buradan özet geçmek istiyorum.
Hazırlık maçlarımıza değişik taktik denemeleri. Oyuncuları farklı alanlarda farklı şekillerde denediğim için bir hayli kötü geçti.
Süper Kupa maçımıza normal kadro ile çıktığımız için süpriz bir sonuç ile karşılaşmadık. Ancak lige çok kötü bir başlangıç yaptık.
3 Maçta 1 puan kazabildik sadece.
İlk yarıdaki tablomuz bu şekilde. Avrupada ilk sezon beklentimiz olmadığı için burak, Umut, emre gibi oyuncuları kiralık yolladık.
Özetlersek eğer
İlk yarı özeti
Lig
17 Maç - 9 Galibiyet(27 Puan), 5 Mağlubiyet ve 3 Beraberlik. Toplamda ise 30 Puanla 7.Sıradaydık.
Şampiyonlar Liginde 3. Olarak elendik maalesef. Son maçımızı yenebilsek ya da berabere kalabilseydik 2. olarak çıkacaktık ancak ne yazık ki Arsenal'e karşı şansımızı tutturamadık.
Son maçımızı Fenerbahçeye karşı kaybetmiş olsaydık eğer muhtemelen kovulurduk.
Şanlıurfa maçımızın sonu ve Fener maçımı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
https://youtu.be/c0sVuwZ61Yc?t=47m44s
Gir çık olayını kesinlikle yapmadım. Yapmayacağımda.
Üstelik ligin son haftası maç Arena'da. Rakibimiz ise Fenerbahçe.
Geldik Ocak ayımıza. Ocak ayımız MÜKEMMELDİ. Sadece kupada yenildik ki o önemsizdi bizim için. Kupada genç futbolculara yer veriyordum çünkü.
Ara transfer döneminden bahsedeyim az.
2 defans merkeze ve 1 Sağ bek aldım. Defans merkezde lotti Genç futbolcuyu kiralık gönderdim. Pek parlak futbolcu değil ancak düzenli oynadığı taktirde parlayabilecek bir futbolcu.
Diğeri ise Ron Vlaar as takımda oynayabilecek düzeyde bir futbolcu. İlk başta çok para istediği için vazgeçmiştim ancak daha sonra menajeri benimle tekrar görüşmek istedi ve istediği 10 milyon ise 4 milyona(Yıllık Maaş) aldım bu futbolcuyu. Pek forma şansı bulamadı ama tecrübesi ile genç futbolcuları eğitmesi bile şuanda bana yetti. zaten ikinci sezon için düşünmüyorum. Satacağım ya da kiralayacağım.
Barış yardımcı GaziAntepsporda oynuyor. Mükemmel ortaları var. Güzel asist yapabiliyor. Geldiğinde zaman zaman hamit, sabri, denayer, tarık, grosskreutz gibi futbolcuları kesip ilk 11'de(9 Maçta) kendisine yer buldu.
Şubat ayımız o kadar iyi geçtiğini söyleyemeyiz. Sadece yukarıdaki rakibimizi yendiğimiz için mutluyuz o kadar.
Avrupadan Elendik.
Türkiye kupası eleme ayaklarında ilk maçta yenildik. Genç futbolcularla çıkmıştım Kayserispor karşısına.
Herşey çok kötü şekilde üst üste geldi. "Kara şubat" diyorum buna ve tam hatırlamamak ile beraber 7. sıraya gidip beşiktaşı yendiğimde 6. sıraya yükselmiştim.
mart ayına geldik. İlk maçımızda Türkiye Kupası için intikam alarak başlamak istedik. As takım ile Kayseri spor karşısına deplasmana çıkıyorduk. İşimiz çok zordu ÇOOKK....
maalesef sıkı savunma yapan kayseri bizi yendi ve elendik.
Ligde ise moral bozukluğu ile ilk maçta evimizde yenildik.
Maçlarımız şöyledi. Sıkışık bir fikstürdü biraz.
Eskişehir maçımızdan sonra Liderlik koltuğuna 1 hafta oturduk. Ancak bursa yenilgisinden sonra 3. Sıraya yerleştik. 1. Beşiktaş, 2. Fenerbahçe olmuştu. Aramızda ise 2 puanlık bir fark vardı.
