İlk hazırlık maçının ardından oyuncularla toplantı yapmaya karar verdim. Bir Avrupa takımına karşı gerçekleştirdikleri mücadeleden sonra fikirlerini merak ediyor, gelecek için ne kadar hırslı olduklarını görmek istiyordum. Kiminin maçtan zevk almış ve bu tip üst düzey maçlara çıkmak konusunda heyecanı varken kimi böylesine bir maçın sezon öncesinde takımı olumsuz etkileyeceğini düşünüyordu. Toplantı sonunda notlar aldım eğer Championships e çıkabilirsem takım içi yol haritam hazır gibiydi. İstekli hırslı tuttuğunu koparan bir oyuncu grubu oluşturmak istiyordum.
Aberdeen maçının hazırlıkları sürerken, hala takıma bek oyuncuları kazandıramamıştık. Görüştüğümüz son iki oyuncu kulübe gelmeye sıcak bakarken, kulüpleri maddi konularda sıkıntılar çıkartıyordu.
Kondisyon ve taktik çalışma ağırlıklı geçen sezon öncesi idmanlarında futbolcular hafif sakatlıklar yaşıyorlardı. Maç öncesi kadrodaki sakat futbolcu sayısı 6 ya yükselmişti, işin tek sevindirici tarafı kaçıracakları sürenin 2 haftadan fazla olmamasıydı.
Mücadele anlamında iyi bir maç çıkarsak da savunmamız bizi götüremeyeceğinin sinyallerini veriyordu.
Ertesi hafta, idman çıkışı apartopar Londra'ya gittik, yöneticilerimiz izlediğimiz oyuncularından biri olan Kyle Walker Peters'ın kulübü Totthenham ile anlaşma masasına oturmak üzereydi ve benimde orada olmamı istiyorlardı.
Sonunda takıma hem sağ hemde sol bekte oynayan bilen bir ismi kiralık katmayı başarmıştık. Kendisi ile bir sezonluk sözleşme imzaladık. U19 milli takımında da oynayan Kyle savunmayı 4 leme konusunda elime güçlü bir koz verdi ancak, olası bir sakatlık ya da ceza durumunda tek transfer yine yeterli olmayacaktı.
Antremanları kondisyondan çok savunma yerleşimi ve takım uyumuna çevirmeye başladım. Savunma grubunu 4 olarak denemeye başlasam da üçüncü hazırlık maçına da 3 lü savunma ile çıktık.
![]()