Quote Originally Posted by serwan View Post
Abi oyunun beta olduğunun elbette farkındayız da bu esasen öyle çok da beta gibi değil. Ön sipariş verenlere kıyak gibi bi uygulama.
Beta dahi olsa bu ölçüde bir hata bence normal değil. Bu hatanın görülmesi için yüzbinlerce kişinin testine ihtiyaç yok. Betayı piyasaya vermeden 3-5 saat evvel ülke sorumlularına yollayıp “majör bi hata var mı†diye sorsalar 10 dakikada fark edilirdi.
Open beta denilen şey böyle aleni sorunlardan ziyade nadiren ortaya çıkan, hatta özel koşullarda ortaya çıkan sıkıntıları çok sayıda kullanıcının test etmesi sayesinde bulma amaçlıdır.
Hatırlarsan 2-3 sene evvel kiraladığın oyuncuyu satış listesine koyup alabiliyordun. Mesela bu 50-100 kişilik bi test ekibinin gözüne çarpmayabilir. Öyle bir olasılık aklına dahi gelmez çoğu kimsenin.
Ama süper ligde ilk 11â€â•de 5 yabancı olması istisnasız herkesin görebileceği bir hata.
Her şey bi kenara olan oldu. 24 saattir düzeltilmemiş olması da bir başka konu. Premier Ligâ€â•de böyle bir sıkıntı olsa 10 dakika sonra fix gelirdi.
Kiyak degil. Hatirlarsin bu beta'ya gecmeden once oyunu cikartirlar, oyun ciktiktan 2 hafta sonra yama cikartirlardi ve herkes oyunun bir cok hata ile ciktigi icin elestirirdi. Simdi acik acik beta cikarttiklarini ve hatalarin duzeltilecegini soyluyorlar ki millet oyuna baslayip hata ile karsilasinca duzeltilmesini bekleyip sonra tekrar baslamak zorunda kalmasin.

Bu asamada oyunda hata var, ben kustum oynamiyorum demek bence dogru degil. Bu 2 hafta icinde ne kadar cok hata bulunabilirse, o kadar cok duzeltme yapilabilir, 2 hafta sonra cikacak 'yama' ile o kadar keyifli bir oyun oynanabilir.

Benzer bir hata Ingiltere'de olsa tabii ki hemen duzeltirler cunku satilarinin cok buyuk bir bolumu Britanya adalarindan geliyor. Ilk once onlari mutlu etmek zorundalar. Ileride bir gun bizim yazilimcilarimiz da en cok Turkiye'de satilan bir oyun yaparsa, emin ol ilk once Turk kullanicilarin isteklerini yerine getirirler.