Beşiktaş ikili averaj ile önümüzdeydi. Son maçımız Fenerbahçe ile olduğu için yeneriz diye düşünüyordum. o konuda rahattım. Ancak Beşiktaş "biro-biro" diye eleman almış. adam felaket gol atıyor. Merak eden profiline bakabilir. ->>> Screenshot by Lightshot
Geldik Nisan ayımıza.
3. Sırada olarak girdiğimiz ligde ilk maçımız Pazartesi yani haftanın son maçı.
Bjk ve Fb bu haftaya yenilgi ile başladılar ve Liderlik için tek yapmamız gereken şey KAZANMAK. Peki rakibimiz kimdi? KAYSERİSPOR. Bizi Türkiye Kupasından eleyen takım. Bu sefer intikam almak zorundaydık.
Kayseri yine kontra atak ile bizi vurdu ve 1-0 öne geçti. Ben oyunculara kızdıkça kızıyorum. 10 dakikada bir ileri çıkın diye diye gol attırdım 2 tane. Sonrasında çok gelemediler ama Tarık(Sol bek- Çok yönlü bek) çok iyi oynadı maçta.
Trabzona karşı hep üstün oldum.
Başakşehir bizi hiç beklemediğimiz haftada yendi. Çantada Keklik sandım ancak öyle olmadıklarını gösterdiler bana.
Gençler birliği maçı ise ölüp ölüp dirildiğimiz maç oldu. Dakika 65 ten sonra Maçı rölantiye aldım. Ancak dakika 84 olduğunda kalemde gol gördüm ve deli oldum. Oyuncuları Yüklen komutu ile rakibin üstüne saldım ve gol atacakken penaltı kazandık. Şükür ki Podolski kaçırmadı ve 3 puanı alabildik. Şuanda ligde 1. Sırayız. Rakiplerimiz ile aramızdaki puan farkı 2 .
Son 3 maç kaldı ligimizin bitmesine. ancak şampiyon henüz belli değil.
32. haftada Rakibimiz Kasımpaşa spor ve deplasmanda oynayacağız. Saniyeler henüz 18-25 arası iken kalemizde orta-kafa-gol ile gol gördük.
Yediğimiz golün raporu bu şekilde. Santradan sonra hemen yedik.
Maçı yine elimizde tutamasakta 1 puan almasını bildik.
Beşiktaş Osmanlıspor ile 2-2 berabere kalmıştı ve Fenerbahçe Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olmuştu.
HAFTA 33.
Rakip OsmanlıSpor ve biz maçı 3-1 kazanmasını bildik.
Beşiktaş, GaziAntep karşısında galip geldi.
Fenerbahçe ise kasımpaşa karşısında 1-0 galip geldi.
Artık heyecan dorukta ve son haftadayız.
Hafta 34. Önce Lig tablomuza bakalım.
Videodan bulabildiğim için kalitesi biraz düşük olabilir.
Galatasaray-Fenerbahçe maçı ve EskişehirSpor-Beşiktaş maçı.
Fener bizi yenerse şampiyon. Beşiktaş yenerse 2. Sıraya yerleşecek ve bizde 3. Olarak avrupa ligine gidebiliriz.
Berabere kalırsak eğer Fenerbahçenin önünde oluruz ancak Beşiktaş yenerse ikili averaj ile beşiktaş şampiyon olabilir.
O nedenle kazanmaktan başka çarem yoktu. Maçlar aynı gün aynı saatteydi. Önce rakip beşiktaş maçına bakalım.
Beşiktaş EskişehirSpor karşısında mağlup olmuştu.
beşiktaş yenildiğine göre demekki 3. sırada kalmıştı. Gelelim kendi maçımıza.
Biraz zorlanmış olsakta Cenk Gönen'in çıkarttığı toplar ile maçı kazanmasını bildik. Van Persie aşırı tehlikeli bir zat.
Artık bu sezonun Şampiyonu biz olmuştuk ve Önümüzde Transfer Sezonu vardı.
Aşağıdaki mesajıma ise yapacağım transferleri ekleyeceğim. Sözleşme sonu ile 24 tane transfer yapıyorum neredeyse. Hepsini koyamasamda Önemli olanları koyacağım.