hocam 15 ocaktan değil de 2017 yazından başlayamıyoruz muyuz? sezonun ilk yarısını da oynamak istiyorum ben.
hocam 15 ocaktan değil de 2017 yazından başlayamıyoruz muyuz? sezonun ilk yarısını da oynamak istiyorum ben.
Kardeş direk oyuncunun mevcut kulübünü değiştirerek transferleri yapmadım, gelecek transfer olarak ayarladım bonservisli transferleri. Fakat kiralık sözleşmelerde oyun gelecek kiralık transfere müsade etmiyor. Editör içinde veri kabul görüyor ancak oyunu sezon başından kurduğunda misal 31 ocak 2018 de kiralık sözleşme imzalamış bir oyuncu 31 ocakta yeni kulübüne katılmıyor oyun adamı saçma sapan bir şekilde sezon başında kulübe atıyor. Bende bunu engellemek adına bir yöntem geliştirdim. Kiralık transfer yapan tüm oyunculara 15 ocak ve sonrası tarihlere kadar kadro kayıt cezası verdim, oyuncuların geçmişlerini güncelledim. Örneğin Riad Bajic Udinese'de 5 maça çıkmış sezonun ilk yarısında, sonra Başakşehir'e kiralık olarak katılmış. Udinese'de oynadığı maç sayısını Bajic'in geçmişine girdim kiralık transferini yaptım 15 ocağa kadarda kadro kayıt cezası verdim böylece sezonun ilk yarısında Başakşehir'de oynamasını engelledim. Sonuç olarak oyuncu sezonun ilk yarısında sanki Udinese'de oynamış kiralık olarakta Başakşehir'e reel hayattaki gibi doğru tarihte katılmış. Bu senin kafana yatmayabilir ama yapımcılar gelecek kiralık transfer sorununu halletmeden bence yapılabilecek en doğru hamle bu. Zaten 8 şubata gelmişiz bence bu saatten sonra ocak ayında oyuna başlamak daha mantıklı. Şayet ocak ayında değilde sezon başında oyunu kurarsan bütün kiralık transferler 15 ocak ve sonrası tarihlere kadar hiç bir takımda kadroya dahil edilemeyecek ve ortaya iyice saçma sapan bir durum çıkacak.
peki ocakta başladığımızda puan tablosu nasıl oluyor? hatta gerçeğe göre ayarlama durumun var mı onu da? 1-2 gün boyunca oyuna giremeyeceğim test etme şansım yok ondan soruyorum. bir de izlanda'da kulüpsüz olarak başlayıp, yeni menajer ekle diyerek mi geçelim oynayacağımız lige?
Puan tablosu random geliyor. Maalesef gerçeğe uygun ayarlama durumum teoride mümkün değil. Oyunun kurulum ekranında İzlanda ligini seçip başlangıç tarihini 15 ocak seçtikten sonra kulüpsüz başlamana gerek yok direk istediğin takımı seçebilirsin tercih ettiğin ligler doğrultusunda. Burda İzlanda'yı seçme amacımız oyunu 15 ocakta başlatmak başka bir esprisi yok.
tamam anladım şimdi. bu arada bu mesajı attıktan hemen sonra başka bir forumda bir yama gördüm. ocaktaki süper lig puan tablosunu gerçeğe göre ayarlamış ancak transferler yok. ikisini birleştirip kullanma imkanı olsa süper olurdu ancak çakışacak büyük ihtimal. istiyorsan özel mesajdan atabilirim linki, fikir verir.